Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 07 July 2011 - 11:40 AM
raducindrea, la 06 July 2011 - 11:26 AM, a spus:
Din pacate nu am numai 2 "jmekere". Prin 12-17 ma refer coastele de la 12 la 17, adica toate coastele de pe lungimea parapetului. Cam multe jmekere.....
In plus sunt mai iesite in afara cele de pe partea stanga decat cele de pe partea dreapta. Daca le-as corecta cu pila, nu ar iesi corpul navei asimetric?
Pe deasupra, parapetii se aliniaza la perfectie cu celelalte coaste (nu le stiu numerele pe de rost). Sunt tentat sa aplic metoda ta (cea a ingrosarii parapetilor), dar atunci parapetii ar iesi in afara celorlalte coaste. Plus ca vor trebui acoperiti cu 2 straturi de file........Si vor trebui si acoperiti cu o alta piesa (copastie, sau cum ii zice).
Postat 07 July 2011 - 11:53 AM
Postat 07 July 2011 - 12:56 PM
pe_dos, la 07 July 2011 - 11:53 AM, a spus:
Obsedanta cota de 0,5 mm se ,,scoate'' din prima slefuire la potrivirea pieselor si apoi din slefuirea finala dupa filarea corpului. La filare se observa usor unde mai trebuie ajustat ca sa calce filele aliniat si abia dupa filare se poate slefui la suprafata plana.
Postat 07 July 2011 - 01:03 PM
Cit despre corectarea doar pe-o parte - asimetria aia (in caz ca ar exista) ma indoiesc ca ar fi atit de mare incit s-o observe un ochi ne-avizat. Poate vin cei mai cunoscatori cu o explicatie coerenta, ca io vorbesc doar din imaginatie
In ceea ce priveste copastia - cea de la rusi e de 6 mm. Dupa socotelile mele - peretii mei, cu tot cu cele 2 rinduri de file (daca socotesc si cit va cadea la finisaj) vor avea maxim 6.2-6.3. Ceea ce in cel mai rau caz se corecteaza cu o alta copastie decit cea data de DeA....
Concluzie - eu zic sa alegi ce varianta ti se pare tie mai OK. Sau sa inventezi una. Asa mi se pare cel mai corect. Pina la urma - numai din greseli/incercari invatam
Postat 07 July 2011 - 01:52 PM
Postat 08 July 2011 - 11:27 AM
Eventualele "bavuri" ce se vad in poze sunt doar in poze, la mana este coala de hartie, fara denivelari. Fiind prima lucrare in lemn am facut numeroase greseli, insa cea mai mare, de care imi pare rau si pe care nu mai am cum sa o indrept este cea legata de filarea corpului navei cu acele scandurele. Cu ideea preconceputa ca aceste file vor fi acoperite cu furnir si nu se vor vedea imperfectiunile, le-am asezat in toate directiile, doar sa iasa bine profilul spatial al navei. La final a iesit bine ca si geometrie insa la un control de cum ar arata data doar cu bait peste file, am vazut ca aspectul este mult mai realistic si mai de efect decat cu acel furnir lipit peste. Oricum acum este prea traziu....la urmatoarea "barcuta" aplicam lectiile invatate.
Postat 08 July 2011 - 12:08 PM
pelly67, la 08 July 2011 - 11:27 AM, a spus:
exact asa mi s-a parut si mie la a mea, nu mai are aspectul ala de artizanat sau mobila cum mai zicea un coleg.
cu ce ai chituit? am intrebat si mai sus dar vad ca nu zice nimeni nimic.
Postat 08 July 2011 - 12:40 PM
Aceasta postare a fost editata de staric: 08 July 2011 - 01:18 PM
Postat 08 July 2011 - 01:50 PM
In afara de faptul ca am corectat asimetria usilor, care la mine era cam de 3mm, nu au fost alte probleme.
Dupa cum se vede am facut un perete identic si pe interior sa nu se vada urat. I-am gasit loc si clopotului.
Ca chit eu folosesc "Pâte à bois" de la Liberon, nuanta "naturel". E pe baza de solvent - acetona - si se usuca mult mai repede decat chiturile pe baza de apa.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 08 July 2011 - 01:59 PM
Postat 08 July 2011 - 02:02 PM
l.e. nu cumva soba sa pice peste vreo usa...
si un mic sfat daca imi permiteti... nu mai slefuiti pana nu aveti bucatile alea de lemn cu care se umple la prova... s-ar putea sa aveti surprize neplacute
Aceasta postare a fost editata de bobby: 08 July 2011 - 02:10 PM