Mai dau si io cu bita in balta o data:
Relativ la proiectare (CAD, Laser, The Force, whatever) eu inca mai tind sa sper ca INITIAL - kitul a fost bine proiectat. Repet, in umila-mi parere - marea parte a problemelor de ne-aliniere ce apar se datoreaza schimbarii lemnului planificat initial - FARA modificarea restului de cote (sau ce-or mai fi fiind). In concluzie - eu m-am gindit ca, spre exemplu, linia data de coastele pe care le-am primit - cel putin AR TREBUI sa fie cea corecta, cea in concordanta cu o atare realitate, fie ea si discutabila. Pur matematic gindind - modificarea dimensiunilor (grosimii) coastelor si a puntilor nu afecteaza IN NICI UN FEL design-ul exterior final, asa cum a fost el gindit. Ceea ce nu mai e valabil la parapeti, a caror grosime schimbata - afecteaza DIRECT linia exteriorului.
Acuma - cu astea in cap - tot in prostia-mi - io m-am gindit ca decit sa ma apuc de pilit coastele - ceea ce INEVITABIL ar duce la modificarea liniilor exterioare finale, indiferent de cit de bine si de profesionist as face-o - mai bine modific grosimea parapetilor alora (exterior sau interior deja e irelevant...) si nu schimb absolut nimic la imaginea de ansamblu.
Repet insa - asta o fost ce-am gindit eu. Ca e bine sau e rau - asta nu mai stiu. Cert e ca mie acuma tare-mi tihneste cind ma uit in lungul coastelor, "tangent" cu puntea principala - si nu-mi apare nici un fel de denivelare, nici un "umar" ramas de la coaste - ci doar o linie frumoasa, continua....