Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 02 July 2011 - 05:36 PM
Postat 02 July 2011 - 07:07 PM
Filele folosite, cele de la Bismarck.
@bubba_000 Nu stiu la ce gafa te referi, dar, coastele trebuie pilite pana la urma. Daca nu le pilesti poti sa aplici metoda lui Radu numai ca parapetul se va fila si se va refila devenind mai gros.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 02 July 2011 - 07:08 PM
Postat 02 July 2011 - 08:12 PM
LE: La editare nu mai pot atașa o figură, scuze.
Adaosul e cel roșu, doar în dreptul coastelor și sabordurilor.
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 02 July 2011 - 08:41 PM
Postat 02 July 2011 - 09:00 PM
Practic - la mine problema s-a pus asa:
1. Nu-mi placea de nici o culoare cum arata interiorul parapetului aluia doar baituit. Si din ce am vazut eu - asa urma sa si ramina... Deci - oricum ma hotarisem sa filez interiorul
2. Degeaba as fi filat exteriorul, ca spatiile dintre parapet si peretele cabinei, spre exemplu - ar fi ramas acolo - si ar fi trebuit cumva umplute. Si solutia de umplere a alora ar fi fost mult mai neaspectuoasa decit ce-am facut acuma. Sau, ca sa evit umplerea aia - oricum ar fi trebuit sa dezlipesc parapetul si sa-l re-lipesc linga peretele cabinei si nu la nivel cu coasta. Ori odata dat jos....
3. Ca sa faci filarea doar cum zici tu - tot ar fi dus la o gramada de pilitura si munca de chinez batrin. Ca sa filez pe exterior intreg, doar ca sa nu dezlipesc - iar aveam de pilit o gramada.
Deci - overall - ideea e ca fiecare face cum i se pare mai usor si mai la indemina si mai si mai....
Succese marete tuturor; si astept cu interes pigulelile celor nerabdatori si inventivi
Postat 02 July 2011 - 09:16 PM
Eu am lipit cu greu parapeții, īn sensul că nu dispun de o turmă de cleme, clemușoare etc., ci doar cāteva greutăți, pe care le-am clădit de parcă ar fi fost un castel de cărți de joc și nu vreau să repet experiența tot cu corabia asta. Am ajustat piesele īnainte și sunt mulțumit de cum au ieșit īmbinările, n-ai unde să bagi o lamă de bărbierit īntre piese. Nu-mi surāde dezlipirea, iar pe interior, dacă va fi cazul, voi lipi niște chibrituri drept stālpi verticali și voi desena scāndurile cu creionul, īn stilul punții. Cum v-am spus că e prima mea lucrare īn lemn, voiam să știu doar dacă ce propun e fezabil, sau nu. Mulțumesc pentru confirmare.
Postat 02 July 2011 - 09:52 PM
Synchro, la 01 July 2011 - 08:15 PM, a spus:
Doresc sa stiu daca la numarul 1 a fost inclus si eun tub/recipient de "glue", intrucat nu am gasit asa ceva.
Astept un raspuns,
Multam
un mic tub cu aracet este livrat in nr. 3. in nr. 1 ca accesorii ai o pila si o pensula.
Postat 03 July 2011 - 07:44 AM
pelly67, la 02 July 2011 - 10:48 AM, a spus:
Nu stiu la ce greci te referi tu dar eu am vazut pe undeva foarte frumos scris "Made in China" .
Adik pe fiecare biletel introdus in pungulitele cu componente scrie "Made in PRC" (Popular Republic of China).
Aceasta postare a fost editata de Joe_Black: 03 July 2011 - 07:50 AM
Postat 03 July 2011 - 08:32 AM
fulgerica, la 02 July 2011 - 02:08 PM, a spus:
asa este , kitul se imbina cu o precizie de sutime de milimertu (prin comparatie , bismarck-ul zici ca e taiat la joagar), noi toti (inclusiv rusii) suntem niste prosti ca nu stim sa il asamblam corect.
L.E. corect, Joe e made in China toata ziua.
Aceasta postare a fost editata de bobby: 03 July 2011 - 08:33 AM
Postat 03 July 2011 - 09:01 AM
Aceasta postare a fost editata de traian: 03 July 2011 - 09:02 AM
Postat 03 July 2011 - 10:17 AM
Joe_Black, la 03 July 2011 - 07:44 AM, a spus:
Adik pe fiecare biletel introdus in pungulitele cu componente scrie "Made in PRC" (Popular Republic of China).
Da corect.. made in china, distribuit de greci. Pe interiorul revistei sunt trecuti o caruta de greci ,de aceea am fost derutat.Oricum nu mai conteaza, vorba lui Traian...treaba este globalizata
Aceasta postare a fost editata de pelly67: 03 July 2011 - 10:20 AM
Postat 03 July 2011 - 02:07 PM
raducindrea, la 02 July 2011 - 09:00 PM, a spus:
Īmi cer scuze că revin cu problema mea. M-am mai gāndit peste noapte și zic că raducindrea zice bine că e mult de lucru cu adaosuri făcute din bucățele de lemn. Ce altceva s-ar putea folosi? Se poate pune spumă, sau e prea mic locul să țină? Sau se poate pune altceva?
Mulțumesc anticipat pentru orice indicație.
Postat 03 July 2011 - 02:18 PM
Postat 03 July 2011 - 02:43 PM
Relativ la proiectare (CAD, Laser, The Force, whatever) eu inca mai tind sa sper ca INITIAL - kitul a fost bine proiectat. Repet, in umila-mi parere - marea parte a problemelor de ne-aliniere ce apar se datoreaza schimbarii lemnului planificat initial - FARA modificarea restului de cote (sau ce-or mai fi fiind). In concluzie - eu m-am gindit ca, spre exemplu, linia data de coastele pe care le-am primit - cel putin AR TREBUI sa fie cea corecta, cea in concordanta cu o atare realitate, fie ea si discutabila. Pur matematic gindind - modificarea dimensiunilor (grosimii) coastelor si a puntilor nu afecteaza IN NICI UN FEL design-ul exterior final, asa cum a fost el gindit. Ceea ce nu mai e valabil la parapeti, a caror grosime schimbata - afecteaza DIRECT linia exteriorului.
Acuma - cu astea in cap - tot in prostia-mi - io m-am gindit ca decit sa ma apuc de pilit coastele - ceea ce INEVITABIL ar duce la modificarea liniilor exterioare finale, indiferent de cit de bine si de profesionist as face-o - mai bine modific grosimea parapetilor alora (exterior sau interior deja e irelevant...) si nu schimb absolut nimic la imaginea de ansamblu.
Repet insa - asta o fost ce-am gindit eu. Ca e bine sau e rau - asta nu mai stiu. Cert e ca mie acuma tare-mi tihneste cind ma uit in lungul coastelor, "tangent" cu puntea principala - si nu-mi apare nici un fel de denivelare, nici un "umar" ramas de la coaste - ci doar o linie frumoasa, continua....
Postat 03 July 2011 - 03:03 PM