Razvane resemneaza-te o sa se mai gaseasca multi sa comenteze intraiurea pe topicul tau, cu care ai avut bune intentii asa ca o sa incerc sa prezint niste treburi, pentru tine si cei care stiu sa bage la cap nu sa comenteze aiurea.
Cu ceva ani in urma in Italia, tara de bastina a lu' DeAgostini a fost o seria similara dar cu San Felipe, la o scara gen 1:75, nu sunt prea sigur si de altfel la multe astfel de corabii scara nu bag mana in foc ca e respectata din motiv ca nu se stiu cu exactitate dimensiunile reale, dar asta e alta discutie, serie pe care eu prin bunavointa unui amic o am, nu toata ci 83 de numere din 140. M-am avantat eu la constructie, entuziasmat si fericit ca nu trebuie sa astept cateva piese pe saptamana, dar dupa vreo 2 luni m-am linistit, aviz celor ce tot trag ca e mai interesant sa cumperi un kit complet ca e si mai ieftin
, ca daca o firma de profil m-ar vinde in rate de 60 lei pe luna eu as fi primul care as cumpara vreo 2 sau 3, ce face DeAgostini e ca te tine in priza, te tine conectat si astepti cu nerabdare urmatorul numar, asta daca ai microbul in sange. Ideea e ca o astfel de constructie dureaza chiar daca ai kitul complet, cam un an, in situatia in care mai ai servici si familie.
Sa revenim la oile noastre si sa incepem cu inceputul.
1. Eu unul o sa fac modelul cu bordul inchis si voi folosi piesele de interior la un viitor proiect, daca o sa am curajul sa-l incep, deci pentru cei ce vor face acest lucru puntile interioare nu o sa fie vizibile asa ca puteti sa exersati calafatuirea sau mai degraba punerea in evidenta a scandurilor puntii, pe acestea pentru a fi in forma pentru cele vizibile.
2. Solutia data in instructiuni pentru acest lucru e total eronata, ganditiva ca, creionul cu fiecare linie trasa isi schimba grosimea varfului si o sa arate ca un tabel, numai a punte nu, iar fara calafatuire o sa arate ca o scandura (vezi poza).
3. Pentru cei care nu se pot abtine a nu se apuca de constructie am pus pozele cu instructiunile din italia care curios sunt mai corecte
probabil la romani merge oricum, metoda care se preteaza foarte bine datorita culorii scandurilor puntii. Bineinteles ca mai sunt si alte metode cum ar fi banda magnetica de la vro caseta, metoda care nu o recomand, ca sunt prea multe punti si e migaloasa rau.
4. Cel mai important luctu in acest punct, nu faceti capetele bucatilor de punte ca in instructiunile romanesti ci ori asteptati tate bucatile fie ca in cele italiene metoda facuta si de Crios care probabil o facea cu mult inaintea lor.
Metoda cu creionul o vedeti in pozele cu San Felipe, iar pe parcurs o sa mai prezint, probabil pe un topic nou cu constructia mea, concluziile trase de la construirea la constructia sa, pentru ca se pare ca, constructia ambelor kituri e 99% similara.
Cine a avut rabdare sa citeasca sunt rugati sa lase acest topic deschis doar pentru discutii legate de constructie si sa nu mai repete lucruri stiute si discutate, asta daca constructia va intereseaza si nu abureala
Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 31 January 2011 - 07:08 PM