bobby, la 30 June 2011 - 11:58 AM, a spus:
acum o intrebare, la opera vie, e mai simplu si mai ieftin sa dau un chit decat sa filez dar ma gandesc, nu ar trebui sa se vada totusi filele vopsite ?
Multumesc pentru apreciere, mai am si eu momente bune. Rugamintea e si nu numai la tine sa nu ma mai domniti ca e posibil sa mi-o iau in cap. Suntem colegi pe forum, tovarasi de suferinti si in plus consider eu ca respectul nu se manifesta prin ,,adrisante'' ci prin comportament. Am un nume si e suficient.
Normal ca e mai simplu si mai ieftin sa chituiesti si apoi sa vopsesti. Nu e nici o greseala sa ai un corp neted sau unul cu cusaturi vizibile, e functie de optiune. In primul rand vopsirea operei vii scoate modelul din aspectul de mobila pe care il are in varianta kitului.
Are dreptate si fulgerica cu aspectul de imaculat dar si asta e optional, tine de patinare si garantez ca in timpul scurs pana la finalizare o sa se patineze de la sine.
Ar trebui sa tii cont totusi ca balsa e o esenta moale si nu se prea preteaza la lucrari pe portiuni exterioare si special pe cele expuse la loviri. Stiu ca e mai ieftin si mai usor de lucrat dar poate avea rezultate ulterioare neplacute. Poti opta pentru tei care e la fel, ieftin, se lucreaza usor dar e mai rezistent.
Tot ca idee, fiindca a fost in discutie mai zilele trecute, daca se renunta la cautatul pe net si se da cate o raita pe la pravaliile tip ferometal (nu cele de firma) o sa gasiti bait de ala adevaratu' romanesc pe baza de apa la bidoane de 1/2 L, nuiante mahon, nuc, cires, stejar, abanos produs de o unitate din Giurgiu. Daca nu se considera publicitate pot sa dau si adresa dar astept opinia adminilor.