Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 29 June 2011 - 08:18 PM
Postat 29 June 2011 - 09:12 PM
o sa mai incerc maine o varianta, sa vopsesc cu alb strict pana la linia de plutire ( aia orizontala) si sa completez cu file cu natur restul
l.e. adica in genul asta
Aceasta postare a fost editata de bobby: 29 June 2011 - 09:46 PM
Postat 30 June 2011 - 12:27 AM
bobby, la 29 June 2011 - 09:12 PM, a spus:
Daca dadeai un chit fin sau un grund si slefuiai atent suprafata era super,. Trebuie sa tii cont ca albul scoate in evidenta toate imperfectiunile suprafetei pe care e dat. Mai trebuie avut in vedere si faptul ca linia de plutire e paralela cu orizontala si nu o curba care sa urmeze braurile.
Postat 30 June 2011 - 06:34 AM
traian, la 30 June 2011 - 12:27 AM, a spus:
suprafata respectiva urmeaza a fi prelucrata, deocamdata am lipit doar hartie de mascare ca sa vad cum arata cu alb.
initial vroiam sa vopsesc urmarind linia ornamentelor (braurilor) , dar in urma discutiilor constructive de aici am inteles ca nu e corect,
am gasit si poze si acum am inteles cum trebuie sa fac.
@moflea: nu stiu daca dpdv istoric este corect dar mie imi place mai mult asa
Postat 30 June 2011 - 11:35 AM
bobby, la 30 June 2011 - 06:34 AM, a spus:
initial vroiam sa vopsesc urmarind linia ornamentelor (braurilor) , dar in urma discutiilor constructive de aici am inteles ca nu e corect,
@bobby, dupa finisaj nu filezi din nou? cu cele din mahon sau ce or fi?
Postat 30 June 2011 - 11:46 AM
moflea, la 30 June 2011 - 01:01 AM, a spus:
Daca e sa ne luam dupa tendinte si special dupa stampa prezentata ceva mai de mult, atunci e alb. Spaniolii zic la fel iar in reconstituirea japonezilor s-ar vedea tot alb, Am intalnit insa si cazuri in care era neagra desi optiunile actuale erau pentru alb. In orice caz, opera vie era protejata de actiunea apei marine si a micilor vietati care ataca lemnul in apa. Am gasit un model facut de la zero de un rus care a optat pentru albastru desi mi se pare cam ciudat.. Daca Spania ar fi fost un regat mai saracut as fi gandit ca albul e mai pretentios dar fiind si bogat si cu pretentii.........
Postat 30 June 2011 - 11:58 AM
fulgerica, am finisat cu balsa tocmai ca sa nu mai cumpar 6 reviste cu filele alea de mahon, si tot ce este cu mahonul lor voi inlocui cu balsa data cu bait.
acum o intrebare, la opera vie, e mai simplu si mai ieftin sa dau un chit decat sa filez dar ma gandesc, nu ar trebui sa se vada totusi filele vopsite ?
Aceasta postare a fost editata de bobby: 30 June 2011 - 11:58 AM
Postat 30 June 2011 - 12:45 PM
bobby, la 30 June 2011 - 11:58 AM, a spus:
fulgerica, am finisat cu balsa tocmai ca sa nu mai cumpar 6 reviste cu filele alea de mahon, si tot ce este cu mahonul lor voi inlocui cu balsa data cu bait.
acum o intrebare, la opera vie, e mai simplu si mai ieftin sa dau un chit decat sa filez dar ma gandesc, nu ar trebui sa se vada totusi filele vopsite ?
pai daca tot cumperi file, mai bine le cumperi pe cele din mahon. vad ca te grabesti, dar merita sa astepti, mai ales ca in timpul asta poti face un milion de lucruri la suprastructuri, interior bordaje, etc
uite un exemplu aici: http://modelshipworl...er=asc&&start=0
arata nashpa vopsita. asa arata poate cand era proaspat scoasa din santier. mai cool arata nava aceea mica, pusa de cineva acum cateva pagini, in care opera vie era "murdarita"