Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#1696 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 19 June 2011 - 05:48 PM

fulgerica, la 19 June 2011 - 03:13 PM, a spus:

tocmai, nu a existat. si nici nu exista vreun plan sau date istorice despre nava.

Sunt totusi unele surse care afirma ca a exixtat si nimic nu sustine ca nu ar fi existat. Faptul ca nu se gasesc planuri nu e si o dovada de nonexistenta, perioada e destul de indepartata, nava a fost construita din ce se zice de mesteri venetieni iar acestia erau mai secretosi in privinta mestesugului si mai e vorba si de o clasa de nave pentru care se folosea in genere acelasi plan cu mici modificari de amenajare pe care proprietarul il boteza dupa propria dorinta. Sunt cazuri de nave din epoca moderna pentru care nu se gasesc planuri sau nu sunt detaliate, motivatiile fiind multiple, una din ele fiind sistemul legislativ de arhivare care nu prea tine cont de existenta hobystilor. Sunt opinii ca Sf. Ioan ar fi nava cu care John Blackthorne ar fi bantuit prin Japonia desi din unele descrieri de amenajare din Shogun nu prea pare.
Dar nimic nu indreptateste a spune ca nu a existat si chiar daca am fi fost in posesia celor mai detaliate planuri tot ar fi aparut unele mici deficiente in constructia modelului. Singura mare carcoteala pe care eu o am e ca in general. la un kit pe care dai bani e de asteptat o proiectare si realizare de calitate care sa nu creeze probleme la montaj dar asa ceva e doar un vis, nimic nu e perfect.

#1697 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 19 June 2011 - 05:55 PM

eu m-am inspirat dupa acest model...

Imagine atasata: 5a446e530028.jpg
si am optat pentru varianta tuning.

Imagine atasata: SDC12316.JPG

#1698 Useril este offline   Joe_Black 

• Membru deplin
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 21-March 11

Postat 19 June 2011 - 07:04 PM

Asta asa e... dar se pare ca la chinezi nu numai laserul merge aiurea, dar probail si programul in care s-a proiectat navomodelul... de materiale nu mai vorbesc.

#1699 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 19 June 2011 - 07:20 PM

Eu personal, atata timp cat am o pila, un cutter, ceva glasspapir, e suficient ce-mi dau astia. Ii urmaresc si pe cei care fac de la zero o corabie, sunt topicuri cum sunt cele cu La Courounne facute de ovidiu si de sarmanul kaine, unde putem sa urmarim asa ceva (si multe altele), ei nu se plang (nu se plangea) de piese :). In ceea ce priveste planuri despre aceasta corabie ........... dupa cate am observat, cam toate galioanele din vremea aia aratau la fel (tocmai am vazut filmul shogun, si duneta arata la fel, clopotul fiind pus undeva in zona dinspre pupa a covertei, contrar a ceea ce a spus traian, cu toatea acestea inclin sa cred ca e mai bine cum spune traian). Acest fapt, ca nu exista planuri exacte a acestei corabii poate fi si un plus pentru cei doritori de improvizatii. Pentru un model scoala, e numai bun, si cred ca aia se vrea, un model si pentru incepatori, care in acelasi timp ofera posibilitatea si celor cu experienta si mai indemanatici sa dezvolte planul initial!! Sunt sigur ca se poate mai mult, dar sunt multumit si asa. Corabioara asta imi ofera destule ceasuri albe in noapte, timp in care ma gandesc la ea, si bucuria de a ma trezi miercurea dimineata sa alerg intr-un suflet la chioscul de ziare sa-mi salt punga cu betisoare fermecate!! in rest ..... spor celor care se lasa leganati pe puntea SIB-ului!!

#1700 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 19 June 2011 - 09:41 PM

SorinR, la 19 June 2011 - 07:20 PM, a spus:

Eu personal, atata timp cat am o pila, un cutter, ceva glasspapir, e suficient ce-mi dau astia.
Ii urmaresc si pe cei care fac de la zero o corabie......

:hi:

#1701 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 07-March 11
  • Interests:Fotografia, navomodelism şi din cānd īn cānd "Computer Hardware"

Postat 19 June 2011 - 11:11 PM

fulgerica, la 19 June 2011 - 03:13 PM, a spus:

tocmai, nu a existat. si nici nu exista vreun plan sau date istorice despre nava.

Se pare ca a existat ceva. In link-ul ASTA zice ca ar fi existat.
Daca mai gasesc date despre existenta lui, mai postez.

#1702 Useril este offline   staric 

• Membru senior
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 02-March 11

Postat 20 June 2011 - 12:29 AM

Interesanta informatie ... dar ( la cat cunosc eu limba engleza) e vorba despre un galion spaniol ... al nostru ( asa scrie in #1) e un pic italian ... "construit in Toscana" ... iar daca vorbim de galioanele Armadei ... exista doua cu numele de "San Juan Bautista" ... dar iar apare o mica problema ... in #1 scrie " ... construit in Toscana, in 1598..." ... super galion ... a participat la ceva cu zece ani inainte de a se construi , asta daca acceptam ca totusi e un spaniol :rolleyes:

http://www.britishba...nish-armada.htm

#1703 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 20 June 2011 - 10:01 AM

probabil de-a lungul timpului au existat mai multe nave reale cu numele asta, noi avem un galion generic cu un nume ales probabil din motive comerciale.

#1704 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 07-March 11
  • Interests:Fotografia, navomodelism şi din cānd īn cānd "Computer Hardware"

Postat 20 June 2011 - 10:12 AM

Uite eu am facut rost de pe net de lucrarea din prima imagine (galioane spaniole), care are la pagina 29 imaginea SIB-ului cu urmele lasate de o infruntare navala.
Si zice ca a fost facut in 1588. Acum ce sa mai crezi? Pe alte sait-uri (AICI) l-am gasit ca a fost facut de francezi, nu stiu pe la ce an. In link-ul ASTA, zice ca a fost fabricat in 1688???

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Titlu lucrare galioane.jpg
  • Imagine atasata: SIB.jpg

Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 20 June 2011 - 10:56 AM

#1705 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 20 June 2011 - 11:05 AM

La galionul meu italo-spaniol, pupa va fi prevazuta cu ferestre si usa, asta la cabina ofiterilor si parapetii de la cabina capitanului vor primii cate o fereastra.

cat despre 1588 si 1688 eu cred ca e posibil sa fie o greseala de tiparire, intrebarea fiind de an o fi corect

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: moto_0366.jpg
  • Imagine atasata: moto_0367.jpg
  • Imagine atasata: moto_0368.jpg
  • Imagine atasata: moto_0369.jpg
  • Imagine atasata: moto_0370.jpg

#1706 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 20 June 2011 - 02:08 PM

john, parapetul lateral de la duneta, parca ti-a venit cam jos!!! vad ca l-ai fixat in cuisoare!

#1707 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 20 June 2011 - 02:10 PM

M-am tot uitat la poza pusa de staric, de la rusi. Lasand la o parte faptul ca parca e bordat de nebuni, am o nedumerire:
Fila aia centrala, care se va pune prima, se tzese pe coasta 14 (numerotarea respecta instructiunile) cel putin ciudat. Ma gandesc daca nu ar fi bine sa dublam, macar local coasta 14, asa cum e la Bismarck.
Cel mai misto ar fi fost sa avem acolo o fila continua. Tare ma bate gandul...

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 20 June 2011 - 02:24 PM

#1708 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 20 June 2011 - 03:43 PM

SoriR daca te referi la parapetul de la pupa e asezat bine, doar ca nu se vede bine in poza si am bagat cate un bold pe fiecare parte ca sa stea bine la lipit pentru ca eu folosesc doar aracet.

#1709 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 20 June 2011 - 06:59 PM

Imagine atasata: SDC12317.JPG

scara versiunea 3.0

#1710 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 20 June 2011 - 07:54 PM

Stie cineva ce grosime trebuie sa aiba fila centrala de care vorbeam in postul de mai sus?

#1711 Useril este offline   rrelu_c 

• Membru deplin
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 24-March 11

Postat 20 June 2011 - 08:37 PM

Vezi postareaLeo2003, la 20 June 2011 - 07:54 PM, a spus:

Stie cineva ce grosime trebuie sa aiba fila centrala de care vorbeam in postul de mai sus?

cred ca poate fi masurata
latimea este cea a fantei iar la grosime mai adaugi 2 mm

#1712 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 20 June 2011 - 09:14 PM

Hmm... Adica fila sa iasa in exteriorul coastei 2mm?
Asta ar insemna sa aiba o grosime cam de 3.5-4mm. Oare? :pardon:

Cred ca am sa pun in fantele alea o fila continua pina la nivelul coastelor (alea care se potrivesc). Vreau sa am o curbura continua in acea zona. Apoi o voi refila cand va fi cazul.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 20 June 2011 - 09:28 PM

#1713 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 21 June 2011 - 07:42 AM

super scarita bobby!!

#1714 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 21 June 2011 - 08:32 AM

:) si astea sunt puntile versiunea 3.0... am scos guta dintre scanduri si le-am aplicat un tratament cu ulei de in si bait si parca arata mai bine, acum sa vad cum fac puntea de jos...

Imagine atasata: SDC12323.JPG

p.s. fereastra aia de tun marcata cu X va pica exact intre sfori, ma gandesc ori sa mut sforile putin mai in spate ori sa renunt la acel tun

Imagine atasata: eed90ed89b60.jpg

#1715 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 21 June 2011 - 09:41 AM

uite john de ce spuneam:
Imagine atasata: moto_0370.jpgImagine atasata: modificare john.jpg
langa fotografia ta, am postat si eu niste insemne (cu rosu ce ai facut si cu albastru, asa cum credeam eu ca tre sa asezi parapetul). Intrun cuvant, credeam ca trebuia ca in partea pupa trebuia mai ridicat nitel, astfel uncat in partea de sus sa se alinieze cu parapetul de pe duneta si in partea de jos, insemnele cu albastru sa se suprapuna peste cele cu rosu!! In acelasi timp nu cred ca e o mare scofala, scurtarea parapetului pupa (ala din spate, care a ramas mai lung, presuoun ca poate fi scurtat). Comentariul, sper sa nu te supere, l-am facut in spirit constructiv, de altfel sunt un admirator al felului cum te implici in construirea SIB-ului, si a modului cum lucrezi!! Spor in continuare la lucru!!

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul