Postat 19 June 2011 - 07:20 PM
Eu personal, atata timp cat am o pila, un cutter, ceva glasspapir, e suficient ce-mi dau astia. Ii urmaresc si pe cei care fac de la zero o corabie, sunt topicuri cum sunt cele cu La Courounne facute de ovidiu si de sarmanul kaine, unde putem sa urmarim asa ceva (si multe altele), ei nu se plang (nu se plangea) de piese :). In ceea ce priveste planuri despre aceasta corabie ........... dupa cate am observat, cam toate galioanele din vremea aia aratau la fel (tocmai am vazut filmul shogun, si duneta arata la fel, clopotul fiind pus undeva in zona dinspre pupa a covertei, contrar a ceea ce a spus traian, cu toatea acestea inclin sa cred ca e mai bine cum spune traian). Acest fapt, ca nu exista planuri exacte a acestei corabii poate fi si un plus pentru cei doritori de improvizatii. Pentru un model scoala, e numai bun, si cred ca aia se vrea, un model si pentru incepatori, care in acelasi timp ofera posibilitatea si celor cu experienta si mai indemanatici sa dezvolte planul initial!! Sunt sigur ca se poate mai mult, dar sunt multumit si asa. Corabioara asta imi ofera destule ceasuri albe in noapte, timp in care ma gandesc la ea, si bucuria de a ma trezi miercurea dimineata sa alerg intr-un suflet la chioscul de ziare sa-mi salt punga cu betisoare fermecate!! in rest ..... spor celor care se lasa leganati pe puntea SIB-ului!!