SorinR, la 14 June 2011 - 04:55 PM, a spus:
Nu ma lua cu termeni romanesti, ca nu-i stiu ... dar din ce am inteles vrei sa stii cum imbatranesc lemnul ... e siplu
1."Peretele" am folosit una din cele mai siple metode ( nu mia placut...prea intunecat...asa ca sunt sanse sa-l schimb ) ... dai o fuga la magazinul pictorilor si ...
http://www.galeriart...p?idproduct=401
... pentru inceput doar "710 Bitumen patina" ... si daca tot esti la magazin mai ia si un creion pastelat pentru crapaturile din podea
2. Puntea(-tile)... aci e un pic mai complicat ( dar poti folosi si 710...daca ... ) ... pe scurt e asa (cum am mai mult timp pun si poze pas cu pas...)
a. dai marginile filelor cu creionul pastelat si le lipesti (murdar lucru...e cum ai intra in camasa alba intrun depozit de carbune ...)
b. razuiesti...anume razuiesti cu o sticla,lama... Nu slefuiesti !!! ... pana vine vecinul si-ti zice gata ca a inebunit el nu tu...
c. dai de 2 ori cu bait , cu interval de uscare
d. faci gaurele pentru cuie... pui scobitori cu lipici (poti doar gaurile ca tot o sa se vada) ...
e. vezi punctul "b"
f. dai cu bait "nuc"* dezolvat cu apa (ca cam
50:50) si cu un pic de tus negru (tot la magazinul pictorilor) reteta o faci pe baza de probe si teste.
... urmatoarea litera
...Slefuire cu ceva foarte fin...cat mai fin ... iara bait nuc cu tus... pana obtii rezultatul care iti place ...
pare mult...dar cel mai greu e sa astepti sa se usuce prima mana de bait (p.C)
*se poate si "stejar"
P.S.
NU direct pe curat ... TESTE !!!!...eu am bagat la gunoi doua reviste de file