Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#156 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 11 February 2011 - 10:48 AM

Puntea se sprijina pe partea superioara a chilei, care dupa cum se vede (pozele de pe pg. 4) este inclinata, pe o muchie, nu pe o suprafata. Evident, nu se taie acel "coltisor" din chila ci se ajusteaza numai grosimea puntii in acea zona inclinat, pentru a se ajeza corect (pe o suprafata).
Repet, nu am taiat nimic si puntea se aseaza mult mai corect. Nu stiu daca am fost destul de clar.

P.S. Observ ca unii useri isi doresc ca acest topic sa ramana "curat". OK. Daca nu aici este locul de discutie cu privire la realizarea acestui galion, rog un moderator sa ne spuna unde. Nici eu nu sunt de acord cu off topic-uri aiurea sau mishtocareli fara sens.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 February 2011 - 10:53 AM

#157 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 11 February 2011 - 11:30 AM

Vezi postareaLeo2003, la 11 Feb 2011, 10:48, a spus:

P.S. Observ ca unii useri isi doresc ca acest topic sa ramana "curat". OK. Daca nu aici este locul de discutie ........

E deja ,,tardiv de tarziu''. Locul era dar pentru discutii direct pe subiect cum a dorit initiatorul

#158 Useril este offline   MalasorteChris 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 15-January 10

Postat 11 February 2011 - 11:33 AM

Referitor la acele "scandurele" de pe forumul rusesc. Asta este o alegere. Dar prin primele pagini gasiti o idee si mai buna si mai practica, care din nou implica rabdarea. Daca se incepe munca dupa ce avem toate bucatile puntii, aceasta poate fi acoperita de la un cap la altul cu acele baghete, fara sa se vada nici o imbinare. Nu vom mai avea capete taiate la fiecare bucatica de punte si nu ne vom mai face griji cum arata. Cred ca e mai bine asa.

Cititi topicul amanuntit si veti descoperi lucruri folositoare.

#159 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 11 February 2011 - 11:50 AM

Vezi postareaMalasorteChris, la 11 Feb 2011, 11:33, a spus:

Referitor la acele "scandurele" de pe forumul rusesc. Asta este o alegere. Dar prin primele pagini gasiti o idee si mai buna si mai practica, care din nou implica rabdarea. Daca se incepe munca dupa ce avem toate bucatile puntii, aceasta poate fi acoperita de la un cap la altul cu acele baghete, fara sa se vada nici o imbinare. Nu vom mai avea capete taiate tla fiecare bucatica de punte si nu ne vom mai face griji cum arata. Cred ca e mai bine asa.

Cititi topicul amanuntit si veti descoperi lucruri folositoare.

Sigur, varianta asta e cea mai buna, de aceea si eu astept toate puntile, ca am citit si rascitit topicul asta, doar incercam sa ajut pe cei care deja au lipit scadurelele pe primele punti (sunt useri care deja au trimis fotografii cu asa ceva, si se discutase ca s-au grabit nitel) Varianta propusa de mine este cea de "compromis" :lol: !!

#160 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 11 February 2011 - 12:04 PM

Vezi postareaLeo2003, la 11 Feb 2011, 10:48, a spus:

Puntea se sprijina pe partea superioara a chilei, care dupa cum se vede (pozele de pe pg. 4) este inclinata, pe o muchie, nu pe o suprafata. Evident, nu se taie acel "coltisor" din chila ci se ajusteaza numai grosimea puntii in acea zona inclinat, pentru a se ajeza corect (pe o suprafata).
Repet, nu am taiat nimic si puntea se aseaza mult mai corect. Nu stiu daca am fost destul de clar.

P.S. Observ ca unii useri isi doresc ca acest topic sa ramana "curat". OK. Daca nu aici este locul de discutie cu privire la realizarea acestui galion, rog un moderator sa ne spuna unde. Nici eu nu sunt de acord cu off topic-uri aiurea sau mishtocareli fara sens.

Daca ti s-a parut mistocareala ceea ce am scris/ postat pana acum ... ma rog. Fiecare cu parerea lui.
Totusi, am pus o poza cu "nava" asa cum arata ea dupa numarul 4 (fara tronsonul de chila care vine la numarul 4), poza reprezentand obiectul fix in biblioteca mea din barlogul unde-m relaxez neuronul.
Mai pun o data poza cu o mentiune scrisa pe ea
Imagine atasata: nr4_traversa.jpg
Acolo, exista niste traverse care iti ridica puntea mai sus cu cativa milimetri. Acele traverse, inca nu le ai drept pentru care, daca nu le-ai confectionat si montat nu prea vad cum ai putea sti care va fi pozitia finala a respectivei punti. Continui sa ma repet : nu este nimic de modificat nici la chila nici la grosimea puntii.
In rest, chiar face fiecare cum vrea. Rezultatul final tine fix de regula asta si este o regula nu o mistocareala.
Spor la treaba si

Bafta!

#161 Useril este offline   catalinxmi 

• Membru deplin
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 03-February 11
  • Interests:Scufundari, citit.

Postat 11 February 2011 - 12:12 PM

Salutare,
super am inceput deja sa ne incingem, eu deocamdata mai astept si alte nr. (acum am luat cateva instrumente de la o firma, cutter, lame si o placa de taiere gradata)
P.S. am aruncat factura( stiti voi de ce :lol: )

#162 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 12:26 PM

Imagine atasata: traversa.jpg

Treba asta este si in brosura de montaj pentru numerele 1-4.
Pentru toata lumea ar fi fost mai simplu daca revista punea la dispozitie planurile. Sper ca macar la final, s-o faca.

Bafta!

#163 Useril este offline   Saci 

• Membru deplin
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 01-February 11
  • Interests:Motociclism

Postat 11 February 2011 - 01:57 PM

Vezi postareaSorinR, la 11 Feb 2011, 11:50, a spus:

... doar incercam sa ajut pe cei care deja au lipit scadurelele pe primele punti (sunt useri care deja au trimis fotografii cu asa ceva, si se discutase ca s-au grabit nitel) Varianta propusa de mine este cea de "compromis" :lol: !!

Sorine, varianta ta se aplica foarte bine in cazul nostru, merci pt tipp.
Sper ca ne tii la curent in continuare cu detalii/solutii ascunse de pe celalalt site.

#164 Useril este offline   SXT 

• Membru deplin
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 11 February 2011 - 02:31 PM

subscriu partii cu asteptatul pt punti...cel mai frumos se vede daca e totul ca dintr-o bucata.si ideea cu mascarea cu scandurele a liniei aceea de delimitare e ok dar parca tot mai bine arata fara :D

#165 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaMioriticul, la 9 Feb 2011, 11:40, a spus:

In filmuletul de pe DVD se foloseste scula aceea interesanta de aplicat cuiele. Stie cineva cum se numeste si de unde se poate achizitiona?

Mersi

Cam tarziu raspund si eu la intrebarea asta!! Am vazut tot pe un forum (infima mea experienta este doar teoretica, si revista asta cu corabioara ei parca m-a inebunit, toata ziua caut informatii ca apucatul) ca pistonasul ala de infipt cuiele apare in nr. 25 al revistei, impreuna cu prima serie de cuie pe care le aplicam. Linkul spre acel forum a fost dat de un user ceva mai inainte (nu tin minte pagina) Am cautat si prin orasul unde locuiesc o scula dintr-aia dar lumea se uita la mine ca la tramvai (nici de asta nu e la mine in oras :lol: ) Am sa mai dau odata si eu link-ul, intr-adevar foarte interesant: http://www.ship.deagostini.ru/forum/viewto...p?f=7&t=300 :-)

#166 Useril este offline   catalinxmi 

• Membru deplin
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 03-February 11
  • Interests:Scufundari, citit.

Postat 11 February 2011 - 04:38 PM

Deci trebuie sa asteptam numarul 25 pentru a intra in posesia uneltei?

#167 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 04:40 PM

Vezi postareacatalinxmi, la 11 Feb 2011, 16:38, a spus:

Deci trebuie sa asteptam numarul 25 pentru a intra in posesia uneltei?

Pana atunci, nici nu avem de fixat cu cuie nimic, dupa cate se vede!!

#168 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 11 February 2011 - 04:56 PM

am o intrbare/nedumerire:

mie imi pare ca ,coastele pe care le avem noi sunt cu mult mai subtiri decat cele din filmulet, sau din pozele de pe forumul din RU, si ca cuisoarele alea, sunt cam mari pentru grosimea coastelor. Daca as folosi ace cu gamalie ar fi ok, dar cuiele nu.

Comparati poza anterioara (numerele 1-4 ) cu ce avem deja acasa.

Mersi.

#169 Useril este offline   ovidius1969 

• Nou venit
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 11 February 2011 - 06:50 PM

Salutare! Am achiziţionat cele două numere. īnsă nu am īnceput nimic īncă. Nu sunt un pesimist, dar cred că ultimele piese ale galionului le voi pune la uscat pe cuponul de pensie ... pentru că chiar am de gānd să cumpăr toate numerele. Baftă celor care au īnceput.

#170 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 07:09 PM

Vezi postareacrios, la 11 Feb 2011, 12:04, a spus:

Daca ti s-a parut mistocareala ceea ce am scris/ postat pana acum ... ma rog. Fiecare cu parerea lui.
Totusi, am pus o poza cu "nava" asa cum arata ea dupa numarul 4 (fara tronsonul de chila care vine la numarul 4), poza reprezentand obiectul fix in biblioteca mea din barlogul unde-m relaxez neuronul.
Mai pun o data poza cu o mentiune scrisa pe ea
Atasament nr4_traversa.jpg
Acolo, exista niste traverse care iti ridica puntea mai sus cu cativa milimetri. Acele traverse, inca nu le ai drept pentru care, daca nu le-ai confectionat si montat nu prea vad cum ai putea sti care va fi pozitia finala a respectivei punti. Continui sa ma repet : nu este nimic de modificat nici la chila nici la grosimea puntii.
In rest, chiar face fiecare cum vrea. Rezultatul final tine fix de regula asta si este o regula nu o mistocareala.
Spor la treaba si

Bafta!

Evident ca pusesm baghetele respective. Aveam niste baghete 4x4 de balsa printre alte baghete, placaje, furniruri, etc.
Eu am explicat de ce trebuie facuta acea mica ajustura.
Nu o sa folosesc baghetele mele ca sunt prea moi si prea flexibile. Le astept pe cele originale.

In niciun caz nu m-am referit la tine in ceea ce priveste mistocareala. Era o referire generala la pastrarea unui topic curat. Daca s-a inteles gresit... scuze.

Intre timp m-am edificat si in privinta gaurii din punte care este ovala. Si ea (dupa parerea mea) trebuie ajustata la diametrul interior al inelului (9mm). Am explicat de ce ar trebui corectata gaura pentru catarg inainte de a lipi puntile.

#171 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 07:28 PM

Vezi postareazanuGreuu, la 11 Feb 2011, 16:56, a spus:

am o intrbare/nedumerire:

mie imi pare ca ,coastele pe care le avem noi sunt cu mult mai subtiri decat cele din filmulet, sau din pozele de pe forumul din RU, si ca cuisoarele alea, sunt cam mari pentru grosimea coastelor. Daca as folosi ace cu gamalie ar fi ok, dar cuiele nu.

Comparati poza anterioara (numerele 1-4 ) cu ce avem deja acasa.
Mersi.

Ai ochi foarte buni! Felicitari!
Asa cum scriam si mai inainte, exista diferente constructive intre editia de acum 5 ani si cea de acum.
Imagine atasata: comparatie.jpg
(in poza se vede si o sticluta cu aracet foarte bun si cu priza surprinzator de rapida)
Grosimea coastelor de acum 5 ani era de 5mm pe cand cea a celor de acum este de 4 mm (idem chila).
In celalalt topic am facut si o comparatie intre filmul de acum 5 ani si cel de acum. Filmul este acelasi deci cu piesele de atunci.
Acum 5 ani coastele (exceptie coasta 1 si 2) aveau traversele puntii inferioare corp comul cu castele. Acum traversele sunt separat. Pentru mine treaba asta este mai mult decat OK pentru ca voi putea da si curbura puntii. Si kitul mai are destul de multe alte lipsuri.
Pentru cei ce vor sectiune, va mai spun doua dintre ele:
- dedesubtul puntilor nu exista file (se vad doar inbinarile intre scandurile mari)
- nava are cala cu diverse bagaje, lipseste insa lestul.

Bafta!

Vezi postareaLeo2003, la 11 Feb 2011, 19:09, a spus:

Intre timp m-am edificat si in privinta gaurii din punte care este ovala. Si ea (dupa parerea mea) trebuie ajustata la diametrul interior al inelului (9mm).

Corect!

Bafta!

#172 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 07:42 PM

Vezi postareacrios, la 11 Feb 2011, 19:28, a spus:

- nava are cala cu diverse bagaje, lipseste insa lestul.

Cred ca aici mai e o ciudatenie. Marfurile par a sta direct in santina. :lol: Ori acolo e cam apa imputzita de cele mai multe ori. Nu cred ca o sa avem o punte acolo. Tare mi-e frica ca dupa ce termin osatura o sa trec la traforat sau la taiat niste placaj de balsa pentru a mai fce o punte macar in zona centrala ca sa separ santina. Nu m-am hotarat inca. Mai studiez problema. :-)

#173 Useril este offline   ionutfifa 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 02-February 11

Postat 11 February 2011 - 07:48 PM

Ar fi interesant sa apara toate numerele propuse, iar la final sa se organizeze, pentru cei care vor face corabia, o expozitie, fie ea chiar si internet:D

#174 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 08:08 PM

Vezi postareaLeo2003, la 11 Feb 2011, 19:42, a spus:

Cred ca aici mai e o ciudatenie. Marfurile par a sta direct in santina. :lol: Ori acolo e cam apa imputzita de cele mai multe ori. Nu cred ca o sa avem o punte acolo. Tare mi-e frica ca dupa ce termin osatura o sa trec la traforat sau la taiat niste placaj de balsa pentru a mai fce o punte macar in zona centrala ca sa separ santina. Nu m-am hotarat inca. Mai studiez problema. :lol:

Incepem sa vorbim aceiasi limba. :-)

Vezi postareaionutfifa, la 11 Feb 2011, 19:48, a spus:

Ar fi interesant sa apara toate numerele propuse, iar la final sa se organizeze, pentru cei care vor face corabia, o expozitie, fie ea chiar si internet:D

Am retinut propunerea! Prima etapa va fi probabil la Salonul National de Modelism Militar - editia din anul acesta si pentru partea de vest a tarii am sa propun acelasi lucru colegilor cere organizeaza Salonul International de Machete de la Alba Iulia. Probabil ca atat noi la Bucuresti cat si prieteni din Alba vor reusi sa facem saloanele si anul asta (inca mai avem ceva sprijin). Nu stiu ce va mai putea fi la anul si mai departe.

Bafta!

#175 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 11 February 2011 - 08:14 PM

Vezi postareacrios, la 11 Feb 2011, 19:28, a spus:

Acum 5 ani coastele (exceptie coasta 1 si 2) aveau traversele puntii inferioare corp comul cu castele. Acum traversele sunt separat. Pentru mine treaba asta este mai mult decat OK pentru ca voi putea da si curbura puntii.

Sa ne spui si noua, te rugam, cum dai curbura puntii!! Suntem cativa pe aici care avem ochii mari, mari de tot ....... sa te vedem mai bine :lol:

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul