Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 06 June 2011 - 10:55 AM
Postat 06 June 2011 - 11:17 AM
:((!! Nu am posibilitatea sa fac la strung:((!! of, asta era chiar un element ce nu vroiam sa lipsesca de pe corabiara mea, marianarii mei de unde a sa stie cand se schimba cartul, cand se ia masa, cand se da adunarea pe punte?? of...... tre' sa rezolv eu intr-un fel!!
Postat 06 June 2011 - 11:30 AM
SorinR, se poate face usor din lemn sau plastic, eu asa am vrut sa-l fac prima data. Sunt niste pixuri care au un capat asemanator cu un clopotel, il mai lucrezi putin la cald(daca e cazul) si pui pe el staniol galben de la cicolata. Sper sa te ajute ce am scris aici
Postat 06 June 2011 - 12:03 PM
johnreno36, la 06 June 2011 - 11:30 AM, a spus:
SorinR, se poate face usor din lemn sau plastic, eu asa am vrut sa-l fac prima data. Sunt niste pixuri care au un capat asemanator cu un clopotel, il mai lucrezi putin la cald(daca e cazul) si pui pe el staniol galben de la cicolata. Sper sa te ajute ce am scris aici
Sau ca sa castigigi mai mult SorinR, iei o cutie de Bergenbier, si faci clopotul din ea.
Postat 06 June 2011 - 05:15 PM
E drept ca ceea ce e necesar modelului e dat de producator dar din cele desfasurate pana acum fiecare a facut cate ceva in plus sau cate o modificare pentru a imbunatati corabia sa, asa ca nu e nici o problema daca se fac si dubluri la reperele kitului. Mai e un aspect, numai lucrand se pot forma sau imbunatati calitatile de modelist, nu e nici o pierdere sa vrei sa mai mesteresti ceva.
Sorin - chiar daca nu ai acces la un strung poti folosi cu succes o masina electrica de gaurit si un capat de bara de alama. Clopotelul e destul de mic si cu putina rabdare il poti modela pe bormasina doar din pila si smilgher. E ceva mai zgomotos procedeul dar te asigur ca functioneaza.
Pentru ,,metalizarea'' unor piese din alte materiale decat metalul se poate folosi vopsea auto metalizata la sprey; se gaseste la toate pravaliile cu piese auto si special cele ,,crom'' si ,,bronz auriu'' sunt super. Negru mat e deasemeni bun, am facut cateva tevi de tun din lemn pe care le-am vopsit cu negru mat si nu difera cu nimic de cele metalice.
Sorin - chiar daca nu ai acces la un strung poti folosi cu succes o masina electrica de gaurit si un capat de bara de alama. Clopotelul e destul de mic si cu putina rabdare il poti modela pe bormasina doar din pila si smilgher. E ceva mai zgomotos procedeul dar te asigur ca functioneaza.
Pentru ,,metalizarea'' unor piese din alte materiale decat metalul se poate folosi vopsea auto metalizata la sprey; se gaseste la toate pravaliile cu piese auto si special cele ,,crom'' si ,,bronz auriu'' sunt super. Negru mat e deasemeni bun, am facut cateva tevi de tun din lemn pe care le-am vopsit cu negru mat si nu difera cu nimic de cele metalice.
Postat 06 June 2011 - 06:03 PM
Bine Leo, dar daca ni-mi place clopotul lor ce fac?
Cum am mai scris pe mine m-a prins tare treaba asta cu modelismul si nu ma simt bine daca nu fac ceva pe linga ce ne dau ei. Le postez aici poate unora le place si vor si ei sa faca sau chiar mai bine vin cu vreo idee-imbunatatire mai buna si atunci mai invatam cate ceva.
Spor la bibilit tuturor.
Cum am mai scris pe mine m-a prins tare treaba asta cu modelismul si nu ma simt bine daca nu fac ceva pe linga ce ne dau ei. Le postez aici poate unora le place si vor si ei sa faca sau chiar mai bine vin cu vreo idee-imbunatatire mai buna si atunci mai invatam cate ceva.
Spor la bibilit tuturor.
Postat 06 June 2011 - 06:20 PM
Nici prin cap nu mi-a trecut sa stavilesc in vreun fel dorinta unor colegi de a-si face singuri anumite piese, sau imbunatatirile pe care le considera necesare pentru lucrarea lor. Doar s-a vazut ca si eu bibilesc tot falul de chestii. Am vrut numai sa subliniez ca anumite piese ne vor fi date de producator.