Leo2003, la 11 Feb 2011, 10:48, a spus:
Puntea se sprijina pe partea superioara a chilei, care dupa cum se vede (pozele de pe pg. 4) este inclinata, pe o muchie, nu pe o suprafata. Evident, nu se taie acel "coltisor" din chila ci se ajusteaza numai grosimea puntii in acea zona inclinat, pentru a se ajeza corect (pe o suprafata).
Repet, nu am taiat nimic si puntea se aseaza mult mai corect. Nu stiu daca am fost destul de clar.
P.S. Observ ca unii useri isi doresc ca acest topic sa ramana "curat". OK. Daca nu aici este locul de discutie cu privire la realizarea acestui galion, rog un moderator sa ne spuna unde. Nici eu nu sunt de acord cu off topic-uri aiurea sau mishtocareli fara sens.
Daca ti s-a parut mistocareala ceea ce am scris/ postat pana acum ... ma rog. Fiecare cu parerea lui.
Totusi, am pus o poza cu "nava" asa cum arata ea dupa numarul 4 (fara tronsonul de chila care vine la numarul 4), poza reprezentand obiectul fix in biblioteca mea din barlogul unde-m relaxez neuronul.
Mai pun o data poza cu o mentiune scrisa pe ea

Acolo, exista niste traverse care iti ridica puntea mai sus cu cativa milimetri. Acele traverse, inca nu le ai drept pentru care, daca nu le-ai confectionat si montat nu prea vad cum ai putea sti care va fi pozitia finala a respectivei punti. Continui sa ma repet :
nu este nimic de modificat nici la chila nici la grosimea puntii.
In rest, chiar face fiecare cum vrea. Rezultatul final tine fix de regula asta si este o regula nu o mistocareala.
Spor la treaba si
Bafta!