Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 10 February 2011 - 09:03 AM
Postat 10 February 2011 - 10:16 AM
Leo2003, la 10 Feb 2011, 08:22, a spus:
Mister... Poate ne lumineaza cineva.
Scula aia este o teava in interiorul careia culiseaza o tija. Teava tine cuiul in pozitie (oarecum) verticala, iar la inpingerea in maner, tija inpinge cuisorul, acesta patrunzand in lemn. In functie de forta cu care apesi si de duritatea lemnului capul cuiului poate patrunde si el aproape total. Tine de antrenament. Scula nu este magnetica si cu ea se pot infige orice cuie al caror cap are diametrul mai mic decat diametrul interior al tevi. Functioneaza si cu ace de gamalie scurtate de la varf spre cap si al carui cap se incadreaza in regula de mai sus.
Scula mea este asta:
Bafta!
Postat 10 February 2011 - 04:45 PM
pt cei care spun ca e prea scump dar ar vrea sa cumpere kitul pana la capat va prezint o solutie interesanta gasita pe forumul din rusia unde se construieste corabia..15 lei pe saptamana este o revista, cel mai simplu mod de amortizare a costului acesta e sa renuntati la un pachet de tigari si aia sunt banii!daca nu fumezi...apuca-te si lasa-te imediat si ai ramas si cu o experienta in + si cu banii de corabie
pt cei care spun ca dureaza prea mult si vor mai multe piese...se gasesc masurile pieselor din numerele viitoare,printati pe hartie milimetrica si fuga la magazin de bricolaj unde taie lemn la comanda,rezultate foarte bune din ce am vazut pe forumul rus cu aceasta metoda
Aceasta postare a fost editata de SXT: 10 February 2011 - 05:01 PM
Postat 10 February 2011 - 08:21 PM
Postat 10 February 2011 - 10:32 PM
fl0po, la 10 Feb 2011, 20:21, a spus:
culoarea pe care o au baghetele din kit este potrivita pentru o punte. nu cred ca ar trebui colorate in vreun fel, ci doar date cu... ulei. eu folosesc ulei de teck.
Postat 11 February 2011 - 06:28 AM
Postat 11 February 2011 - 07:22 AM
Intrebare de baraj: Ajustam gaura din punte la diametrul interior al inelului? Daca se monteaza cele trei punti aceasta ajustura e mai dificila. E mai bine sa fie facuta din timp. Asa ca... atentie.
Am facut si un montaj preliminar cu ce avem pana acum. Cele doua jumatati de punte au nevoie de mici ajusturi pentru a se aseza corect da nu-i bai.
In rest totul pare OK pana acum.
Deasemenea am matisat inelele ancorelor cu atza maron. Par ciudate asa aurii, iar solutia am vazut-o prin sursele mele de documentare. Este migalos dar merita. Astazi ancorele, evident vopsite (negru ancora si maron traversa), vor primi lac mat si vor fi puse la pastrare.
Tot ieri mi-am facut un cleste de indoit baghete dintr-un cleste defect de sertizat mufe de telefon. Am facut si o proba pe o bagheta de pin cu sectiunea 4x10mm. Rezultatul este excelent dupa parerea mea.
Din pacate nu stiu cum sa pun poze pe forum ca va arat scula respectiva si realizarile de pina acum.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 February 2011 - 07:38 AM
Postat 11 February 2011 - 08:45 AM
Postat 11 February 2011 - 09:00 AM
SorinR, la 11 Feb 2011, 08:45, a spus:
Inclinarea este normala. M-am uitat pe zeci de site-uri. Asa trebuie sa fie. Si puntea principala va fi inclinata (ceva mai putin) si tot inclinata si puntea teuga. Am facut si niste masuratori si asa trebuie sa iasa.
Si catre prova se va intimpla la fel. In final puntile vor parea curbate.
ATENTIE: Puntea inferioara, cea pe care o avem acum, trebuie ajustata putin in zona de imbinare cu chila de la pupa, pentru o asezare corecta. Altfel iese mult prea inclinata si nici orizontala in planul transversal.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 February 2011 - 09:26 AM
Postat 11 February 2011 - 09:59 AM
Leo2003, la 11 Feb 2011, 09:00, a spus:
S-a mai discutat asta in paginile 4-5 din acest topic, dar fiecare face cum vrea si cum crede ca-i mai bine.
Bafta!
Postat 11 February 2011 - 10:06 AM
Leo2003, la 11 Feb 2011, 09:00, a spus:
Am vazut ca puntea sta destul de ciudat, se vede inclinata si in plan transversal, insa cred ca am sa ma orientez mai bine dupa ce am sa lipesc baghetele acelea (ce sustin puntea) intre coaste!!
Postat 11 February 2011 - 10:32 AM
Postat 11 February 2011 - 10:48 AM
Repet, nu am taiat nimic si puntea se aseaza mult mai corect. Nu stiu daca am fost destul de clar.
P.S. Observ ca unii useri isi doresc ca acest topic sa ramana "curat". OK. Daca nu aici este locul de discutie cu privire la realizarea acestui galion, rog un moderator sa ne spuna unde. Nici eu nu sunt de acord cu off topic-uri aiurea sau mishtocareli fara sens.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 February 2011 - 10:53 AM
Postat 11 February 2011 - 11:30 AM
Postat 11 February 2011 - 11:33 AM
Cititi topicul amanuntit si veti descoperi lucruri folositoare.
Postat 11 February 2011 - 11:50 AM
MalasorteChris, la 11 Feb 2011, 11:33, a spus:
Cititi topicul amanuntit si veti descoperi lucruri folositoare.
Sigur, varianta asta e cea mai buna, de aceea si eu astept toate puntile, ca am citit si rascitit topicul asta, doar incercam sa ajut pe cei care deja au lipit scadurelele pe primele punti (sunt useri care deja au trimis fotografii cu asa ceva, si se discutase ca s-au grabit nitel) Varianta propusa de mine este cea de "compromis" !!
Postat 11 February 2011 - 12:04 PM
Leo2003, la 11 Feb 2011, 10:48, a spus:
Repet, nu am taiat nimic si puntea se aseaza mult mai corect. Nu stiu daca am fost destul de clar.
P.S. Observ ca unii useri isi doresc ca acest topic sa ramana "curat". OK. Daca nu aici este locul de discutie cu privire la realizarea acestui galion, rog un moderator sa ne spuna unde. Nici eu nu sunt de acord cu off topic-uri aiurea sau mishtocareli fara sens.
Daca ti s-a parut mistocareala ceea ce am scris/ postat pana acum ... ma rog. Fiecare cu parerea lui.
Totusi, am pus o poza cu "nava" asa cum arata ea dupa numarul 4 (fara tronsonul de chila care vine la numarul 4), poza reprezentand obiectul fix in biblioteca mea din barlogul unde-m relaxez neuronul.
Mai pun o data poza cu o mentiune scrisa pe ea
Acolo, exista niste traverse care iti ridica puntea mai sus cu cativa milimetri. Acele traverse, inca nu le ai drept pentru care, daca nu le-ai confectionat si montat nu prea vad cum ai putea sti care va fi pozitia finala a respectivei punti. Continui sa ma repet : nu este nimic de modificat nici la chila nici la grosimea puntii.
In rest, chiar face fiecare cum vrea. Rezultatul final tine fix de regula asta si este o regula nu o mistocareala.
Spor la treaba si
Bafta!