Ieri am mai mesterit la macheta. Cand am asezat cele doua punti una linga cealalta am observat ca gaura pentru catarg nu este perfect circulara. Asta nu-i o problema ca se poate ajusta. Numai ca... Diametrul interior al inelului care se va lipii pe punte are diametrul mai mare decat gaura din punte.
Intrebare de baraj: Ajustam gaura din punte la diametrul interior al inelului? Daca se monteaza cele trei punti aceasta ajustura e mai dificila. E mai bine sa fie facuta din timp. Asa ca... atentie.
Am facut si un montaj preliminar cu ce avem pana acum. Cele doua jumatati de punte au nevoie de mici ajusturi pentru a se aseza corect da nu-i bai.
In rest totul pare OK pana acum.
Deasemenea am matisat inelele ancorelor cu atza maron. Par ciudate asa aurii, iar solutia am vazut-o prin sursele mele de documentare. Este migalos dar merita. Astazi ancorele, evident vopsite (negru ancora si maron traversa), vor primi lac mat si vor fi puse la pastrare.
Tot ieri mi-am facut un cleste de indoit baghete dintr-un cleste defect de sertizat mufe de telefon. Am facut si o proba pe o bagheta de pin cu sectiunea 4x10mm. Rezultatul este excelent dupa parerea mea.
Din pacate nu stiu cum sa pun poze pe forum ca va arat scula respectiva si realizarile de pina acum.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 February 2011 - 07:38 AM