Leo2003, la 12 May 2011, 21:48, a spus:
Problema asta se rezolva, zic eu, usor. Bagheta de 2 pusa in capul semipuntii dreapta, eventual chiar bete de chibrit, slefuit, filat puntea, etc.
Exact, și la mine una din piese era mai scurtă cu 0,5 mm. Tot de pe forum am învățat (mulțumesc!) să nu montez piesele la „fie ce-o fi”, ci să le ajustez. O scobitoare (chibritul e muiat în ceva, nu e lemn curat) șmirghelită puțin pentru o față de așezare plană, lipită, și pe urmă prelucrată asigură atât suportul pentru file, cât și poziționarea corectă la lipire. După acoperirea cu file nu se mai vede nimic.
Olimpiu, doar n-o să renunți pentru atât!
Mai fu vorba în topic de cleiul dat de DeA. Eu l-am folosit efectiv la lipit piesele principale (filele le-am lipit cu altceva). Am vopsit piesele principale cu vopsea acrilică, cum a zis DeA, care sunt pe bază de apă. Pe lemn curat cleiul DeA prinde excelent, iar pe piesa vopsită cu acrilic prinde bine. Nu prinde pe piesa lăcuită, așa că lăcuirea mată o fac după lipire. Bănuiesc că informația cu cleiul este tardivă, dar poate unii încă nu s-au apucat de lipit
Zona verde: lungime ok. Roșu: piesă scurtă.