crios, la 18 Apr 2011, 18:27, a spus:
Mai exista o metoda realizabila: confectionarea si lipirea afeturilor pe punti inainte de filarea bordurilor si lipirea tevilor tunurilor in pozitie pe afeturi, tevile fiind introduse prin saborduri. Operatia poate fi facuta dupa finisarea exteriorului.
Asta este cea mai ca lumea idee. Nu aveam de gand sa o fac cu bordurile inchise, dar dupa sugestia lui Crios ma bate gandul sa o fac totusi.
Ar mai fi o solutie ca unul din borduri sa se faca detasabil pe suprafata indicata de DeA, dar banuiesc ca este migaloasa chestia. Oricum o mai analizez.
In alta ordine de idei: Pe mine ma bate gandul sa fac mecanismul carmei functional, adica daca invarti de timona sa se miste carma, avand in vedere ca ar fi un bord deschis, iar DeA da si axul acela care se lipeste in partea superioara a carmei, cum am vazut pe DVD, ar fi interesant de vazut functionarea acestui mecanism. M-am tot invartit pe NET si am cautat mecanisme, dar nu am dat de mare lucru. Deci nu stiu cum se face. Am gasit numai mecanisme electrice si mecanice cu roti dintate, dar imi zicea un marinar (eu nu sunt marinar - nu va luati dupa avatarul meu) ca la corabii in secolul XVII era cu parame si scripeti.
Ce ziceti de idee? Ar fi realizabila?
Parerea mea este ca da, dar nu gasesc schema. Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 18 April 2011 - 06:50 PM