Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 15 April 2011 - 08:08 PM
Spor!
Postat 15 April 2011 - 08:22 PM
Sfatos, la 15 Apr 2011, 21:08, a spus:
Spor!
eu am cumparat niste baghete de unde ne-a aratat prieten cu gicu
cu 30 lei inclusiv transportul am sa fac o flota intreaga
am luat si de 4x2x1000 si de 4x4x1000
Postat 16 April 2011 - 03:00 PM
Imi cer scuze daca s-a mai postat, dar n-am gasit nicaieri.
Conteaza daca baitul pe care il folosesc este pe baza de apa sau de diluant? Si trebuie neaparat sa dau si cu lac dupa bait? Ma gandesc ca nu e necesar, ca nu voi lasa corabia expusa la soare.
A folosit cineva bait Policolor? Pe cutie scrie ca e 2 in 1 (bait si grund). Mai adera aracetul?
Multumesc si scuzati de intrebari.
Postat 16 April 2011 - 03:28 PM
Postat 16 April 2011 - 06:22 PM
johnreno36, la 15 Apr 2011, 00:40, a spus:
Cit despre scarita, vazusem pe undeva ca acolo vine, dar nu mai eram sigur si am cautat si in reviste si pe dvd si nu am gasit. Probabil am vazut tot pe aici la vreun coleg. Multam si pentru asta
Postat 16 April 2011 - 07:35 PM
Eu inca nu m-am apucat de corabie, dar am cumparat numarul 8 de 2 ori si m-am gandit sa incerc sa fac niste teste legate de scandurile de pe punti. Stiu ca sunt mai multe metode pentru a simula smoala. Eu am ales la primul test sa pun culoare neagra in aracet. Am lasat loc si pentru celelalte metode.
Iata ce a iesit. Ce parere aveti? Este prima mea incercare cu machete din lemn.
http://img17.imagesh...i/dsc08349j.jpg
Aceasta postare a fost editata de xcnvnhhijrp: 16 April 2011 - 07:35 PM
Postat 16 April 2011 - 07:45 PM
xcnvnhhijrp, la 16 Apr 2011, 20:35, a spus:
Eu inca nu m-am apucat de corabie, dar am cumparat numarul 8 de 2 ori si m-am gandit sa incerc sa fac niste teste legate de scandurile de pe punti. Stiu ca sunt mai multe metode pentru a simula smoala. Eu am ales la primul test sa pun culoare neagra in aracet. Am lasat loc si pentru celelalte metode.
Iata ce a iesit. Ce parere aveti? Este prima mea incercare cu machete din lemn.
http://img17.imagesh...i/dsc08349j.jpg
Smoala e ok, da lipitul scandurilor puntii cu ce le faci? ca de aracet nu se pune problema.
Postat 16 April 2011 - 08:11 PM
Ady, la 16 Apr 2011, 20:45, a spus:
Pai le fac cu "smoala"(aracet + culoare neagra). Se lipeste foarte bine. Procesul de lipire este urmatorul: dau cu pensula cu smoala pe punte un strat mai gros, dupa care pun scandura la o distanta mai mare decat cea finala fata de scandura anterioara, dupa care apropii scandura noua astfel incat excesul de smoala sa intre intre cele 2 scanduri. La sfarsit inlatur excesul de "smoala" si lustruiesc cu glaspapir. Procesul de lustruire mi se pare greoi si nu cred ca o sa aplic aceasta metoda "pe curat".Eu vrau ca mai intai sa lipesc toata puntea de jos si mai apoi sa pun scandurile astfel incat sa nu iasa in evidenta lipiturile dintre punti.
PS: Nu prea sunt multumit de poza. In realitate arata mai bine. O sa incerc sa pun pozele cu celelalte metode de filare si alte culori de bait. Cred ca o sa mai cumpar un nr 8.
Postat 17 April 2011 - 11:01 AM
traian, la 15 Apr 2011, 19:34, a spus:
super
multumim de sfat
cred ca e singura varianta realizabila
Postat 18 April 2011 - 05:27 PM
Bafta!
Postat 18 April 2011 - 06:49 PM
crios, la 18 Apr 2011, 18:27, a spus:
Asta este cea mai ca lumea idee. Nu aveam de gand sa o fac cu bordurile inchise, dar dupa sugestia lui Crios ma bate gandul sa o fac totusi.
Ar mai fi o solutie ca unul din borduri sa se faca detasabil pe suprafata indicata de DeA, dar banuiesc ca este migaloasa chestia. Oricum o mai analizez.
In alta ordine de idei: Pe mine ma bate gandul sa fac mecanismul carmei functional, adica daca invarti de timona sa se miste carma, avand in vedere ca ar fi un bord deschis, iar DeA da si axul acela care se lipeste in partea superioara a carmei, cum am vazut pe DVD, ar fi interesant de vazut functionarea acestui mecanism. M-am tot invartit pe NET si am cautat mecanisme, dar nu am dat de mare lucru. Deci nu stiu cum se face. Am gasit numai mecanisme electrice si mecanice cu roti dintate, dar imi zicea un marinar (eu nu sunt marinar - nu va luati dupa avatarul meu) ca la corabii in secolul XVII era cu parame si scripeti.
Ce ziceti de idee? Ar fi realizabila?
Parerea mea este ca da, dar nu gasesc schema. Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 18 April 2011 - 06:50 PM
Postat 18 April 2011 - 08:12 PM
KIT, la 18 Apr 2011, 20:35, a spus:
Daca un bord ramane deschis, eu zic ca ar fi interesant sa se vada si mecanismul acela, iar daca il mai fac si functional ii dau pe spate pe toti cei ce vor vedea macheta. Ma bate gandul sa fac si scripetii din arborada functionali. Cand tragi de scote sa se miste velele, sa se ridice, sa se coboare, etc.
Uite ca am gasit un model aici si cred ca este realizabil, voi ce parere aveti. Grafica este cam slabuta, dar se intelege. O alta problema ar fi cum fac intinderea paramelor respective, ca sa nu alunece pe tamburul timonei (ma refer la imaginea din stanga sus).
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 18 April 2011 - 08:15 PM
Postat 18 April 2011 - 09:10 PM
Omuletul de carmeste sta in casuta asta:
O schema destul de cuprinzatoare a unei corabii: http://www.boundingm...com/galleon.htm
Varianta cu scripeti am vazut-o undeva, pe un model, destul de bine reprezentata dar nu mai gasesc poza. O sa revin cu un edit daca o gasesc.