Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 08 February 2011 - 05:01 PM
Cu toate ca m-am propus sa stau deoparte de acest topic....ma bag putin in seama....
Cei care dati cu lac anumite piese trebuie sa aveti mare grija ce dati cu lac, ca pe acele piese date cu lac mai vin lipite si alte componente, si aracetul nu o sa mai faca priza......
bafta
Postat 08 February 2011 - 07:58 PM
Razvan, la 8 Feb 2011, 18:12, a spus:

Probabil ca maine o sa-l avem.

Si ca tot se intampla ca topicul s-o ia razna, imi permit sa postez cateva poze cu interiorul unei nave care se mai afla inca pe apa - USS Constitution.
Fotografiile sunt facute de catre prietenul nostru, Gabi Petraru.
Ancora

Dormitorul

Tot din interior

Tun

Asta doar ca inspiratie. Cu cat inchideti mai mult culorile interiorului cu atat va aflati la distanta mai mare de realitate. (Nu ca ar conta).
Razvan, daca tot "te joci" cu ancorele te-ai gandit sa schimbi traversele cu unele de lemn cu bratarile facute din fasii de tabla?
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 08 February 2011 - 07:58 PM
Postat 08 February 2011 - 08:14 PM
Postat 08 February 2011 - 10:21 PM
Razvan, la 8 Feb 2011, 18:12, a spus:

Ai mare dreptate Razvane, si-mi pare rau ca am starnit si eu praful, dar cat crezi ca poate sa (mai) reziste curat topicul tau?!?
Degeaba tot repeta aici cei cu experienta, care au mai pus mana pe un model de lemn, urmatoarele:
- aveti rabdare, strangeti intai cel putin piesele pt. osatura
- nu lipiti nimic inca
- daca vi se pare ca n-aveti ce face, documentati-va!
- vreti culoare? cel mult bait, dar mai bine nimic - ori nu se vede, ori se poate da mai tarziu!
Sfaturi bune sunt cu miile in forumul asta (si nu numai), dar trebuie sa le si citeasca oamenii, nu doar sa-si dea cu parerea.
Parerea mea! :D
Postat 08 February 2011 - 10:34 PM
crios, la 8 Feb 2011, 19:58, a spus:
Bafta!
Crios o fac mai reala ca in poza aia daca ajunge revista macar la nr 50.

Shu, la 8 Feb 2011, 20:56, a spus:
Shu in topicul asta nimeni nu deranjeaza pe nimeni ,dar toti se repeta si am eu o impresie vaga ca rabdarea celor mai avansati in a explica toate chichitele incepe sa dispara si din aceasta cauza o sa avem toti de pierdut.
P.S.ACESTA NU ESTE TOPICUL MEU,este topicul pionierului in navo-modelism.
Postat 09 February 2011 - 10:07 AM
Pot sa le stropesc cu apa apoi sa adaug o greutate peste ele si dupa doua trei zile sa devina drepte?
Buna ziua.
Sunt nou pe acest forum, am cumparat si eu revista de la chiosc, numerele 1 si 2, si am aceeasi problema de mai sus, chiar si chila fiind putin deformata...
As vrea sa le bag putin la abur, apoi sa le usuc intre 2 foi de geam vreo 3 zile.
Are cineva o alta idee?
Cu multumiri,
olimpiu
Postat 09 February 2011 - 10:24 AM
Faza cu filele e de durata tataie. Nu ma vad bine cu fi-miu tropaind pe langa mine nerabdator sa o vada gata.
De fapt si in filmulet, contributia pustiului e ca-i da o fila taticului respectiv.
Nu zic ca e un proiect pe care sa-l lucrezi cu un copil de 4 ani. Si pentru mine pare greu.
De ce oare nu dau catargele si vergile gata subtiate la varf ?!
Postat 09 February 2011 - 03:51 PM
Mioriticul, la 9 Feb 2011, 11:40, a spus:
http://www.cartula.r...anel-t3357.html
Tot in film il gasesti si pe asta:
http://www.cartula.ro/forum/Cleste-pentru-...hete-t3356.html
Eu le-am achizitionat de pe Moduni inainte sa-si schimbe propietarul.
Este posibil ca DeAgostini sa le scoata la vanzare separat, sub forma de trusa.
criksu, la 8 Feb 2011, 23:36, a spus:

Revista este pentru incepatori, nepasionati ce vor deveni probabil pasionati.
Pe artmodelism.ro scriam:
Citeaza
In situatia asta, cei mai multi perfera un kit. Un kit din lemn inbina destul de bine astfel de cerinte. Are piese preformate, vine cu multe piese deja prelucrate, dar vine si cu piese ce trebuiesc confectionate in tehnici identice cu cele constructiei intregii nave de la zero folosind, insa un minim de scule.
Un astfel de kit, cat de cat asemanator cu cel de la DeAgostini ar costa cam 7 - 15 sute (d-astea de le zice noi sau leuroni), dar daca cel ce tocmai s-a apucat constata ca nu-i place, ca n-are timp, ca mai bine se ocupa ce columbofilie, etc. ramane cu o cutie de piese si ceva inceput pe care este posibil sa nu mai poata sa-l vanda.
Un kit de genul celui de la DeAgostini, daca nu mai ai chef sa-l continui, nu mai cumperi mai departe si gata si de regula cine vede ca n-are chemare catre a face asa ceva sigur se lasa pana la numarul 20. Per total distractia l-a costat mai putin decat un kit similar luat cu banii jos.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 09 February 2011 - 03:52 PM
Postat 09 February 2011 - 05:02 PM
Mioriticul, la 9 Feb 2011, 11:40, a spus:
Mersi
In Italia DeAgostini a dat-o cu revista.
Cine a sesizat o chestie spusa in film despre cuie? Si cine si-a dat seama are nota 10 de la mine, incepatorilor nu lui Crios sau altora de pe aici.