Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 Caruta germana Hf2 (vehicul greu) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 Caruta germana Hf2 (vehicul greu)

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 27 January 2011 - 11:29 AM

Test shoturi ale unui vehicul si figurine apartinand unui manufacturier al carui nume nu il pot mentiona inca....
Caii sunt luati de la setul de artilerie germana WWII Revell/Preiser iar haturile sunt scratch-built.
In general, Hf2 era trasa de un atelaj format din 4 cai insa exista numeroase poze cu acest vehicul tras de o singura pereche de cai.

Sper sa va placa si orice opinii/sugestii sunt extrem de bine-venite.... :bang:

Cristian Florescu

Imagine postata

Imagine postata
Imagine postata

SIZE REFERENCE
Imagine postata

VEHICULUL
Imagine postata
Imagine postata

ECHIPAJUL IN POZITIE
Imagine postata

VEHICULUL COMPLET
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

VEHICULUL AVAND APROAPE ACELEASI DIMENISIUNI CA IN REALITATE
Imagine postata
Imagine postata

O POZA VECHE COLOR.... :bang:
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 27 January 2011 - 11:33 AM

#2 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2478
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 27 January 2011 - 06:35 PM

Mie imi place caruta.
Cei din echipaj au niste palme cat o fata.
Franghiile sunt cu mult prea groase.
Caii sun frumosi.
Una peste alta, imi place atelajul.Imagine atasata: car.jpg

#3 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 27 January 2011 - 08:08 PM

Multumesc ptr remarce, intr-adevar funiile sunt cam groase si mainile sunt un pic cam mari, in special ale celui destinat a tine haturile. Cele ale tipului cu pusca merg, sunt mari, dar totusi posibile...
Mai sunt si alte mici probleme, unele aproape imposibil de remarcat in aceste poze, cum ar fi stalpul de lemn de care, in mod normal, sunt prinsi caii printr-un lant. Acesta este prea scurt, ar trebui sa fie un pic mai lung decat lungimea cailor. De asemenea, lantul lipseste.
Kit-ul nu este inca finalizat pentru productie si mai mult decat posibil, va suferi unele modificari. Din acest motiv nu apare numele producatorului si tot din acest motiv am vrut sa folosesc funiile kit-ului si sa nu le schimb. Ar fi fost foarte usor, haturile sunt mult mai greu de potrivit.... :bang:
Acestea in varianta ptr. piata ar putea fi subtiate, stalpul lungit si alte chestii....
Ramane de vazut..... :nea:

Mai trebuie spus ca vehiculul este perfect in scara 1/72, rotile, lungimea si latimea carutei sunt excelente si xa imaginile sunt in "premiera mondiala" :whistle: :pardon: si momentan exclusiv aici... :bang:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 27 January 2011 - 08:14 PM

#4 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 27 January 2011 - 09:01 PM

Rasina autohtona ?

#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 27 January 2011 - 09:08 PM

Vezi postareaSteelMaster, la 27 Jan 2011, 21:01, a spus:

Rasina autohtona ?

Nope, o am si pe aceea.... :bang:
Aceasta de aici este plastic tare, american..... :pardon:
Spre lauda noastra e un pic mai detaliata a noastra insa nu are covilir. In schimb ofera cateva accesorii de pus in caruta.
Totusi, dracia americana are o scuza, este un fast buit.... :nea:

In schimb ambele variante au aceleasi dimensiuni, am folosit caruta Wespe pentru a le compara.
Si rotile au exact aceleasi dimensiuni..... :whistle:

Imi lipseste aceeai caruta de la TP Model, insa o sa pun mana si pe aceea in viitor... :bang:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 27 January 2011 - 09:09 PM

#6 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 27 January 2011 - 09:16 PM

Din pacate, a noastra-i doar ca productie, realizarea nu-i autohtona. Asta-i si cauza detalierii mai bune.
Am vazut-o si eu, chiar daca subiectul nu prea ma atrage, asta este.
Rotile ... de multa vreme am, printre piesele de folosit candva, si cateva roti de acest tip.
Fiind o roata relativ standard, nu-i nici bai si nici de mirare ca este aceeasi.
Bucataria germana de campanie folosea si acest tip de roti.

Fiind un fast build, no comment. Buna de pus in peisaj de catre cei care fac diorame.

#7 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 28 January 2011 - 02:24 AM

Foarte faina,atat caruta cat si vopsitoria. :bang:
Ce n-am inteles insa,caruta nu va avea cai?Banuiesc ca e un viitor kit Pegasus...

#8 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 01 February 2011 - 02:19 PM

Vezi postareaSteelMaster, la 27 Jan 2011, 21:16, a spus:

Din pacate, a noastra-i doar ca productie, realizarea nu-i autohtona. Asta-i si cauza detalierii mai bune.
Am vazut-o si eu, chiar daca subiectul nu prea ma atrage, asta este.
Rotile ... de multa vreme am, printre piesele de folosit candva, si cateva roti de acest tip.
Fiind o roata relativ standard, nu-i nici bai si nici de mirare ca este aceeasi.
Bucataria germana de campanie folosea si acest tip de roti.

Fiind un fast build, no comment. Buna de pus in peisaj de catre cei care fac diorame.

Nu cumva este belgiana... :bang:
Se pare ca la roti ar fi un pic de discutat, rotile la Hf2 avand acelasi diametru (1,2 m) dar o latime de 70 mm pe cand cele de la Hf1 de exemplu, ar fi avut acelasi diametru insa o latime de 50 mm. Oricum cred ca este un detaliu insignifiant, o diferenta de 2 cm in realitate fiind greu peceptiblala scara 1/72.... :nea:

Nu numai ca este fast build, ci chiar este un snap build....insa eu am lipit-o pentru o mai buna stabilitate (mai putin rotile si sistemul de prindere a cailor..

Vezi postareadani, la 28 Jan 2011, 02:24, a spus:

Foarte faina,atat caruta cat si vopsitoria. :bang:
Ce n-am inteles insa,caruta nu va avea cai?Banuiesc ca e un viitor kit Pegasus...

Multumesc mult dani, caruta va avea cai insa fiind inca acesta este un test shot iar la gloabe mai este ceva de lucru...de altfel, si caruta va mai suporta unele mici modificari in varianta pentru piata...

Nu, nu este Pegasus Hobbies ci alta companie de pe acel continent...
Oricum azi sau maine cel tarziu, sper sa incarc alte imagini cu aceasta caruta insa imbunatatita.... :whistle:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 01 February 2011 - 02:20 PM

#9 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 01 February 2011 - 07:03 PM

Intocmai, belgiana ar fi. Adica, inca unul care s-ar putea "frige" nestiind el experienta avuta de un alt compatriot, Art-Toys.

Foarte adevarat ca, la aceasta scara, diferenta este prea mica pentru a fi sesizata. Problema, daca este, apare cand privesti roata in ansamblu - adica grosimea comparata cu diametrul. Chiar daca snap-build, grosimea este undeva pe
la 1,5 mm ? Asta ar insemna vreo ... 100 mm latime. Un pic mai finute ar fi fost de dorit - in foto din fatza se vede destul
de bine. Dar, asta este.

Ar fi interesant daca cineva s-ar apuca sa faca si un model de caruta metalica si sa completeza gama.

#10 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 02 February 2011 - 10:14 AM

Vezi postareaSteelMaster, la 1 Feb 2011, 19:03, a spus:

Intocmai, belgiana ar fi. Adica, inca unul care s-ar putea "frige" nestiind el experienta avuta de un alt compatriot, Art-Toys.

Foarte adevarat ca, la aceasta scara, diferenta este prea mica pentru a fi sesizata. Problema, daca este, apare cand privesti roata in ansamblu - adica grosimea comparata cu diametrul. Chiar daca snap-build, grosimea este undeva pe
la 1,5 mm ? Asta ar insemna vreo ... 100 mm latime. Un pic mai finute ar fi fost de dorit - in foto din fatza se vede destul
de bine. Dar, asta este.

Ar fi interesant daca cineva s-ar apuca sa faca si un model de caruta metalica si sa completeza gama.

Intr-adevar, rotile ar fi putut fi un pic mai subtirele, insa asa cum ai spus, merge....
Compania care face caruta asta intentioneaza sa atace in mod serios subiectul, astfel ca vor mai aparea cateva intre care destul de curand, posiblil Hf1 (caruta usoara) si caison-ul de artilerie (ca cel de la Revell, dar fara tunuri, etc)
de asemenea, voi lansa in cateva ore un nou topic, tot cu aceasta caruta, insa imbunatatita...Sper sa iti placa ce i-am facut...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi