Forum Machete,Modelism,Hobby: incepator in modelistica aviatica ! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

incepator in modelistica aviatica !

#1 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 18-January 11

Postat 18 January 2011 - 12:36 AM

Buna seara ! sunt adrian din Craiova ,am 15 ani ,si de cateva luni am castigat aceasta pasiune de la o persoana care m-a invatat cum sa fac !
de mult timp cumpar minimodele metalice diecast care sunt frumoase si alea ! dar am vrut un nou tip de satisfactie ! ca na modelele die cast sunt toate la fel !
daca imi fac propria mea macheta ,o sa am o satisfactie uriasa ! prima mea macheta am procurat-o acum 2 luni ,un p51 mustang cu motor allison,prima versiune. l-am lipit cum trebuie dupa instructiuni...desigur a fost un dezastru....de vopsit l-am vopsit cu vopsea din aia de gasesti in ateliere pentru zugravit ! :)))
cred ca toti am fost asa la inceput ....a doua macheta a fost un mig 37 ferret (inca in cercetare) ala a iesit cat de cat,l-am vopsit cu negru dar l-a facut praf mama cand stergea praful prin vitrina ...si de atunci mi-am zis ! MA ! daca vreau sa fac modelistica cumpar materiale profesionale ! si prietenul meu care m-a si "imbolnavit" cu modelistica mi-a dat un link catre revell.ro ! un site foarte bun ! chiar il recomand ! au produse de calitate si le livreaza foarte repede ! nu am cu ce sa ma plang! in urma cu 2 saptamani am procurat de pe net un set de vopseluri MILITARY 6 bucati 14 ml borcanasul (e mic ce e drept..) si un lipici contacta PROFESSIONAL
astazi mi-a venit a doua comanda care consta in 3 vopseluri si 2 machete ! una dintre machete era un "easykit" ,trebuia decat sa lipesc cateva ,componente ,ca ea e gata vopsita si un P47D thunderbold ! e foarte frumoasa macheta si abia astept sa ma apuc de ea in weekend ! o sa postez si poze ! sper sa ne intelegem bine si va doresc tot ce e bun si machete frumoase ;)

#2 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 18 January 2011 - 08:24 AM

Bine ai venit printre noi si spor la machetit.Aici ai sa gasesti tot ce-ti trebuie ptr. a avea un rezultat mai mult decat multumitor.Toate bune. :-P

#3 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 20 January 2011 - 07:26 PM

Salutari ! am revenit .
am nevoie de raspuns rapid...maine ma apuc de macheta mea de p 47D 30 Thunderbolt si am nevoie de sfaturi,cum sa ii vopsesc fuzelajul.
momentan dispun de vopseluriile :Afrika braun ; Gun Metal;RLM 71 ;alb lucios ;gri mat; negru mat ; Gelb-oliv ; RLM 65 ;RLM 70 .
stiu stiu nu am culoriile de pe cutie dar vreau sa il fac dupa un squadron diferit . de asta voi cauta pe net documentare ...astept raspuns !
Multumesc si o seara buna !

#4 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 20 January 2011 - 07:59 PM

Daca tot nu ai vopsele( RLM-urile sunt culori germane ) si te grabesti, fa-l cum vrei .Altfel, trebuie sa cauti pe net articole,poze,profile,culori,coduri culori si abia dupa aceea sa te hotarasti ce inmatriculare il faci.Deci studu la greu ( si crede-ma ASA e cel mai bine ). Altfel,merge si roz cu neggru ...........

#5 Useril este offline   Andrei_Popescu 

• Membru deplin
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 07-May 10

Postat 20 January 2011 - 08:15 PM

Vezi postareaAdrian1995, la 20 Jan 2011, 19:26, a spus:

Salutari ! am revenit .
am nevoie de raspuns rapid...maine ma apuc de macheta mea de p 47D 30 Thunderbolt si am nevoie de sfaturi,cum sa ii vopsesc fuzelajul.
momentan dispun de vopseluriile :Afrika braun ; Gun Metal;RLM 71 ;alb lucios ;gri mat; negru mat ; Gelb-oliv ; RLM 65 ;RLM 70 .
stiu stiu nu am culoriile de pe cutie dar vreau sa il fac dupa un squadron diferit . de asta voi cauta pe net documentare ...astept raspuns !
Multumesc si o seara buna !

Vopselele recomandate de producator sunt urmatoarele:
Revell NATO olive matt 46
Revell aluminium metallic 99
Revell carmine red matt 36
Revell anthracite grey matt 9
Revell green silky matt 360
Revell yellow matt 15
Revell light grey matt 76
Revell grey matt 57
Revell steel metallic 91
Revell white matt 91
Revell beige matt 89
Revell rust matt 83
Revell dark green matt 39

#6 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 20 January 2011 - 08:17 PM

am citit instructiuniile de pe RLM-uri si da spune pentru vopsirea avioanelor din luftwaffe ! pai hai sa mentionez ceva ...RLM-urile fac parte dintr-un st de 6 culori comandate de pe net ,de la revell.ro ,care se numesc "military color set" ! deci sunt bune pentru vopsirea vehiculelor militare ! daca ele sunt bune numai pentru vehicule germane din ww2 atunci ar trebui sa le spune "ww2 Axis military color set" .
am facut un studiu pe net si am descoperit,la un muzeu de istoria aviatiei un p47D30 care avea o culoare exact ca RLM 71 pe care eu il detin .
deci sa nu credeti ca eu vreau sa vopsesc fara cap si studii ;) ,v-am intrebat deoarece aveam nevoie si de pareriile profesionistilor :) ,nedetinand culoriile de pe cutie !

#7 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 20 January 2011 - 08:34 PM

ce adresa de mail ai sa-ti trimir cateva carti despre culorile aviatiei de vanatoare americane ?

#8 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 20 January 2011 - 08:41 PM

Vezi postareabusila, la 20 Jan 2011, 20:34, a spus:

ce adresa de mail ai sa-ti trimir cateva carti despre culorile aviatiei de vanatoare americane ?

Mortred_basher

Salut din nou. am gasit o poza cu un P47 D30 !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: neam_p_47d_01.jpg

#9 Useril este offline   Andrei_Popescu 

• Membru deplin
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 07-May 10

Postat 20 January 2011 - 08:42 PM

Vezi postareaAdrian1995, la 20 Jan 2011, 20:17, a spus:

am citit instructiuniile de pe RLM-uri si da spune pentru vopsirea avioanelor din luftwaffe ! pai hai sa mentionez ceva ...RLM-urile fac parte dintr-un st de 6 culori comandate de pe net ,de la revell.ro ,care se numesc "military color set" ! deci sunt bune pentru vopsirea vehiculelor militare ! daca ele sunt bune numai pentru vehicule germane din ww2 atunci ar trebui sa le spune "ww2 Axis military color set" .
am facut un studiu pe net si am descoperit,la un muzeu de istoria aviatiei un p47D30 care avea o culoare exact ca RLM 71 pe care eu il detin .
deci sa nu credeti ca eu vreau sa vopsesc fara cap si studii ;) ,v-am intrebat deoarece aveam nevoie si de pareriile profesionistilor :) ,nedetinand culoriile de pe cutie !

Daca il vopsesti dupa alt model decat cel de pe cutie, s-ar putea ca unele decalurile pe care le ai sa nu se potriveasca cu varianta pe care ai facut-o. Mi s-a intamplat si mie sa nu am toate culorile necesare la un MIG-21 Lancer si nu l-am vopsit decat dupa comanda urmatoare cand mi-am luate si vopselele de care aveam nevoie.

#10 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 20 January 2011 - 09:02 PM

Vezi postareaAndrei_Popescu, la 20 Jan 2011, 20:42, a spus:

Daca il vopsesti dupa alt model decat cel de pe cutie, s-ar putea ca unele decalurile pe care le ai sa nu se potriveasca cu varianta pe care ai facut-o. Mi s-a intamplat si mie sa nu am toate culorile necesare la un MIG-21 Lancer si nu l-am vopsit decat dupa comanda urmatoare cand mi-am luate si vopselele de care aveam nevoie.

Bineinteles ! eu vreau sa am o macheta a unui P47D30 Thunderbolt nu macheta P47D30 Thunderbolt-ului care a apartinut pilotului nu stiu care ..
bineinteles ca asta inseamna sa nu adaug toate decalurile ! cea ce nu ma deranjeaza.

Aceasta postare a fost editata de Adrian1995: 20 January 2011 - 09:03 PM

#11 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 20 January 2011 - 09:03 PM

vezi ca ti-am trimis 2 carti . Le-ai primit ?

#12 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 20 January 2011 - 09:29 PM

Si descarca de pe net sau cumpara-ti cataloagele de la Humbrol,Revell si o sa ai mostre de culoare si codul ei

#13 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 20 January 2011 - 09:36 PM

Vezi postareabusila, la 20 Jan 2011, 21:29, a spus:

Si descarca de pe net sau cumpara-ti cataloagele de la Humbrol,Revell si o sa ai mostre de culoare si codul ei

multumesc pentru ajutor ;)
de acum,inainte de a comanda o macheta de pe net ma uit la detalii pe google si cand o comand,o comand cu tot cu vopseluriile necesare !
deci am studiat putin cartea pe care -ai trimis-o am gasit ce as putea face,insa asta daca combin culoriile .
oricum multumesc de ajutor vad eu cum fac maine ;)

Aceasta postare a fost editata de Adrian1995: 20 January 2011 - 09:37 PM

#14 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 20 January 2011 - 10:00 PM

adevarata mea grija este sa aiba si o valoare istorica macheta mea !
ca asa pot sa o vopsesc roz,vorba colegului...

#15 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 21 January 2011 - 12:34 AM

Multa bafta si asteptam poze!

#16 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 22 January 2011 - 04:05 PM

macheta e aproape gata !mai am sa ii mai pun masca la cockpit si e gata .

#17 Useril este offline   Adrian1995 

• Membru deplin

Postat 22 January 2011 - 08:16 PM

NU POT SA PUN POZE ! imi tot apare ca fisierl este prea mare ! ce inseamna asta ?

#18 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 22 January 2011 - 08:58 PM

Incearca ca dimensiune 800x600.E posibil sa mearga.Spor.

#19 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 22 January 2011 - 09:06 PM

Vezi postareaAdrian1995, la 22 Jan 2011, 20:16, a spus:

NU POT SA PUN POZE ! imi tot apare ca fisierl este prea mare ! ce inseamna asta ?

Inseamna ca e paralelipiped, :-P e prea mare fisierul, adica are prea multi mega, pixeli sau biti, de care vrei tu

#20 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 22 January 2011 - 09:44 PM

O metoda foarte usoara si foarte rapida postarea lui Claudiu

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2