Pagina 1 din 1
Ultimul P-40 ...pe care o sa-l fac :)
Postat 11 January 2011 - 02:47 PM
Dupa ce l-am pindit citeva luni pe ebay, l-am interceptat la numai 2.99 lire, lichidare de stoc la freightdog !
In citeva zile era acasa (ceea ce nu s-a intimplat inca la alta comanda facuta lot la ei la jumatatea lui decembrie)
Nu are rost sa intru in multe date istorice, se gasesc pe goagal.
A fost ultima varianta a venerabilului P-40, din pacate ajunsa prea tarziu intr-o lume saturata de p-51 si p-47.
Kitul, Pegasus, 1/72 e un short run, cu piese din metal alb. E facut prin '95-'96.
Cutia:
Este minuscula, ar putea sa dea exemplu la Revell despre cum se boxeaza un kit:
Inauntru, piesele din plastic, turnate exemplar, pentru un short run din anii '90.
Detaliile sunt gravate finut dar consistent, un pic peste short-runurile cehesti cu care sint eu mai obisnuit.
Ceva bavuri pe piesele mai mici, sint insa subtiri si par usor de indepartat:
Piesele din metal alb, excelent turnate:
Cupola, destul de grosuta, dar decenta
Decalul permite realizarea a doua variante ale unicului prototip, una in Olive Drab cu gurita de rechin, cealalta argintie:
Prospectul:
Daca a meritat toate laudele, o sa vad cind ma apuc de el - adica zilele astea. Deocamdata sunt foarte incintat de el.
In citeva zile era acasa (ceea ce nu s-a intimplat inca la alta comanda facuta lot la ei la jumatatea lui decembrie)
Nu are rost sa intru in multe date istorice, se gasesc pe goagal.
A fost ultima varianta a venerabilului P-40, din pacate ajunsa prea tarziu intr-o lume saturata de p-51 si p-47.
Kitul, Pegasus, 1/72 e un short run, cu piese din metal alb. E facut prin '95-'96.
Cutia:
Este minuscula, ar putea sa dea exemplu la Revell despre cum se boxeaza un kit:
Inauntru, piesele din plastic, turnate exemplar, pentru un short run din anii '90.
Detaliile sunt gravate finut dar consistent, un pic peste short-runurile cehesti cu care sint eu mai obisnuit.
Ceva bavuri pe piesele mai mici, sint insa subtiri si par usor de indepartat:
Piesele din metal alb, excelent turnate:
Cupola, destul de grosuta, dar decenta
Decalul permite realizarea a doua variante ale unicului prototip, una in Olive Drab cu gurita de rechin, cealalta argintie:
Prospectul:
Daca a meritat toate laudele, o sa vad cind ma apuc de el - adica zilele astea. Deocamdata sunt foarte incintat de el.
Postat 21 August 2011 - 02:34 PM
Postat 21 August 2011 - 09:18 PM
Postat 24 August 2011 - 12:59 AM
Nu e nici o jmekerie...infigi acul in esapament si rotesti...
Am subtiat aripa, am vopsit baile trenului si
am lipit carenajele semisferice si grilele radiatoarelor pe bordul de atac.
Forma dreptunghiulara a acestor grile e cam gresita in kit, in poze se observa ca sint oarecum ovale.
Le-am dat cu mr surfacer si urmeaza sa le mai profilez un pic.
Am subtiat aripa, am vopsit baile trenului si
am lipit carenajele semisferice si grilele radiatoarelor pe bordul de atac.
Forma dreptunghiulara a acestor grile e cam gresita in kit, in poze se observa ca sint oarecum ovale.
Le-am dat cu mr surfacer si urmeaza sa le mai profilez un pic.
Postat 04 September 2014 - 11:39 AM
Scutur de praf si topicul asta, pentru ca am hotarat sa termin Q-ul.
Am lipit esapamentele pe dinauntru, nu inainte de a da un olive drab in zona.
Coafa elicei, pe care unii o fac rosie, altii olive drab, altii rosu faduita sprea alb in bot.
Mie din poza asta mi se pare ca linia de demarcatie e destul de precisa intre culorile coafei. Voi incerca s-o fac rosu cu alb, pentru ca oricum restul avionului va fi destul de plictisitor.
E olive drab fara macar niste pete de medium green...
Cocardele, ar putea fi bordate cu albastru sau chiar rosu....hmmm
Am lipit esapamentele pe dinauntru, nu inainte de a da un olive drab in zona.
Coafa elicei, pe care unii o fac rosie, altii olive drab, altii rosu faduita sprea alb in bot.
Mie din poza asta mi se pare ca linia de demarcatie e destul de precisa intre culorile coafei. Voi incerca s-o fac rosu cu alb, pentru ca oricum restul avionului va fi destul de plictisitor.
E olive drab fara macar niste pete de medium green...
Cocardele, ar putea fi bordate cu albastru sau chiar rosu....hmmm
Arata acest topic
Pagina 1 din 1