USS Enterprise 1:720 Revell Newbie project
Postat 22 March 2011 - 01:20 PM
Urmeaza sa dau jos banda de mascare si sa fac cu alb si galben dungile pentru aterizare dupa care mai trebuie doar linia de plutire (tot cu TS-82 o voi face cred) la care am sa ma muncesc ceva sa iasa cat mai dreapta si fara sa sara negru pe corpul navei gata vopsit. Dupa asta urmeaza lipirea altor cateva piese alaturi de castel (care nu stiu daca il voi lasa vopsit la pensula sau il voi revopsi).
Finalul va fi inca un maraton de vopsire avioane. Am gasit un mic indrumar pe net care rezolva problema avioanelor la scara mica ce au un centru de greutate aiurea. Daca iau un fighter mic el se lasa pe cele 2 roti din spate, cea din fata ramanand in aer. Ghidul spunea sa folosesc o bobita mica de chit tamiya lipita imediat langa roata din fata ca sa ii mute centrul de greutate astfel incat avionul sa stea sprijinit in toate cele 3 roti. Alte pareri? Are cineva o alta metoda?
Postat 22 March 2011 - 04:53 PM
Saptamana asta vreau sa ii fac paintscheme-ul pe punte si sa ma decid ce fac cu castelul, daca il las asa cum e. Il pot curata usor cu solutie pentru aragaz dar la spray parca iese prea curat totul si arata a nou...
Urmeaza linia de plutire, vopsirea avioanelor (unde vreau sa le pictez si capsula cumva) si cateva piese de final. Sfarsitul e aproape, abia astept sa ma apuc de urmatoarea macheta. Cred ca voi face o nava cuirasata WW2 de data asta, ceva 1:350 preferabil Tamiya. Idei?
Postat 22 March 2011 - 08:01 PM
a doua chestie ar fi sa cureti praful prin spalare cu jet de apa calduta e mai eficienta ca metoda decat periatul cu perie/pamatuf
Postat 23 March 2011 - 09:50 PM
Plexicul se poate lipi ca si sticla cu silicon. Daca vrei sa maschezi muchiile unde se face lipitura, se poate folosi cornier de aluminiu cu latura de 1 sau 2 cm. Gasesti pe la Bricostore si costa cam 20 RON o bagheta de 1m. Si iti trebui o baza, care poate fi din lemn sau din placaj.
Daca ai dimensiunea machetei, iti poti face singur calculul la cat va ajunge costul vitrinei
Postat 24 March 2011 - 04:12 PM
Am inceput sa trasez liniile de aterizare, am vopsit jumatate din avioane, am aplicat primul meu decal (cosmar) si mai am putine lucruri de facut.
Puntea a fost lipita iar insula revopsita. Arata mult mai ingrijit la spray. Am facut cateva incercari de weathering cu albirea unor zone precum lifturile, zonele de aterizare, walkway-rile, vechi linii la care s-a luat vopseaua, etc. Sunt multumit de rezultat. Mai ramane sa testez simularea urmelor de cauciuc in zona de decolare/aterizare cu o pensula mai subtire si niste camo face-paint negru
Oficial mai am de vopsit cateva avioane, de lipit antelene pe insula, de aplicat 3 decaluri mici si putin weathering si am terminat.
Mi-a fost tare greu cu primul decal ca nu stiam cum se lucreaza dar rezultatul e acceptabil. Probabil puteam sa il lipesc mai drept si sa elimin si zonele transparente ca sa nu apara silvering dar mie imi place cum arata. Daca totusi mai vreau sa matuiesc zona o sa aplic cu pensula niste prafuri sa vad ce iese. Intradevar decal-ul nu prinde exemplar pe vopsea mata dar nu am avut dispozitia sa dau intai cu lac lucios pe care nu il aveam apoi sa cumpar solutii speciale pentru decaluri pe care iar nu le aveam.
Cat de curand voi finaliza insula si avioanele iar apoi lipesc elicele si carmele. Se vede finishul!
Aceasta postare a fost editata de Napster: 24 March 2011 - 04:13 PM
Postat 25 March 2011 - 07:17 PM
Postat 25 March 2011 - 07:47 PM
Avioanele au fost vopsite cu gri-ul specific. Parca ar mai fi mers adaugate detalii si ceva nuante dar la scara asta imi vine foarte greu. Avioanele nu au fost lipite de punte deci pot oricand sa le vopsesc dupa ce idee am. Am incercat sa vopsesc cateva avioane cu un gri mai inchis dar mi s-au parut prea inchise la culoare pentru scara respectiva.
Postat 25 March 2011 - 11:20 PM
daca pui un avion in pozitie de decolare trebuie sa-i ridici trapa din spatele lui.
iti mai lipsesc ceva piese montate nu stiu cum se numesc piesele dar sunt incercuite cu rosu.in rest arata bine ar trebui totusi sa-i speli putin puntea sa dea un aspect de uzura.
Postat 25 March 2011 - 11:30 PM
Pe langa antenele de pe margine, ca elemente importante mai lipsesc unele chestii cum ar fi antena de pe babord, limba din prelungirea culoarului de aterizare/decolare dar asta mai depinde si de anul de referinta pentru build. In unele poze aceste elemente se regasesc iar in altele nu, alaturi de multe alte diferente.
Aceasta postare a fost editata de Napster: 25 March 2011 - 11:35 PM