Forum Machete,Modelism,Hobby: USS Enterprise 1:720 Revell - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

USS Enterprise 1:720 Revell Newbie project

#41 Useril este offline   Napster 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 20-December 10
  • Interests:Modelism, auto, IT

Postat 22 March 2011 - 01:20 PM

Dupa un maraton de mascare a dungilor de pe punte si a walkway-urilor am vopsit cu TS-82 Rubber black. Am facut o alegere stralucita pentru ca imita exceptional materialul non-skid pe flightdeck-ul portavioanelor. Am dat in cateva straturi foarte subtiri si inca se mai vad zone deschise/inchise la culoare ce imita foarte bine uzura materialuli si supunerea sa la intemperii alaturi de o acoperire neuniforma de catre vopsitori.
Urmeaza sa dau jos banda de mascare si sa fac cu alb si galben dungile pentru aterizare dupa care mai trebuie doar linia de plutire (tot cu TS-82 o voi face cred) la care am sa ma muncesc ceva sa iasa cat mai dreapta si fara sa sara negru pe corpul navei gata vopsit. Dupa asta urmeaza lipirea altor cateva piese alaturi de castel (care nu stiu daca il voi lasa vopsit la pensula sau il voi revopsi).

Finalul va fi inca un maraton de vopsire avioane. Am gasit un mic indrumar pe net care rezolva problema avioanelor la scara mica ce au un centru de greutate aiurea. Daca iau un fighter mic el se lasa pe cele 2 roti din spate, cea din fata ramanand in aer. Ghidul spunea sa folosesc o bobita mica de chit tamiya lipita imediat langa roata din fata ca sa ii mute centrul de greutate astfel incat avionul sa stea sprijinit in toate cele 3 roti. Alte pareri? Are cineva o alta metoda?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01209.JPG
  • Imagine atasata: DSC01210.JPG
  • Imagine atasata: DSC01211.JPG
  • Imagine atasata: DSC01212.JPG
  • Imagine atasata: DSC01213.JPG
  • Imagine atasata: DSC01214.JPG
  • Imagine atasata: DSC01215.JPG
  • Imagine atasata: DSC01216.JPG

#42 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 22 March 2011 - 03:59 PM

O alta metoda ar fi sa lipesti toate cele trei roti de puntea portavionului.

#43 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 07-May 09

Postat 22 March 2011 - 04:11 PM

si eu am folosit aceeasi metoda ,am lipit avioanele de punte.
e si mai sigura daca nu vrei sa aduni avioanele de pe jos cand face vecina de camera curat

#44 Useril este offline   Napster 

• Membru senior

Postat 22 March 2011 - 04:53 PM

Ma mai gandesc la o chestie, daca nu le lipesc pot curata de praf macheta mult mai bine in cazul in care nu ma apuc de indoit plexiglass. Rastorn avioanele pe birou si dau cu o pensula mare pe punte si nu risc sa desprind/rup ceva. De bucuros ce sunt m-am jucat adineauri cu cateva metode de aranjare a avioanelor pe punte dar nu m-am decis daca voi folosi toate avioanele si cum le voi aseza. E de gandit si aici.
Saptamana asta vreau sa ii fac paintscheme-ul pe punte si sa ma decid ce fac cu castelul, daca il las asa cum e. Il pot curata usor cu solutie pentru aragaz dar la spray parca iese prea curat totul si arata a nou...
Urmeaza linia de plutire, vopsirea avioanelor (unde vreau sa le pictez si capsula cumva) si cateva piese de final. Sfarsitul e aproape, abia astept sa ma apuc de urmatoarea macheta. Cred ca voi face o nava cuirasata WW2 de data asta, ceva 1:350 preferabil Tamiya. Idei?

#45 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 22 March 2011 - 08:01 PM

iti recomand sa-ti faci o cutie tip vitrina sau sa cauti gata de cumparat. si eu am un portavion si iti spun sincer ca depa 2 ani de zile arata rau din cauza prafului chiar daca il curat la cateva luni
a doua chestie ar fi sa cureti praful prin spalare cu jet de apa calduta e mai eficienta ca metoda decat periatul cu perie/pamatuf

#46 Useril este offline   Napster 

• Membru senior

Postat 22 March 2011 - 09:38 PM

Cam la ce costuri se ridica o vitrina plexi pentru o macheta 1:720? Am citit putin despre modalitati de a indoi plexi-ul la 90 de grade dar nu prea imi surade ideea.

#47 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 23 March 2011 - 09:50 PM

O placa de plexiglas de grosime 4 mm si de dimensiuni 50x100 cm este ~ 70 RON la Baumax
Plexicul se poate lipi ca si sticla cu silicon. Daca vrei sa maschezi muchiile unde se face lipitura, se poate folosi cornier de aluminiu cu latura de 1 sau 2 cm. Gasesti pe la Bricostore si costa cam 20 RON o bagheta de 1m. Si iti trebui o baza, care poate fi din lemn sau din placaj.
Daca ai dimensiunea machetei, iti poti face singur calculul la cat va ajunge costul vitrinei

#48 Useril este offline   Napster 

• Membru senior

Postat 24 March 2011 - 04:12 PM

Am inteles. Totusi nu ma bag pana nu vad cum ar arata una facuta, mi-e tare frica de siliconul ala inestetic de la muchii. Ar fi aratat mult mai bine dintr-o bucata...
Am inceput sa trasez liniile de aterizare, am vopsit jumatate din avioane, am aplicat primul meu decal (cosmar) si mai am putine lucruri de facut.
Puntea a fost lipita iar insula revopsita. Arata mult mai ingrijit la spray. Am facut cateva incercari de weathering cu albirea unor zone precum lifturile, zonele de aterizare, walkway-rile, vechi linii la care s-a luat vopseaua, etc. Sunt multumit de rezultat. Mai ramane sa testez simularea urmelor de cauciuc in zona de decolare/aterizare cu o pensula mai subtire si niste camo face-paint negru :ph34r:
Oficial mai am de vopsit cateva avioane, de lipit antelene pe insula, de aplicat 3 decaluri mici si putin weathering si am terminat.
Mi-a fost tare greu cu primul decal ca nu stiam cum se lucreaza dar rezultatul e acceptabil. Probabil puteam sa il lipesc mai drept si sa elimin si zonele transparente ca sa nu apara silvering dar mie imi place cum arata. Daca totusi mai vreau sa matuiesc zona o sa aplic cu pensula niste prafuri sa vad ce iese. Intradevar decal-ul nu prinde exemplar pe vopsea mata dar nu am avut dispozitia sa dau intai cu lac lucios pe care nu il aveam apoi sa cumpar solutii speciale pentru decaluri pe care iar nu le aveam.
Cat de curand voi finaliza insula si avioanele iar apoi lipesc elicele si carmele. Se vede finishul! :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01217.JPG
  • Imagine atasata: DSC01219.JPG
  • Imagine atasata: DSC01228.JPG
  • Imagine atasata: DSC01229.JPG
  • Imagine atasata: DSC01230.JPG
  • Imagine atasata: DSC01231.JPG
  • Imagine atasata: DSC01233.JPG
  • Imagine atasata: DSC01234.JPG
  • Imagine atasata: DSC01235.JPG

Aceasta postare a fost editata de Napster: 24 March 2011 - 04:13 PM

#49 Useril este offline   Napster 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 07:17 PM

Uraaaaaa e gata :rolleyes:
Poate voi mai lucra la weathering si la aliamentul antenelor de pe insula dar lucrarile majore au fost terminate. Nu pot spune ca a iesit totul ca la carte dar am invatat foarte multe cu aceasta prima macheta si abia astept sa mai fac alta.
Pareri?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01248.JPG
  • Imagine atasata: DSC01247.JPG
  • Imagine atasata: DSC01246.JPG
  • Imagine atasata: DSC01244.JPG
  • Imagine atasata: DSC01241.JPG
  • Imagine atasata: DSC01236.JPG

#50 Useril este offline   CapDeFonta 

• Membru deplin
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 21-March 11
  • Interests:Gaming si navomodelism

Postat 25 March 2011 - 07:39 PM

Daca ai putea vopsi avioanele ar fi minunat.

Stii cumva prin CTa vreun magazin de modelism (aero/navo?)

#51 Useril este offline   Napster 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 07:47 PM

Nu am gasit pana acum in CT un magazin de modelism.
Avioanele au fost vopsite cu gri-ul specific. Parca ar mai fi mers adaugate detalii si ceva nuante dar la scara asta imi vine foarte greu. Avioanele nu au fost lipite de punte deci pot oricand sa le vopsesc dupa ce idee am. Am incercat sa vopsesc cateva avioane cu un gri mai inchis dar mi s-au parut prea inchise la culoare pentru scara respectiva.

#52 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 25 March 2011 - 11:20 PM

ideea e sa asezi avioanele cat mai realist posibil.
daca pui un avion in pozitie de decolare trebuie sa-i ridici trapa din spatele lui.
iti mai lipsesc ceva piese montate nu stiu cum se numesc piesele dar sunt incercuite cu rosu.in rest arata bine ar trebui totusi sa-i speli putin puntea sa dea un aspect de uzura.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 800px_TaskForce_One.jpg

#53 Useril este offline   Napster 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 11:30 PM

Antenele alea nu fac parte din kit. Se regasesc in kitul Tamiya la 1:350 dar la scara 1:720 nu poti avea mari pretentii la detalii cu toate ca nu era chiar mare lucru. Oricum pe parcurs se pot monta antelene, gaurile le pot da cu un burghiu mic dar nu am cu ce momentan ca la bormasina mai rau stric. M-am gandit sa mi le fac singur din niste fire subtiri de plastic si sa dau niste cauri in corpul navei pentru gauri de prindere dar nu am inca experienta ca sa ma arunc la asa ceva. Un "wash" ar mai merge la punte dar cred ca la urmatoarea comanda de pe net voi lua si niste crete pastel ca sa ma ajute. Asa cu pudra de talc merge cam greu :rolleyes:

Pe langa antenele de pe margine, ca elemente importante mai lipsesc unele chestii cum ar fi antena de pe babord, limba din prelungirea culoarului de aterizare/decolare dar asta mai depinde si de anul de referinta pentru build. In unele poze aceste elemente se regasesc iar in altele nu, alaturi de multe alte diferente.

Aceasta postare a fost editata de Napster: 25 March 2011 - 11:35 PM

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi