Forum Machete,Modelism,Hobby: Proiectul Kettenkrad 1/6 a lui tigertiki - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Proiectul Kettenkrad 1/6 a lui tigertiki Am sa prezint proiectul de upgrade RC a Kettenkrad

#1 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 24-October 10
  • Interests:Tancuri rc 1/16; rc 1/6, figurine 1/6 2RM(WWII) , Heli RC(250;450), Avion RC, Masina RC(1/10). Airsoft

Postat 19 December 2010 - 02:53 PM

Salutare,
Am sa prezint un proiect de asamblare si updatare a unui Kettenkrad marimea 1/6 (motocicleta semisenilata din razboi) Dupa ce mi-am epuizat optiunile la marimea 1/16 am trecut la marimea 1/6 care este mai impresiv, un tanc de marimea asta poate sa aiba bine peste 100 kg. Posibilitatile detaliilor si disponibilitatea figurinelor m-a atras instant in acest domeniu. Aici este primul proiect de al meu in aceasta marime:
Cutiile:
Imagine postata Imagine postata
Defapt sunt doua cutii, fiindca pe parcurs am luat un alt model static de la un alt producator DID care in schimb are rotile si senilele metalice.
Urmeaza cateva poze cu asamblarea Kitului Dragon dar numai cu banda izolatoare si benzi de cauciuc.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata
In a treia poza prezint optiunile petru transformarea RC : TX RX Futaba, pana la urma va fi un modul RX 18 dintr'un tank upgradat cu el-mod, Set de angrenaje plastic tot dintr'un tankHL etc. Poze cu asamblarea:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Dupa experimente si icercari am ajuns la concluzia. Angrenare-HengLong 1/2 din plastic. RXTX Henglong RX18 + unitate de receptie. Rotire ghidon -servo cu comnada rotirii turelei, becuri de la heng long si sunetul pare OK. Pentru testare am folosit un modul EL-MOD pro cu sound blaster care statea pe aici :clapping: (defapt tocmai sosi-se si anca nu era montat) deci sonorul este de la un tigru 1 hehe. Pozele:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Si iata rezultatul pe youtube:
http://www.youtube.c...h?v=XaptqUoxA3A
Apropo youtube nu se poate incastra aici ?
In continuare lucrez la suspensie care vor fi cu placi de toriune bare din aluminiu si otel . Cateva poze:

#2 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin
  • Interests:Tancuri rc 1/16; rc 1/6, figurine 1/6 2RM(WWII) , Heli RC(250;450), Avion RC, Masina RC(1/10). Airsoft

Postat 19 December 2010 - 03:09 PM

Inca cateva pze cu suspensia noua:
La realizarea suspensiei din motive practice am lucrat cu cel de-al doilea model static DID gata asamblat pe care l-am dezasamblat cu grija, n-a fost usor..
Poze dezasamblare:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Pentru eliminarea confuziilor, primul model avea suspensie fixa iar cel de al doilea una f slaba la care am renuntat.
Momentan aici stau cu acest proiect, e aproape gata, dar m-a apucat o durere de gat de vreo doua zile de numai la calculator pot sa stau.
Cu aceasta ocazie m-am gandit sa prezint aici acest proiect de al meu cu speranta propagarii acestei "boli" de 1/6 radiocomandate, sperand ca sunt si altii in Romania cine sunt interesati de scara asta.
Toate comentariile sunt binevenite. Cine doreste info sau ajutor, cu cea mai mare placere.. (info: Kitul Dragon 46 lire, modelul DID static 120 lire 50 de lile transport UK. ebay, paypal)
Cea mai ieftina solutie pentru mine. ..

#3 Useril este offline   andrei_nsts 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 December 2010 - 03:21 PM

Salut

Impresionanta masinaria ta.
Vroiam sa te intreb, un kit de tanc 1/6 pretabil la motorizare si sunet cit costa? Imi poti da niste link-uri ca si referinta?

De asemenea soldatii ce pret au? Se gasesc si separat haine pentru ei?

#4 Useril este offline   tavi 

• Membru senior
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 11-January 10

Postat 19 December 2010 - 10:00 PM

Salutare si..... tare interesanta varianta, adevarul este ca eu deja sunt infectat in totalitate de scara asta dubioasa, asa ca ...... in proiect am deja un Stuart scara 1:6 care deja a ajuns la greutatea de numai 45 kg, dar inca mai am de bagat in el multi bani si multa munca, am de asemeni un Kubelwagen cu un FLAK , la care inca ma chinui , un JEEP Willis si un Schwimmwagen, si .....urmeaza sa apara si un Sherman dar cu siguranta dupa anul nou.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC12075.JPG
  • Imagine atasata: SDC12115.JPG

#5 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 19 December 2010 - 10:33 PM

Tare de tot! Vedeti ca scoate Dragon Pz II la 1/6! Asta da scara...

#6 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin

Postat 20 December 2010 - 02:03 PM

Vezi postareaVali, la 19 Dec 2010, 22:33, a spus:

Tare de tot! Vedeti ca scoate Dragon Pz II la 1/6! Asta da scara...

Am dat deja avansul :clapping:

#7 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin

Postat 20 December 2010 - 03:13 PM

Pentru Tavi

Uite ce ti-am gasit... http://www.81x.com/rpmtech/stuart/
Spor la treaba si daca eventual vrei sa-l vinzi sau un schimb... iar pentru kubel :
http://www.rcuniverse.com/forum/m_9841851/.../tm.htm#9849382

Salutare

#8 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin

Postat 20 December 2010 - 03:32 PM

Pentru Andrei:
http://www.plasticpa...m/photo2_1.html

Salutare

#9 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 20 December 2010 - 07:02 PM

Salutare si mersi mult. Foarte interesant, educativ si mai ales explicit, dar .... daca tot incepem cu varianta de 1:6 poate stii ceva magazine virtuale care ne ofera si piese pentru upgradare a modelelor in umila scara de 1:6 . Pe mine cel mai tare ma intereseaza motorizarea si trenul de rulare la Stuart ( roti motoare, gateti, senile, suspensii ......... )
Daca stii ceva de genul asta raman profund indatorat :clapping: :wub:

#10 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin

Postat 26 December 2010 - 11:22 PM

Ptr Tavi:
Asta am gasit: http://www.blitzkrie...forum/index.php
si asta http://www.youtube.c...h?v=-3bKrUf-w6s
Cand gasesc ceva o sa-ti postez.. Eu am in derulare un PUMA 1/6.. Construit de la zero. As posta dar e mult de lucru si lumea nu-i interesata..
Salutare

#11 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 27 December 2010 - 08:11 PM

Vezi postareatigertiki, la 26 Dec 2010, 23:22, a spus:

..... Eu am in derulare un PUMA 1/6.. Construit de la zero. As posta dar e mult de lucru si lumea nu-i interesata..

Pana una alta, nu pot decat sa-ti multumesc pentru sprijinul acordat, iar despre.... PUMA 1:6 :drinks: :pardon: :friends: ma uimesti !
Chiar daca nu pasioneaza pe nimeni asa zisa scara a papusilor Barby, nu vad ce ce nu ar merita sa aratam si restul poporului ca si un model, chiar daca nu este 1:72 , 1:48, sau 1:35 nu merita modelat. Adevarul este ca majoritatea pun accentul pe pretul unei machete 1:6 . Totul este ca numai sa incerce, iar.... pofta vine mancand, asa ca ...... daca nu aratam poporului si realizarile in 1:6 , nu avem cum sa atragem noi adepti.
Asa ca.... nu tine ascuns PUMe-tele numai pentru tine si..... vreau sa-l vad si eu :dribble: :dribble: , crezi ca se poate ???? :pardon:

#12 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 27 December 2010 - 08:32 PM

Octavian
Scara papusilor Barbie masculine vizeaza doar pe cele achizitionate gata ferchezuite si frumos ambalate, cu articulatii pe masura celor feminine detinute (printre altele) si de fetita mea, de 6 ani.
- Munca de la zero e cu totul altceva, atat in cazul figurinelor sculptate cu osardie si pasiune, cat mai ales daca ne referim la reprezentarea unui blindat in scara 1/6, asa cum am zis la inceputul liniei de dialog, DE LA ZERO.
Asta presupune munca de cercetare, parametri bine pusi la punct, materiale alese "pe spranceana" pentru bricolare, pasi de urmat si alte cele (printre ele strecurandu-se si planse tehnice obligatorii si pe masura); in rest, chiar sunt curios( si nu numai eu, sunt convins) cam cum arata - chiar si in faza embrionara- o Puma in scara 1/6 . Interes fata de subiect, este cu siguranta.

Sper ca vorbim pe aceeasi limba si ne referim la SdKfz 234/2 armata cu o piesa de 50 mm KwK 39/1 L/60 in turela inchisa si motor Tatra, si in acest sens, insist si eu pe langa colegul tigertiki sa posteze imagini cu ce-i iese din maini.

Am doar o rugamine : as prefera sa nu vad imagini cu elemente achizitionate de-a gata, de la diversi producatori axati pe Heng Long & Company.
Scuze Tigertiki pentru disertatia lunga si poate prea acid scrisa.
Spor sa aveti la machete, de care or fi ele...

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 27 December 2010 - 08:36 PM

#13 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 December 2010 - 08:44 PM

Vezi postareaAdiP, la 27 Dec 2010, 20:32, a spus:

Octavian
Scara papusilor Barbie masculine vizeaza doar pe cele achizitionate gata ferchezuite si frumos ambalate, cu articulatii pe masura celor feminine detinute (printre altele) si de fetita mea, de 6 ani.
- Munca de la zero e cu totul altceva, atat in cazul figurinelor sculptate cu osardie si pasiune, cat mai ales daca ne referim la reprezentarea unui blindat in scara 1/6, asa cum am zis la inceputul liniei de dialog, DE LA ZERO.
Asta presupune munca de cercetare, parametri bine pusi la punct, materiale alese "pe spranceana" pentru bricolare, pasi de urmat si alte cele (printre ele strecurandu-se si planse tehnice obligatorii si pe masura); in rest, chiar sunt curios( si nu numai eu, sunt convins) cam cum arata - chiar si in faza embrionara- o Puma in scara 1/6 . Interes fata de subiect, este cu siguranta.

Sper ca vorbim pe aceeasi limba si ne referim la SdKfz 234/2 armata cu o piesa de 50 mm KwK 39/1 L/60 in turela inchisa si motor Tatra, si in acest sens, insist si eu pe langa colegul tigertiki sa posteze imagini cu ce-i iese din maini.

Am doar o rugamine : as prefera sa nu vad imagini cu elemente achizitionate de-a gata, de la diversi producatori axati pe Heng Long & Company.
Scuze Tigertiki pentru disertatia lunga si poate prea acid scrisa.
Spor sa aveti la machete, de care or fi ele...

Vrei sa stii cum arata o Puma scara 1/6? Simplu.

uite-asa

...si costa vreo 3700 de "regine" :drinks:

De la zero nu arata nicicum :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 December 2010 - 08:47 PM

#14 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin

Postat 28 December 2010 - 11:26 PM

Ptr Adip : http://www.vonabt.co.uk/ posibilitati de 1/6.. Si eu am inceput cu machete statice dar cand a aparut HengLong, imediat mi-a captat atentia. Primesti o baza functionabila cam 80% ieftin, iar restul o dezvolti dupa optiuni proprii si ce e important este si mecanica + electronica cu sisteme de lupta etc. La fel si figurinele de 1/6 au posibilitatile de dezvoltare ale lor ca de exemplu: http://www.egonzinc.com/index.html Din pacate in RO acest loc (Cartula)este singurul care se ocupa cu figurine m-am gandit sa postez aici poate sunt si altii interesati. Eu de exemplu nici n-am stiut de existenta acestor figuri decat din vara si am deja vreo 70 cu cateva vehicule aferente, bineinteles toate o sa functioneze RC pana la urma. Kettenkradul este aproape gata, suspensia este facuta dar angrenajele trebuiesc schimbate pe cele metalice fiindca plasticul nu a rezistat:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
In ultima poza sunt angrenajele din care unul va fi in locul celui de plastic care nu a rezistat la senila de metal.
Aici sunt videourile:
http://www.youtube.c...h?v=RCyOj7mpcm0
http://www.youtube.c...h?v=SuPQ7gaIZmU
(nu se poate insera youtube aici cu poza ?)
Iar cateva poze di n proiectul Puma, care i-l facem impreuna cu un alt modelist pasionat:
Prima piesa, roata cu janta:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
iar un Video despre frezarea machetei
http://www.youtube.c...h?v=K24fpnsUcmk
Momentan turnam rotile din silicon..
Salutare

#15 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin

Postat 31 December 2010 - 10:24 PM

Aproape gata:
http://www.youtube.c...h?v=YQ41XXmP6do
http://www.youtube.c...h?v=boUgn8wFZpo
http://www.youtube.c...h?v=7E0Z3-gltNs

#16 Useril este offline   andrei_nsts 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 January 2011 - 08:20 PM

Salut

Vad ca ai avansat cu vehiculul tau. Pe cind un sunet al modelului real?
Stau sa ma gindesc daca in realitate proiectantii i-au pus roata de motociucleta cu un scop real, sau putea sa functioneze doar cu senile si cu geometria putin modificata (punctul geometric mai in centrul vehiculului).

Tare traba cu facutul de la zero al vehiculul PUMA. Din ce o sa faceti corpul? Metal sau plastic?
Poate vi cu mai multe detalii si poze.

PS. Am si eu o intrebare de nisa, locuiesti in Romania?

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 January 2011 - 08:36 PM

Atentie, sunte-ti la limita preocuparilor forumului.
Tigertiki, poate ti-ai dat seama, noi facem machete statice. De telecomanda se ocupa altii. In concluzie, prezentarea partilor electro-mecanice nu face obiectul forumului. Orice fotografii prezentate in acest sens vor fi sterse. Ca atare te rog sa te rezumi la prezentarea etapelor de detaliere, vopsire, in sensul modelismului static.

#18 Useril este offline   tigertiki 

• Membru deplin

Postat 02 January 2011 - 11:55 PM

Am facut o greseala ca am postat pe acest forum acest proiect, necitind cu atentie regulamentul forumului. Rog sa stergeti topicul iar pentru cei interesati ma gasiti in continuare pe http://modelism.info...hp?showforum=68 am sa repostez acest proiect impreuna cu SdKfz 234 si 250.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi