Forum Machete,Modelism,Hobby: Am nevoie de asistenta tehnica - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am nevoie de asistenta tehnica

#1 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 15 December 2010 - 03:43 AM

Am facut rost de curand de acest tun metalic care face parte dintr-o colectie sovietica care mi-a fermecat copilaria. Din pacate am rupt unul din piciorusele tunului. Este facut din metal si este la scara 1:48. Are cineva bunavointa sa ma ajute sa il repar? Sau macar sa imi dea o idee cum as putea sa il refac.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_9995.jpg
  • Imagine atasata: IMG_9996.jpg
  • Imagine atasata: IMG_9998.jpg
  • Imagine atasata: IMG_9999.jpg
  • Imagine atasata: IMG_10001.jpg

#2 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 15 December 2010 - 08:12 AM

Zis-3 de 76,2mm. Chiar si la parada de 1Dec,cele 21 de salve ,cu acest tun (frumos camuflat), au fost executate.

Cel mai rezistent ar fi sa dai doua gauri in mijlocul pieselor rupte ,sa introduci o tija metalica(otel) si sa lipesti(superglue) ansamblul,apoi chituit si vopsit crapatura. Poate ar tine si doar cu superglue sau poxipol daca-l pui intr-o vitrina si nu-l mai atingi...
Succes!

#3 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 16 December 2010 - 03:16 AM

Are cineva uneltele necesare? banuiesc ca o bormasina cu spiral foarte subtire?

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 16 December 2010 - 07:56 AM

Salut Sorin

Gaurile le poti da cu relativa usurinta, folosind un burghiu de 0.8-1 mm maxim, pe care il prinzi fie intr-un Pin Vise, sau daca mandrina ar permite, intr-o bormasina cu acumulator, un dremel, etc. Ideala ar fi prima varianta, pentru ca ai control mai bun precum si o precizie mai mare.
Vezi si tu, poate unul din colegii din apropierea ta, detine o masinarie "de profil" , un burghiu adecvat precum si timpul si dispozitia necesara sa te ajute.

Asa cum zice si Vali, dupa ce dai cele doua gauri (centrate) in ambele piese si la o adancime de max. 4-5 mm, pui fie o sarma otelita si de grosime potrivita, un ac de seringa sau de ce nu, chiar si o bucata dintr-un burghiu/spiral de diametru potrivit, fixat cu superglue.

N-as recomanda sa folosesti doar poxilina, pentru ca vei avea atat material excedentar in zona si care necesita slefuire, cat mai ales pentru ca o lipitura "cap in cap" nu intotdeauna tine suficient de bine greutatea pieselor imbinate precum si a ansamblului, la manipulare. Superglue simplu nu va tine nici el (fara elementele ajutatoare indicate), lipitura realizata cu el fiind una plastica si nu elastica; orice soc involuntar ar risca dezlipirea usoara a pieselor.
Spor sa ai.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi