Forum Machete,Modelism,Hobby: Focke-Wulf FW 62 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Focke-Wulf FW 62 Planet model 1/72 - Rasina

#1 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 15 December 2010 - 12:21 AM

Dupa cateva luni de lucru pe apucate am reusit sa termin macheta asta.
Nu-i perfecta dar eu sunt multumit avand in vedere multele intreruperi si piedici.
In afara de ce se dadea in kitul Planet, am mai adugat in cockpit cateva cutii, manete, un bord nou (cel din cutie fiind prea mic), tuburi de oxigen si ceva matzaraie.
La exterior am pus catargul de antena de pe aripa superioara si cel mic de pe varful derivei, plus o coafa, mai mult dedusa din poze, mult mai multe acum decat atunci cand am achizitionat kitul.
Dupa prima vopsire am realizat ca pe aripa superioara din dreapta era plin de bule mici, asa ca a urmat o revenire cu Mr. Surfacer si revopsire.
Vopsirea am facut-o cu Duco, matchuit la culoare dupa chart-ul de la Eagle.
Montantii au fost cosmar si a trebuit sa fac multe mescambe sa se intalneasca sub aripa superioara N-urile mari de pe aripa cu N-urile mici de pe fuselaj.
Decalurile propagteam au mers maiastru, dar tot le-am scos filmul transparent dupa depunerea pe macheta prin taiere la fata locului si scoatere cu varful lamei de la bisturiu, ca sa nu mai patesc ce am patit la He 119.
Mai jos cateva poze ale machetei si apoi, spre comparatie, poze cu avionul luate din diverse surse de pe internet.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Dati cu critica fara mila. Asa cum v-am spus, sunt constient ca nu e perfect dar incep sa vad cum se adauga FW-uri la seria "interminabila" planificata prin 2003.
Cand m-am apucat de facut planuri in tartacuta era doar poza cu el in zbor din partea dreapta. Tot n-am reusit sa aflu daca aia de dupa matricola e fereastra sau altceva. Asemenea si pentru stanga aia care iese din fuselaj, nu stiu ce e.
Observati diferitele tipuri de prindere a flotoarelor laterale, precum si inmatricularile - se pare ca au fost cel putin 2 cu flotor central.
Modelul cu doua flotoare nu m-a atras.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: d2e9f2455ba189d83a58ef8007de3fd5.jpg
  • Imagine atasata: fw_62.jpg
  • Imagine atasata: FW_62_hangar.JPG
  • Imagine atasata: fw_62_v3_620x424.jpg

#2 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 15 December 2010 - 08:42 AM

La cat de restranse au fost sursele de inspiratie, a iesit foarte fain. :good: Imi place ca de fiecare data ne surprinzi cu cate un subiect mai iesit din tipare si nu aceleasi clasice pe care le fac toti.:pardon:

Aceasta postare a fost editata de scorpio: 15 December 2010 - 08:43 AM

#3 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 15 December 2010 - 11:54 AM

Bravos nene,frumoasa masinarie si fain lucrat,felicitari!

Astept Imagine atasata: monthly_12_2010/post-2148-1292406821.gif Il dai gata anu'asta?

Aceasta postare a fost editata de axor: 15 December 2010 - 11:55 AM

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 December 2010 - 11:58 AM

Tocmai voiam sa te intreb de pozitia nefireasca a flotoarelor, cind am vazut pozele reale!

#5 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4851
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 15 December 2010 - 01:42 PM

:wub: Extraordinar subiect , Wurger si excelent realizat :clapping: . ... nu gasesc ceva inneregula , la constructie si finalizare . Imi plac uzurile (as spune eu a la " old school " ), dau un farmec aparte si nu-i rapesc din realism . De ce ai folosit vopsea Duco ? -- Are vreo legatura cu gradul de acoperire sau aderenta la rasina ?

#6 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 15 December 2010 - 04:00 PM

Are destule in neregula. Stai sa comenteze nemilosu' (Alexelu).
Odata demult, enervati ca ne ieseau avioanele nemtesti (de care numai d-alea faceam atunci toti), eu si cu inca doi tineri (Z-Mare si Edi 109) ne-am strans pe balcon la acesta din urma si cu vopsele duco imprumutate pe termen nelimitat de la firma la care lucram cu acte in regula si inarmati cu Chartul de la Eagle din posesia lui Z, am purces sa ne facem RLMeuri stas. Dupa ce am consumat vreo saptamana de concediu, am strsat familia gazdei (si pisicile acum multicolore), dupa ce ne-am mazgalit pana la brau, am iesit la rampa cu o serie de RLM uri 90 % completa.
Eu de-atunci numai asta folosesc la nemti.
Vopselele erau in culori primare doar - rosu, galben, albastru, plus negru si alb si la ele se mai adaugau culori de ulei pentru pictura din tuburi ca sa-i mareasca elasticitatea la pelicula. Culorile se amestecau intre ele pentru obtinerea unui ton apropiat dupa care mai bagam niste ulei care sa-i si vireze tonalitatea spre ce voiam. Munca nene !....N-aceam copii atunci, decat avioane.
Reteta nu e inventata de mine ci de cei care faceau modelism cand in Romania nici cuttere si scoci nu puteai cumpara. Printre ei, Dan Antoniu, Razvan Bujor, Dan Melinte, Cornel Nastase, Marian Panait si multi altii.
Se dilueaza cu nitrosolv si se aseaza dumnezeieste. Se mascheaza mai greu ca sare destul de repede dar exista solutii si pentru asta. Demult se masca cu crema de ras si hartie de ziar. Cand terminai vopsirea il bagai la tzutzuroi si-l clateai de masti.
Avantajul imens dupa mine e ca poti pune mana pe model instant dupa ce ai dat cu aerograful. Se usuca in no time. In plus e gata semilucios si merg decalurile direct, fara solutii savante.
Dupa inventarea Sinto-ului, chiar nu mai e nici o problema....Dar lumea a uitat si nu are incredere.
Mai povestim.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 16 December 2010 - 11:12 AM

#7 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4971
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 15 December 2010 - 04:08 PM

Foarte frumos Calin! Asta nu e ala pe care te pregatisesi sa-l scratchuiesti?

Daca as avea ceva de comentat, e ca geamul din spate pare prea lung la kit...in comparatie cu pozele.
Tot cu el mai am o problema...ramele au iesit un pic transparente.
Poate trebuia dupa mascare sa le grunduiesti cu negru, ca sa nu se mai vada lumina prin ele.

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 15 December 2010 - 04:28 PM

Asa e sefu.
Am vazut si eu chestia cu geamul prea lung dar mai e ceva, nu pot sa-mi dau seama ce, ca l-am masurat cu decalul, ca sa zic asa si cumva se potriveste, deci pe undeva ceva ori e prea scurt ori e prea lung.
Ramele asa erau, transparente ca mi-s pare ca nu erau deloc....Glumesc.
Ma pregatisem sa-l scraciuesc din: un Ar 196 (l-am distrus), ceva dintr-un Firefly (distrus) planuri din policarbonat de 4 ulterior din ABS si montanti de la un .... Biplan englezesc de la Eastern Express (descompletat fara speranta). Mai am bucatile dar ma doare ochii cand ma uit la ele....Sa nu pot eu sa fac N-uri din alea !!!

Aceasta postare a fost editata de wurger: 15 December 2010 - 04:30 PM

#9 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4851
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 15 December 2010 - 05:48 PM

:clapping: Ce chestie ... Si eu am trecut printr-o faza asemanatoare , insa eu nu amestecam uleiuri in Duco ,ci in culori de avioane ( emailuri ) , dupa o perioada, inainte de revolutie , in care vopseam doar cu vopsele de ulei , finisand cu degetul .Oricat de haios ar parea , nu aratau chiar atat de rau . Din acele experimente mi-am dat seama de felul in care se lucreza cu ele si mai ales cam ce efecte se pot scoate cu uleiurile ( umbriri , camuflaje "pierdute " , pete , "melcisori "," culoare dusa " etc .) .Incercam sa redau o imagine cat mai asemanatoare cu boxart-ul . Apoi dupa revolutie au inceput sa apara primele culori dedicate si am schimbat tehnica .Erau foarte putine vopsele " de avioane" imediat dupa revolutie . Amestecandu-le atat ele intre ele cat si cu uleiuri reuseam sa obtin nuantele dorite .Aveam un diluant gen Solvoxol FOARTE bun care nu semana cu nimic din ce e acum pe piata si care din pacate nu se mai fabrica .Era genul de produs tipic comunist ,fara staif , fara reclama , intr-un ambalaj inestetic( o sticla de 1 litru alba ), dar care-si facea treaba extraordinar . Tehnica utilizata acum ( foarte pe scurt) erau straturile subtiri de culoare , trecerea intre pete realizata " la ud " . Nu mai intru in detalii, intrucat vad ca aproximativ aceleasi tehnici au fost utilizate cam de toti modelistii mioritici pe la inceputul si jumatatea anilor '90 , desi nu ne cunosteam .( Foarte haios :wub: ) Nu am folosit niciodata Duco ,insa . Vopseaua mi se parea nevrednica :-D pentru "Messerurile" mele . (de fapt Avia S-199 carora le modificam cate ceva pe la bot si care se gaseau in Cluj " pe toate gardurile" prin '91) . In Bucuresti aveati parte deja de " alta tratatie " desi...nu erau tocmai ieftine ( Italeri , Airfix ,Heller , copiii rusesti dupa Matchbox , etc .) ,insa daca pui ca biletul de avion era cam 25 sau 50 de lei ( parca pentru adulti iar eu nu eram inca <...>) , era o adevarata placere sa fac cate o plimbare pe la MMN de vreo 3 ori pe luna cu An 24 , alegandu-ma la intoarcere si cu ceva " prada" modelistica .( ETC ... ETC... ). Scuze de off topic .

Aceasta postare a fost editata de dany: 15 December 2010 - 06:12 PM

#10 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 15 December 2010 - 09:58 PM

Vezi postareawurger, la 15 Dec 2010, 16:00, a spus:

... Stai sa comenteze nemilosu' (Alexelu)...

Si eu te iubesc! :clapping:

#11 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 16 December 2010 - 12:56 AM

Te-am rugat....Nu in public !!! :clapping:

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 December 2010 - 11:18 AM

Citeaza

Are destule in neregula
Niste chituiri pe ici pe colo(na, ca am zis-o)...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi