Salutare,
am cumparat acum ceva vreme o macheta Italeri 1:48, de la un hypermarket, ceea ce m-a atras fiind pretul acceptabil, asa ca am decis sa incerc sa vad cum e asamblarea unei machete la aceasta scara mai permisiva.
Probabil ca nu l-as fi luat de pe net, deoarece, nu stiu din ce motive, zburatoarea nu mi-a placut excesiv niciodata.
Totusi, aruncand o scurta privire prin lucrarea "F22 - Raptor America's Next Lethal War Machine a lui Steve Pace", am fost impresionat de performantele tehnice ale avionului. A fost conceput ca un avion de dominatie aeriana, care sa se poata impotrivi cu succes zburatoarelor sovietice din aceeasi generatie (Suhoi). Este un avion de interceptare, recunoastere fotografica, bombardament. Dimensiunile sunt generoase, 18.9 m lungime, 13.6 m anvergura aripi, 5.08 m inaltime. la nivelul marii atinge o viteza de 900 mph. Ca armanent primar dispune de: 4 sau 6 AIM 120, 2 AIM 9, un tun de 20 mm cu 480 proiectile. Deci armamentul intern se bazeaza pe 6 AIM 120 sau 2 AIM 120 si 2 JDAM, iar armamentul extern pe 2 tancuri suplimentare de combustibil si 2 rachete.
Structura aripilor este bazata pe materiale compozite si titan. Ampenajul este dezvoltat pe un schelet din aluminiu si material compozit. Trenul de aterizare este din otel. Traseele de aspiratie sunt confectionate din material compozit. Fuselajul fata si mediu este de asemenea bazat pe o constructie din materiale compozite, aluminiu, titan.
Lucrarea prezentata descrie cu lux de amanunte o multitudine de date tehnice, referitoare la structura si armament, insotite de zeci de fotografii alb negru. Din acest punct de vedere am fost impresionat, ca de fiecare data, de multitudinea de informatii disponibile pentru aproape orice domeniu, pe alte meleaguri evident. Practic, sunt la indemana carti pentru aproape orice realizare tehnica semnificativa cat de cat, cu o avalansa de informatii care sunt practic coplesitoare prin cantitate.
Ca si model, am constata si plusurile si minusurile unei machete la scara 1:48. Detaliile sunt evident mai multe, mai usor de reliefat, pe de o parte, iar pe de alta parte exista si anumite dificultati de asamblare datorate dimensiunilor.
Ca de obicei, cateva imagini din timpul asamblarii machetei, precum si de final.
Pagina 1 din 1
F22 RAPTOR
Postat 14 December 2010 - 10:59 AM
Si eu am o nelamurire in ce priveste F-ul 22, in sensul ca nu m-am putut hotara inca daca sa imi placa sau nu...
De placut, imi place cum ti-a iesit macheta!
Rugamintea mea este insa, cu prima ocazie sa o scoti langa o fereastra, pe balcon sau oriunde vrei tu, numai lumina naturala sa fie si sa-i mai faci cateva poze si sa le postezi aici.
Numai bine,
Niki
De placut, imi place cum ti-a iesit macheta!
Rugamintea mea este insa, cu prima ocazie sa o scoti langa o fereastra, pe balcon sau oriunde vrei tu, numai lumina naturala sa fie si sa-i mai faci cateva poze si sa le postezi aici.
Numai bine,
Niki
Aceasta postare a fost editata de niki: 14 December 2010 - 11:09 AM
Postat 14 December 2010 - 11:05 AM
Ok, se rezolva cu pozele.
Din pacate in anotimpul rece, cand termin eu cu lucrul este deja seara.
Mi-am propus oricum sa confectionez un stand de fotografiere al machetelor, cu iluminarea corespunzatoare, pentru ca pozele de acum recunosc ca sunt facute parca la lumanare. Nici mie nu imi plac. Va dura un pic pentru ca vreau sa confectionez un stand foto suficient de mare pentru toate scarile, si care sa imi permita ajustarea surselor de lumina adecvate. Oricum voi reveni cu poze.
Din pacate in anotimpul rece, cand termin eu cu lucrul este deja seara.
Mi-am propus oricum sa confectionez un stand de fotografiere al machetelor, cu iluminarea corespunzatoare, pentru ca pozele de acum recunosc ca sunt facute parca la lumanare. Nici mie nu imi plac. Va dura un pic pentru ca vreau sa confectionez un stand foto suficient de mare pentru toate scarile, si care sa imi permita ajustarea surselor de lumina adecvate. Oricum voi reveni cu poze.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1