Azi am inceput sa vopsesc locomotiva.
Am chituit anumite rosturi cu chitul de la Revell. Cum este prima lucrare de acest gen, a fost destul de complicat sa imi dau seama ce se intimpla.
Ar fi trebuit sa utilizez un primer, apoi sa chituiesc unde trebuie. Chituirea a fost facuta acum citeva zile.
Inainte de vopsire am efectuat o slefuire pe unde am vazut ca se cerea. Pe unde credeam eu ca se cerea, mai corect spus.
Am dat 2 miini de vopsea diluata (1diluant:0,5vopsea). Au inceput sa iasa in evidenta problemele gen lipituri neconforme, rosturi pe care credeam ca le-am astupat cu superglue, picaturi de superglue care s-au prelins dincolo de punctul lipiturii, gauri mai mari decit era cazul neacoperite de superglue, etc.
Dupa finisarea imperfectiunilor ramase voi da vopseaua finala. Sper sa nu se ingroase prea tare straturile de vopsea.
Desi nu este inca gata, am facut o incercare de a evidentiez muchiile interioare cu tus negru diluat cu apa. Nu prea mi-a reusit, insa voi insista.
Ca sa fiu sincer, am nevoie de niste sfaturi de la voi sa remediez cele de mai sus.
Ca sa mai ascund din lucrurile ce vor ramine nefinisate in final, unde e mai greu sa slefuiesc -suprafata de sub zona treptelor "de canal" voi face un camuflaj de iarna, cu putina rugina.
De la distanta arata relativ bine. Imi place mai ales cum se profileaza umbra treptelor pe corpul locomotivei, cit si restul de detalii -usi, trape, minere.
Aceasta postare a fost editata de andrei_nsts: 23 February 2011 - 10:53 PM