Pagina 1 din 1
Walrus MK1 mica diorama
Postat 08 December 2010 - 11:52 PM
Buna seara,
Va supun atentiei un subiect mai rar prezentat si anume, un hidroavion. Fiind prima mea tentativa de realizare a unei diorame, am ales un model mai simplu la prima vedere - Revell 1/72 Supermarine Walrus Mk1. La a 2a vedere, realizarea cablajelor mi-a scos ceva peri albi.
Un foarte mic istoric:
Walrus a intrat in serviciu in 1936 in cadrul Marinei Regale, cu rolul de patrulare si identificare a submarinelor Axei. Incepand cu 1943, Walrus s-a specializat in operatiuni de salvare a pilotilor cazuti in mare.
Acest ultim rol in cadrul WW2 m-a facut sa incerc o mica diorama, dar trebuie sa va cer iertare de la inceput pentru inacuratetea acesteia din punct de vedere istoric.
Ca sa nu va mai plictisesc, urmeaza o suita de poze :
din timpul constructie:
doua figurine au fost ulterior modificate
motorul Bristol Pegasus a primit ceva cabluri
traiasca patafix-ul
macheta finalizata
... si diorama...
mai trebuiesc adaugata ceva spuma pe unele valuri
Comentariile de orice natura vor fi apreciate.
Seara placuta,
Claudiu
Va supun atentiei un subiect mai rar prezentat si anume, un hidroavion. Fiind prima mea tentativa de realizare a unei diorame, am ales un model mai simplu la prima vedere - Revell 1/72 Supermarine Walrus Mk1. La a 2a vedere, realizarea cablajelor mi-a scos ceva peri albi.
Un foarte mic istoric:
Walrus a intrat in serviciu in 1936 in cadrul Marinei Regale, cu rolul de patrulare si identificare a submarinelor Axei. Incepand cu 1943, Walrus s-a specializat in operatiuni de salvare a pilotilor cazuti in mare.
Acest ultim rol in cadrul WW2 m-a facut sa incerc o mica diorama, dar trebuie sa va cer iertare de la inceput pentru inacuratetea acesteia din punct de vedere istoric.
Ca sa nu va mai plictisesc, urmeaza o suita de poze :
din timpul constructie:
doua figurine au fost ulterior modificate
motorul Bristol Pegasus a primit ceva cabluri
traiasca patafix-ul
macheta finalizata
... si diorama...
mai trebuiesc adaugata ceva spuma pe unele valuri
Comentariile de orice natura vor fi apreciate.
Seara placuta,
Claudiu
Postat 09 December 2010 - 12:14 AM
Imi plac valurile ! Spune-mi te rog, e ceva solutie din comert, sau e "home made"?
Sa incerci sa inchizi la nuanta zona din baza valurilor, opus fata de unde o sa vina spuma. Ma gandesc ca va da impresia de adancime.
Si camuflajul avionului e reusit. O sa fie o diorama faina.
Spor!
Sa incerci sa inchizi la nuanta zona din baza valurilor, opus fata de unde o sa vina spuma. Ma gandesc ca va da impresia de adancime.
Si camuflajul avionului e reusit. O sa fie o diorama faina.
Spor!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1