Forum Machete,Modelism,Hobby: Mig-29 Sniper - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mig-29 Sniper

#1 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 02 December 2005 - 11:54 AM

Cu ceva timp in urma am intrat in posesia acestui kit gratie lui Suburban!!!Macheta este in pozitiv compusa din 3 ramane de culoarea gri plus una transparenta, dimenisiunile sunt relativ corecte.Ca orice kit are si parti negative: ajutajele motoarelor putin cam aiurea, lacasul trenului de aterizare nu este suficient de adanc, lipsa detalilor pe interiorul trapelor trenului de aterizare, rachete prost turnate acest lucru nu constituie un impediment pentru demonstratorul Sniper, cabina destul de goala.Un plus la aceast kit printre altele este decalul si prezenta unui rezervor central de carburant lucru omis la alte kituri (ex Italeri).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Box.jpg

#2 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 02 December 2005 - 11:56 AM

Decal

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Decal.jpg

#3 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 02 December 2005 - 11:58 AM

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Profil.JPG

#4 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 02 December 2005 - 11:59 AM

Rama 1

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Rama_1.jpg

#5 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 02 December 2005 - 12:01 PM

Rama 2

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Rama_2.jpg

#6 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 02 December 2005 - 12:02 PM

Rama 3

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Rama_3.jpg

#7 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 02 December 2005 - 11:10 PM

Hey Tom,
Join the club!
Am pus si eu mana pe asa ceva (lasand intr-un anume loc o gramada de bani) pur si simplu dintr-un adanc sentiment patriotic :roll: Stiam ca macheta Hasegawa e mai prostuta decat cea Italeri si nici cu abtibilduri Hasegawa nu mai lucrasem pana atunci (ma rog, inca tot n-am facut-o :-P )
Hai, zi, cine baga primul rollout? Meka sau Otopeniul? :-o

#8 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 03 December 2005 - 09:41 AM

Am asamblat cate un MIG-29(1/72) de la fiecare firma mai cunoscuta, Hasegawa, Italieri, Airfix, Heller(UB), Revell. In umila mea opinie Hasegawa si Revell sunt cele mai misto. La Italieri si Airfix nu-mi place cupola.
Poza reprezinta o cupola gresita de MIG-29. (Scuzati praful si lipsa tubului pitot, machetele mele tocmai au suferit o mutare la alt domiciliu :-o )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_017.JPG

Aceasta postare a fost editata de Suburban: 03 December 2005 - 09:52 AM

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 December 2005 - 09:51 AM

Hmmm..s-ar parea ca atit Hasegawa cit si Revell si Italerii au folosit aceeasi matrita! Cupola, nu-ti place sau nu e corecta, ca nu-i tot una!

#10 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior

Postat 03 December 2005 - 09:56 AM

Nu cred.
Nu-mi place fiindca nu-i corecta.

#11 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 03 December 2005 - 10:40 AM

Intre cele 3 kituri cel de la Revell se prezinta cel mai prost.Mari greseli printre cere mentionez trenul de aterizare si rachetele total auirea nu mai vb de forma aripi!!! :-o Italeri este destul de bun dar nu perfect cupola este un minus in rest totul este ok in schimb Hasegawa prezinta problemele semnalate mai sus.Cele 2 firme au folosit matrite diferite in mod cert altfel nu erau atat de multe diferente majore.Am sa demarez lucrari la Sniper cat de curand totusi sper sa pun mana pe inca un kit italeri pentru a incepe aceasta lucrare cu caracter patriotic :-?

Aceasta postare a fost editata de tomcat_ct: 03 December 2005 - 10:42 AM

#12 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior

Postat 03 December 2005 - 11:04 AM

tomcat_ct, la Dec 3 2005, 10:40 AM, a spus:

Intre cele 3 kituri cel de la Revell se prezinta cel mai prost.Mari greseli printre cere mentionez trenul de aterizare si rachetele total auirea nu mai vb de forma aripi!!! :-o Italeri este destul de bun dar nu perfect cupola este un minus in rest totul este ok in schimb Hasegawa prezinta problemele semnalate mai sus.Cele 2 firme au folosit matrite diferite in mod cert altfel nu erau atat de multe diferente majore.Am sa demarez lucrari la Sniper cat de curand totusi sper sa pun mana pe inca un kit italeri pentru a incepe aceasta lucrare cu caracter patriotic :-?

Am impresia ca cei de la Revell echipat avionul cu 4 rachete Acrid AA-6(de pe Foxbat), fiindca 4 dintre cele de pe rama arata astfel, dar ceva mai mici. In realitate ele trebuiau sa fie AA-10.

#13 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 03 December 2005 - 11:29 AM

Cred ca ai dreptate in mod normal armanentul standart pt Mig-29A este format din 2 R-27 si 4 R-73 (R-60).

#14 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 03 December 2005 - 12:45 PM

Intr-o viata trecuta (inainte de atrece la scara pentru pensionari 1/32) am construit si eu in ordinea urmatoare: Revell, Hasegawa, Airfix, Italeri si Condor.
Revell este de fapt un mai vechi kit corean (Kotobukyia, Kojinsha, ceva cu K sau asa ceva) - slab, supt din deget. A fost unul dintre primele kituri Revell care s-au vandut prin Romania, eu l-am luat de la Brasov prin 90. A fost in doua versiuni - monopost si biloc (am avut monopostul). L-am construit pe vremea cand nu imi pasa de corectritudinea dimensiunilor.
Hasegawa este slab si el - formele sunt incorecte peste tot - e prea bondoc si cocosat. Din nou, construit pe vremea cand nu imi pasa, dar ese vedea ca ceva nu in regula.
Italeri mi-a placut ca se asambla frumos.
Airfix a fost mai greu de asamblat, dar mi s-a parut mai detaliat (am construit versiunea HiTech cu piese fotodecupate si piese din metal).
Intre timp, am pus mana pe cartea 4+ cu schite si desene. (desenele astea se gasesc si de descarcat aici pentru curiosi http://www.aviacherteg.narod.ru/ in sectiunea "certeji", "holodnaia voina i dalshe")
Inca mai am un kit Italeri si un kit Heller Hi Tech (de fapt kitul Airfix, biloc). Dupa compararea cu desenele, este clar ca Italeri este foarte eronat cam peste tot. Fuselajul e prea lat, aripile, cozile, profundoarele au niste unghiuri ciudate. Gurile de admisie ale motoarelor au niste unghiuri ciudate. pPetalele motoarelor sunt pur fictive si prea mici in diametru. Calele ternului de aterizare sunt eronate. Este un dezastru complet. Dezamagitor.
Kitul Airfix/Heller este uimitor. Fuselajul este corect cu o singura exceptie, e cu 8mm prea lung. Aripile sunt corecte in forma doar ca sunt din nou 8mm prea late spre spate (se sinconizeaza cu fuselajul in sensul asta). Lungimea excesiva a fuselajului nu se observa pe modelul completat. Cozile sunt perfecte. Motoarele sunt perfecte. Calele trenului de aterizare sunt foarte corecte si bine detaliate. Trenul de aterizare e corect. Scaunele ejectabile sunt corecte. Cupola e corecta. Din nou, este o placere.
Daca as recomanda cuiva un kit de MiG29 la 1/72 as spune fara urma de ezitare: Daca vrei o macheta, ia Airfix. Daca vrei giucarele, ia orice altceva.
Radu

#15 Useril este offline   Maverick 

• Maverick
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 11-December 04
  • Interests:Mig's

Postat 03 December 2005 - 05:16 PM

...hm... :-? dar cred ca a-ti uitat sa luati in considerare si kiturile ce se fabrica in EST,pe vremea can respectabilu Dl Pavel aducea c-am tot ce se gaseste pe www.aviapress.com am cumparat de la Berkut niste kituri care m-au lasat masca cat de bine sunt realizate prntre care si ....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ber72001.jpg

Aceasta postare a fost editata de Maverick: 03 December 2005 - 05:20 PM

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 December 2005 - 06:07 PM

Radu, prin Biblie,pe undeva,se zice: "fericiti cei saraci cu duhul!" M-ai dejamagit complect :-o : ce mindru si falos eram de Mig-ul meu 29, de la Italeri! Era facut pe vremea cind, asa cum spui si tu, "nu imi pasa de corectritudinea dimensiunilor", ci doar ca macheta sa fie faina in final!
Din pacate acum, mai "batrin" fiind in ale machetismului, constat tot mai des multe "gilme" chiar si la "case" mai mari, unele usor reparabile alte, mai greu, altele de loc!

#17 Useril este offline   niki 

• Membru senior

Postat 03 December 2005 - 07:23 PM

Cand va intrebam acum ceva timp daca aveti idee de MiG-ul 29 Matchbox 1/72 si va spuneam ca se aude cum ca cel de la Airfix ar fi cel mai fain nu prea ati bagat de seama :-o :-P
Dar, haideti sa mai asteptam vreo patru pana la sase anisori si baga baietii o reeditare si atunci vom fi fericiti :roll:

Apropos, cumpar MiG-29 Airfix 1/72. Ofer pret avantajos :-o

#18 Useril este offline   niki 

• Membru senior

Postat 03 December 2005 - 08:51 PM

Tot eu!
Daca, Doamne fereste, mai vrea cineva un Sniper il poate cumpara de aici

Pret: vreo 17EUR + 10EUR transport. Dar, din cate inteleg, poti sa-ti mai cumperi si altceva ca tot 10EUR costa transportul :-o .

#19 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 03 December 2005 - 10:06 PM

Maverick,
Din cate stiu, kitul Berkut este vechiul kit Nakotne intr-o cutie noua. Am cumparat unul prin 93 de la magazinul din Muzeul Militar Central. Era destul de dragut din cate imi amintesc dar destul de simplu. Nu pot spune cat de corect este, l-am dat la schimb inainte de a-l compara cu desenele. Din cate am auzit, se pare ca are unele erori dar nu pot spune exact ce. Sfatul meu e sa descarci desenele de la linkul pe care l-am dat mai sus si sa le compari cu macheta.

Nu am vazut kiturile MiG29 ale lui Pavel, asa ca nu pot spune nimic cu siguranta. Totusi, am auzit ca sunt kituri Condor. Daca sunt Condor, atunci vestile sunt proaste - astea sunt clone Italeri cu tot cu belelele mentionate.

Am vazut si un kit de MiG29 in cutie KP (Ceh). Din cutie se putea face si varianta biloc si cea monopost. (Nu l-am cumparat, m-am uitat doar in cutie) Amicul care mi l-a aratat mi-a spus ca este vechiuld kit InTech (polonez). Se zice ca acest kit InTech / KP este cel mai corect dimensional, dar e aproape imposibil de asamblat iar detaliile sunt in relief.

Z-Mare, daca vrei sa eviti alte dezamagiri, sfatul meu e sa iei cam toate kiturile Italeri cu un graunte de sare. Nici nu stii cat de mult i-am iubit si cat de mult m-au dezamagit!

Radu

#20 Useril este offline   tomi 

• Membru senior

Postat 04 December 2005 - 12:24 AM

Intradevar radub ai dreptate cu privire la kitul Italeri deoarece am desenele respective si dupa un studiu mai amanutit au inceput sa imi sara in ochi. :-P :-o Inca nu am vazut kitul de la Arfix prin urmare nu am cum sa ma pronunt totusi am auzit mai multe cu privire la corectiudinea lui cat priveste cel de la Condor...NO COMMENT.Consider ca pentru un modelist care nu urmarste in mod special corectitudinea kitului de Mig-29 Italeri (dau un exemplu) acesta din urma este destul de bun insa pe masura ce avansam in tainele acestui hobby devenim mai pretentiosi ca atare trecem la 48, 32 unde intradevar redarea exacta a unui avion are o importanta deosebita!!! :-o

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi