Mig-29 Sniper
Postat 02 December 2005 - 11:54 AM
Postat 02 December 2005 - 11:10 PM
Join the club!
Am pus si eu mana pe asa ceva (lasand intr-un anume loc o gramada de bani) pur si simplu dintr-un adanc sentiment patriotic :roll: Stiam ca macheta Hasegawa e mai prostuta decat cea Italeri si nici cu abtibilduri Hasegawa nu mai lucrasem pana atunci (ma rog, inca tot n-am facut-o )
Hai, zi, cine baga primul rollout? Meka sau Otopeniul?
Postat 03 December 2005 - 09:41 AM
Poza reprezinta o cupola gresita de MIG-29. (Scuzati praful si lipsa tubului pitot, machetele mele tocmai au suferit o mutare la alt domiciliu )
Aceasta postare a fost editata de Suburban: 03 December 2005 - 09:52 AM
Postat 03 December 2005 - 10:40 AM
Aceasta postare a fost editata de tomcat_ct: 03 December 2005 - 10:42 AM
Postat 03 December 2005 - 11:04 AM
tomcat_ct, la Dec 3 2005, 10:40 AM, a spus:
Am impresia ca cei de la Revell echipat avionul cu 4 rachete Acrid AA-6(de pe Foxbat), fiindca 4 dintre cele de pe rama arata astfel, dar ceva mai mici. In realitate ele trebuiau sa fie AA-10.
Postat 03 December 2005 - 12:45 PM
Revell este de fapt un mai vechi kit corean (Kotobukyia, Kojinsha, ceva cu K sau asa ceva) - slab, supt din deget. A fost unul dintre primele kituri Revell care s-au vandut prin Romania, eu l-am luat de la Brasov prin 90. A fost in doua versiuni - monopost si biloc (am avut monopostul). L-am construit pe vremea cand nu imi pasa de corectritudinea dimensiunilor.
Hasegawa este slab si el - formele sunt incorecte peste tot - e prea bondoc si cocosat. Din nou, construit pe vremea cand nu imi pasa, dar ese vedea ca ceva nu in regula.
Italeri mi-a placut ca se asambla frumos.
Airfix a fost mai greu de asamblat, dar mi s-a parut mai detaliat (am construit versiunea HiTech cu piese fotodecupate si piese din metal).
Intre timp, am pus mana pe cartea 4+ cu schite si desene. (desenele astea se gasesc si de descarcat aici pentru curiosi http://www.aviacherteg.narod.ru/ in sectiunea "certeji", "holodnaia voina i dalshe")
Inca mai am un kit Italeri si un kit Heller Hi Tech (de fapt kitul Airfix, biloc). Dupa compararea cu desenele, este clar ca Italeri este foarte eronat cam peste tot. Fuselajul e prea lat, aripile, cozile, profundoarele au niste unghiuri ciudate. Gurile de admisie ale motoarelor au niste unghiuri ciudate. pPetalele motoarelor sunt pur fictive si prea mici in diametru. Calele ternului de aterizare sunt eronate. Este un dezastru complet. Dezamagitor.
Kitul Airfix/Heller este uimitor. Fuselajul este corect cu o singura exceptie, e cu 8mm prea lung. Aripile sunt corecte in forma doar ca sunt din nou 8mm prea late spre spate (se sinconizeaza cu fuselajul in sensul asta). Lungimea excesiva a fuselajului nu se observa pe modelul completat. Cozile sunt perfecte. Motoarele sunt perfecte. Calele trenului de aterizare sunt foarte corecte si bine detaliate. Trenul de aterizare e corect. Scaunele ejectabile sunt corecte. Cupola e corecta. Din nou, este o placere.
Daca as recomanda cuiva un kit de MiG29 la 1/72 as spune fara urma de ezitare: Daca vrei o macheta, ia Airfix. Daca vrei giucarele, ia orice altceva.
Radu
Postat 03 December 2005 - 05:16 PM
Aceasta postare a fost editata de Maverick: 03 December 2005 - 05:20 PM
Postat 03 December 2005 - 06:07 PM
Din pacate acum, mai "batrin" fiind in ale machetismului, constat tot mai des multe "gilme" chiar si la "case" mai mari, unele usor reparabile alte, mai greu, altele de loc!
Postat 03 December 2005 - 07:23 PM
Dar, haideti sa mai asteptam vreo patru pana la sase anisori si baga baietii o reeditare si atunci vom fi fericiti :roll:
Apropos, cumpar MiG-29 Airfix 1/72. Ofer pret avantajos
Postat 03 December 2005 - 10:06 PM
Din cate stiu, kitul Berkut este vechiul kit Nakotne intr-o cutie noua. Am cumparat unul prin 93 de la magazinul din Muzeul Militar Central. Era destul de dragut din cate imi amintesc dar destul de simplu. Nu pot spune cat de corect este, l-am dat la schimb inainte de a-l compara cu desenele. Din cate am auzit, se pare ca are unele erori dar nu pot spune exact ce. Sfatul meu e sa descarci desenele de la linkul pe care l-am dat mai sus si sa le compari cu macheta.
Nu am vazut kiturile MiG29 ale lui Pavel, asa ca nu pot spune nimic cu siguranta. Totusi, am auzit ca sunt kituri Condor. Daca sunt Condor, atunci vestile sunt proaste - astea sunt clone Italeri cu tot cu belelele mentionate.
Am vazut si un kit de MiG29 in cutie KP (Ceh). Din cutie se putea face si varianta biloc si cea monopost. (Nu l-am cumparat, m-am uitat doar in cutie) Amicul care mi l-a aratat mi-a spus ca este vechiuld kit InTech (polonez). Se zice ca acest kit InTech / KP este cel mai corect dimensional, dar e aproape imposibil de asamblat iar detaliile sunt in relief.
Z-Mare, daca vrei sa eviti alte dezamagiri, sfatul meu e sa iei cam toate kiturile Italeri cu un graunte de sare. Nici nu stii cat de mult i-am iubit si cat de mult m-au dezamagit!
Radu
Postat 04 December 2005 - 12:24 AM