Supermarine Spitfire Mk. Vb Tamiya 1/48
Postat 28 November 2010 - 02:47 PM
rasinile http://www.hobbykit-import.com/product_inf...9d597dc0ce268e7
Postat 28 November 2010 - 03:45 PM
Logic ca vei fi nevoit sa anulezi prin slefuire materialul devenit in exces si de pe zonele de contact ale pipelor cu capota. Asta ar fi cred, cea mai simpla solutie.
Totusi, parca ceva nu-mi da bine pe acolo, privind noile pipe, raportandu-ma la modelul lor.
Se poate sa ma insel totusi.
Spor sa ai.
Postat 28 November 2010 - 04:01 PM
Musai partea din fata trebuie sa fie la nivel cu partea din fata a decupajului din capota, acolo nu era defel spatiu. Nu umple acolo, ca nu acolo e buba. Mutarea asta te ajuta la partea din spate, poate nu e asa vizibila problema. Incearca. Daca adaugi si tubulatura pentru incalzirea armamentului (cele din plastic o au, rasina nu), atenuezi si mai mult din problema. Asigura-te intai ca inmatricularea pe care vrei sa o faci are sau nu sistemul in cauza prezent. Nu imi dau seama daca ai 'sters' tubulatura din spatele esapamentelor cand ai montat rasinile.
Ideea e:
- ai incalzire pe avion: tevusca din fata esapamentelor prezenta, tubulatura din spate prezenta si ea
- nu ai incalzirea pe avion: atat tevusca din fata, cat si cea din spate, lipsesc.
Nu poate sa fie una fara cealalta (eu cel putin n-am vazut configuratia asta)
Inca ceva, cele din rasina par sa aiba acea priza de aer la partea din fata. Asigura-te ca e gaurita.
Postat 29 November 2010 - 07:07 PM
Multumesc
PS. kitul e cel Limited Edition cu un set de figurine de la ICM, rog pe aceata cale pe cineva sa-mi vopseasca pilotul si cel care il ajuta, evident cost. Mie nu imi ies toate chestiile cu umbrele si alte deastea care trebuie sa ai ochi artistic ceea ce mie imi lipseste cu desavarsire.
Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 29 November 2010 - 07:10 PM
Postat 29 November 2010 - 07:56 PM
DGDaniel, la 29 Nov 2010, 19:07, a spus:
Asa e corect. Era practic o teava care trecea prin capotaj, nu era prea la fix imbinarea. Daca e nevoie, caut ceva poze. Nu e mare luftul in realitate, dar se vede clar ca teava e complet separata de capotaj. Acum, cum e in kit, nu mai stiu. Daca il gasesc pe al meu ma uit, dar tind sa cred ca e ok asa cum e.
Teava aia poti sa o faci din fir de stiren/bara de alama/etc, nu are rost sa o tai pe cea de pe piesa de plastic. Care oricum, nu e perfect rotunda, cum ar trebui.
Postat 17 December 2010 - 07:09 PM
Postat 06 January 2011 - 07:18 PM
Am uitat. Lumina de identificare de pe intrados nu stiu ce culoare trebuie sa fie, va rog sa ma ajutati in acest sens
Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 06 January 2011 - 07:20 PM
Postat 06 January 2011 - 08:48 PM
Dupa cum am spus in topicele mele, vopseaua trebuie putin diluata! De asemenea presiunea trebuie sa fie mai mica 1 - 1,2 bar.
Succes in continuare!
Postat 13 January 2011 - 07:20 PM
In rest am ramas tot la esapamentul din kit nefiind multumit de nici o rasina, deocamdata, nu e lipit asa ca daca gasesc ceva sa-mi placa pot sa-l inlocuiesc. "Mazgaleala" sa realizat cu Dark Dirt de la ProModeller la care am adaugat ceva alcool izopropilic si detergent de vase, dupa uscare, eu nu am avut timp si a stat o zi cu solutia pe el, am sters cu servetele umede lasate vreo jumatate de ora pe masa sa se mai usuce un pic, altfel stege tot si nu faci nimic. Chiped paint nu am facut pentru ca ma tem sa nu-l stric, astept sa-mi cumpar niste creioane argintii speciale pentru asa ceva.
Astep in continuare pe cineva care sa-mi vopseasca 2 omuleti, pilotul si cel care il ajuta sa se "inhameze", contra cost evident sau ceva schimburi.
Postat 13 January 2011 - 10:45 PM