In primul rand , dupa ce a fost montat complet, l-am vopsit cu Silver de la ModelMaster si l-am lasatsa se usuce vreo trei zile. L-am slefuit cu o panza de bumbac, apoi cu varful unei pensule, l-am udat cam pe unde am vrut sa fie vopsea sarita. Am pus sare de masa pe locurile umede si am uscat locurile cu uscatorul de par ca sa indepartez urmele umede. L-am suflat cu IJN Navy Green si dupa vreo trei ore, l-am bagat sub jet de apa, unde cu o periuta de dinti veche am inceput sa indepartez sarea de sub vopsea. De mare ajutor mi-a fost si un burete de bucatarie cu putin detergent de vase si cu care dupa ce am terminat cu periuta de dinti am inceput foarte usor(cu partea dura a buretelui, cea cu scotch-brite) sa frec in sensul curgerii aerului pe aripi si fuselaj. Dupa ce am fost multumit de rezultat, ( am uitat sa va spun ca in prealabil am mascat locul pentru Hinomaru si bordurile de atac ale aripilor, pentru benzile de identificare, inainte de stratul de verde), am suflat cocardele japoneze, la care am repetat procedeul descris mai sus. Rezultatul il vedeti si singuri.
Intradosul pare nou, dar la fel ca in pozele pe care le am, vopseaua nu este sarita de pe intrados, ci doar pe extrados unde sarea foarte repede din cauze variate. Se pare ca griul folosit de japonezi pentru intrados adera mult mai bine la ESD decat verdele de deasupra.Zona de pe coada am lasat-o intentiona asa. Acum poate ar mai fi trebuit una alta. dar eu sunt multumit de rezultat asa cum este.
Aceasta postare a fost editata de scorpio: 19 November 2010 - 06:26 PM