Aduc in fata forumului o alta incercare, sper, mai bine lucrata.
Fiindca, mai demult, cautam ceva despre T-55 in razboaiele arabo-israeliene, iata ce am realizat: un T-55 sirian protagonist in Razboiul de 6 zile(1967). Fiind un kit al variantei T-55(1/35 Italeri 6427) sau T-55M, am renuntat la ideea initiala de a-l face cu inmatriculare romaneasca din decembrie'89 pentru simplul ca nu se "pupa" ca varianta. Cum, intre timp, Mos Craciun (Danus stie!) a hotarat c-am fost baiat cuminte si mi-a adus un Sho't(Centurion israelian), am hotarat sa fac si T-55 in aceeasi perioada si acelasi teatru de operatiuni. Documentandu-ma am aflat ca tancurile siriene din acea perioada pastrau vopsirea originala a producatorului, in cazul nostru, sovietic. Singurele marcaje erau un numar de inventar, probabil, in cifre arabe, in acest caz 95451, si, uneori un slogan politic - asta nu stiu sa-l traduc, dar cunosc pe cineva si, cu prima ocazie, am sa-l intreb. Pentru recunoastere aeriana, pe turela era desenat un cerc alb.
Kitul a fost unul prietenos, usor de lucrat. Singurele adaosuri au fost cablurile de tractare home-made din sarma litata de cupru subtiata fir cu fir pana la grosimea dorita la capetele careia i-am lipit ochiurile de prindere cu pasta de lipit, apoi slefuite manual pana la forma dorita(timp de executie al sufelor - 2-3 ore).
Acestea sunt blindatele mele din 2011, sunt oarecum multumit de cum mi-au iesit si sper ca noul an sa fie cel putin la fel de bun cu mine, ceea ce va urez si voua.