Forum Machete,Modelism,Hobby: Nr. 3 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nr. 3 Cossack Officer de la Athens Miniatures (scara 65 mm)

#1 Useril este offline   Cristid 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 22-March 10

Postat 13 November 2010 - 07:02 PM

Va prezint ultima figurina pe care am reusit sa o finalizez. Kitul a fost cumparat de la Alguhan si din cate am vazut pe net este considerata o figurina de calitate. Pentru vopsire am folosit acrilice Vallejo si Tamiya la fond si uleiuri Maimeri la umbre si wash-uri. Fata am incercat sa o pictez in maniera pe care Alguhan a descris-o in articolul sau referitor la pictarea figurinelor postat pe acest forum. Nu sint foarte multumit de modul in care am reusit sa realizez umbrele la tunica albastra. Baza din rasina a venit odata cu figurina si a fost imbogatita cu fire de muschi de pamant si o crenguta cu spini pe care le-am rigidizat cu lac acrilic mat. "Craniul de cal" a fost sculptat din resturi de rasina ramase de la figurina. Intrucat e prima data cand sculptez ceva va rog sa fiti ingaduitori. Nu reusesc sa ma descurc foarte bine cu fotografiatul pentru ca in realitate figurina arata mai bine (in special la fata) decat ce am reusit sa surprind pe camera. Astept cu interes sugestiile tuturor celor pasionati precum si orice solicitari privind lamuriri suplimentare referitoare la realizarea figurinei.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: erata6.jpg
  • Imagine atasata: erata4.jpg
  • Imagine atasata: erata2a.jpg

#2 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 13 November 2010 - 08:50 PM

Imi place figurina! Sincere felicitari! :-o

Singura obiectie este faptul ca straluceste uniforma (o fi de la camera?). In realitate nu cred ca era imbracat in costum din latex.

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 November 2010 - 12:59 AM

Nu inteleg cum de ai poze orientate normal si altele culcate. Le poti dezculca, ca sa zic asa cu un Acdsee sau irfanview sau altele. Da o cautare pe Gugle ! Irfan stiu ca-i gratuit.
Figurina e ingrijit vopsita. Si e exact cum am spus. Iti trebuie mai mult curaj ca sa treci de la vopsire la pictura, adica sa modulezi culorile. La astea nu se strica nimic, poti reveni oricand sau o poti lua de la inceput.
Nu mai respecta regulile cu prea mare strictete ca incep sa se vada etapele. Mai ales pe bleumarin.
Tunica rosie e lucioasa rau. Lacul mat Testors iti va matui suprafata garantat.
Multe sfaturi nu am a-ti da. Oricum este foarte mult (bine) ce ai facut la PRIMA figurina.
Cu timpul o sa-ti iasa mult mai bine, in sensul ca vei reusi sa scoti din mana ceea ce vezi in cap.
Spor in continuare si felicitari pentru felul in care te-ai prezentat la critici.

#4 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 14 November 2010 - 02:30 AM

Bre Caline, omul a zis ca e "ultima finalizata". La treaba cu sculptatul a zis ca e "prima".
Daca asta ar fi fost prima, insemna ca avem de-a face cu un nou Danilo Cartacci, varianta mioritica.
Cristi, sincer, e foarte bine facuta. M-a impresionat grija pentru detalii, care implica o gramada de reveniri pe greseli. Multi modelisti nu inteleg ca, pentru a produce ceva deosebit, trebuie sa consumi foarte mult timp, refacand de sapte ori aceeasi umbra, acelasi fir de par din mustata. Rabaturile se vad imediat.
Daca asta este nivelul marii, esti tare - de aici incolo, din experienta, vei invata / evolua singur. Tehnicile descrise de unul sau altul nu sunt decat orientative - iti arata principiile de baza.
Nu ai cum sa folosesti o tehnica identica, pentru ca nu folosesti aceeasi pensula, acelasi diluant, acelasi retarder, aceeasi dilutie, acelasi timp intre procedee, etc. Fiecare isi creaza o tehnica a lui, proprie.
Desi scara nu ma pasioneaza, felicitari pentru grija cu care ai asezat culorile.
Un sfat, doua, am - dupa ce dai cu lac, trebuie verificate toate zonele de umbre. Niciodata o umbra nu e lucioasa, ci mata complet. Asta se face din lacuri, sau din uleiuri cu diluant. Iar culoarea pielii ar merge mai rozalie, mai vie - prima impresie a fost de vampir / stafie.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 14 November 2010 - 02:39 AM

#5 Useril este offline   Cristid 

• Membru deplin

Postat 14 November 2010 - 01:24 PM

Va multumesc pentru observatii, aprecieri si incurajari. Tunica rosie cu luciul ei nu a fost nici pe placul sotiei mele, care este primul critic al lucrarilor si care mi-a semnalat acest neajuns. Sincer sa fiu, nu m-a deranjat foarte tare cum arata, insa faza cu luciul umbrelor mi-a scapat. Am sa tin cont de ea in viitor.
Pentru wurger:
Am retinut precizarea privind lacul mat de la Testors inca de la prima figurina dar nu am gasit de unde sa cumpar (recunosc ca am cautat in special pe net). Daca poate fi aplicat cu pensula in mod corespunzator (nu am aerograf) te-as ruga sa-mi spui de unde as putea sa cumpar. Pozele au fost micsorate cu irfanview dar am uitat sa le si rotesc pe toate.

#6 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 14 November 2010 - 03:26 PM

Felicitari Cristi!!!!
Se vede o crestere esentiala de la o lucrare la alta (Cavaler medieval 1/16, soldat german si acum cazacul).

Asa cum au spus alexelu si wurger mai mult curaj in a modula culorile tinand cont de dinamica tonurilor intre lumini si umbre trecand prin culoarea de baza. Nu-ti fie frica sa experimentezi.

Iti urez succes mai departe. Arata foarte bine pana acum.

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 15 November 2010 - 12:23 AM

Uite-aici. Si faci comanda pe net cum iti place.
Problema e ca s-ar putea sa trebuiasca sa te deplasezi sa-l ridici ca uneori e doar semi-online.

http://www.hobbyx.ro...espre.4800.html

Merge si cu pensula. Ideea ar fi sa nu freci cu pensula peste ulei sau email. Sau sa dai un strat intermediar de lac acrilic care nu interactioneaza cu uleiul. Ceva la spray ar fi ideal, dar nu neaparat vreun Tamiya scump ci ceva din comert la cantitate mai mare.
Eu am dat cu pensula doar pe figurine mici (1/72) si pe anumite portiuni pe figurine mari. Cand vreau sa matuiesc un material care e pozitionat langa o armura sa zicem. Nici nu pot sa maschez ca mi-ar scoate efectele de umbriri facute cu uleiuri pe metalul armurii. Daca imbib bine pensula si dau usor, nu am probleme.

Cum zicea si Alexelu, trebuie sa-ti faci tehnica ta.

#8 Useril este offline   Cristid 

• Membru deplin

Postat 15 November 2010 - 07:59 PM

LAV-Z iti multumesc pentru aprecieri si incurajari. Sper si eu sa ajung, asa cum spunea wurger, sa-mi iasa din mana ce am in cap. Asta ramane de vazut.
Wurger multumesc mult pentru informatii. Cu siguranta imi vor fi de folos pentru viitor.

#9 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 16-November 05
  • Interests:Boardgames, strategy games, wild west

Postat 25 November 2010 - 03:06 PM

Excelent. Bravo!
Am vreo 30 de cossacks 1:72, doar unul vopsit. M-au cam lasat ochii pentru scara asta. Dar sunt impresionat de lucrarea ta.

#10 Useril este offline   Cristid 

• Membru deplin

Postat 26 November 2010 - 08:17 AM

Multumesc Alex si, indiferent daca varsta pe care ai trecut-o in profil e reala sau nu, iti doresc sanatate si putere munca.

#11 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 16-November 05
  • Interests:Boardgames, strategy games, wild west

Postat 27 November 2010 - 08:58 AM

Vezi postareaCristid, la 26 Nov 2010, 08:17, a spus:

Multumesc Alex si, indiferent daca varsta pe care ai trecut-o in profil e reala sau nu, iti doresc sanatate si putere munca.

si tie la fel, multumesc!

#12 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 06 December 2010 - 08:00 AM

Ma bucur in primul rand ca a ajuns figurina pe mainile bune.
Ai scos o treaba foarte buna, mai ales la fata figurinei. Se vede foarte bine ca ai lucrat cu mare grija. Singura problema este lipsa curajului in aplicarea nuantelor la umbrire si lumini. O sa depasesti situatie despre curaj la figurinele ulterioare si de data aceai o sa apar probleme de blending pe care le depasesti la figurinele si mai ulterioare. Deci pentru inceput eu zic ca e xcelenta figurina.
Luciul este o mare problema pe care deseori o intalnesc si eu (inca). Cu lac mat se rezolva in mare parte.
Felicitari!

#13 Useril este offline   Cristid 

• Membru deplin

Postat 06 December 2010 - 07:00 PM

Multumesc mult, Alguhan! Sunt fericit ca munca mea ti-a lasat o impresie buna si sper sa realizez mai mult la viitoarele figurine pe care le voi picta.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi