Am achizitionat kitul Trumpeter IL-28 1/72 acum ceva ani (cand mi-am luat si aerograful), si recent mi s-a facut pofta de "machetat", iar acesta va fi urmatorul meu proiect.
Am de gand sa fac un IL-28 cu inmatriculari romanesti, cu destul de mult weathering, voi folosi urmatoarea poza ca reper (in special pentru vopseaua sarita):
Am ceva nelamuriri privind finisarea avionului, dintre care:
- codurile de culori (in special acel bleu, interiorul si culoarea trenului de aterizare) - voi folosi acrilice de la Vallejo, pentru vopsele de la alte marci folosesc Paint Conversion Chart pentru comparatie;
- interiorul carlingii, niste poze ar fi binevenite;
- decaluri - de unde le-as putea achizitiona, sau daca le poate crea cineva.
De astfel, as avea nevoie de ceva Future, daca are cineva vreo 50 ml (cred ca o sa imi ajunga) de care nu mai are nevoie, sau o alternativa "locala".
Este aplicabila si la IL-28 romanesti schema de vopsire din articolul urmator: Italeri IL-28
P.S. De la achizitionarea aerografului acum 3-4 ani, am realizat un singur kit, un MIG 21 B de la Parc Models, pe care nu l-am dus chiar pana la capat, dupa cum se poate vedea din pozele urmatoare (silvering pe decaluri, nu am dat un strat final mat, etc.):
Aceasta postare a fost editata de Danescu: 01 November 2010 - 02:06 PM