Forum Machete,Modelism,Hobby: Trumpeter IL-28 Beagle - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Trumpeter IL-28 Beagle

#1 Useril este offline   Danescu 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 01-November 10

Postat 01 November 2010 - 02:03 PM

In primul rand, fiind primul meu topic/post pe acest forum, salut toti utilizatorii acestuia.

Am achizitionat kitul Trumpeter IL-28 1/72 acum ceva ani (cand mi-am luat si aerograful), si recent mi s-a facut pofta de "machetat", iar acesta va fi urmatorul meu proiect.

Am de gand sa fac un IL-28 cu inmatriculari romanesti, cu destul de mult weathering, voi folosi urmatoarea poza ca reper (in special pentru vopseaua sarita):
Imagine postata

Am ceva nelamuriri privind finisarea avionului, dintre care:

- codurile de culori (in special acel bleu, interiorul si culoarea trenului de aterizare) - voi folosi acrilice de la Vallejo, pentru vopsele de la alte marci folosesc Paint Conversion Chart pentru comparatie;
- interiorul carlingii, niste poze ar fi binevenite;
- decaluri - de unde le-as putea achizitiona, sau daca le poate crea cineva.

De astfel, as avea nevoie de ceva Future, daca are cineva vreo 50 ml (cred ca o sa imi ajunga) de care nu mai are nevoie, sau o alternativa "locala".

Este aplicabila si la IL-28 romanesti schema de vopsire din articolul urmator: Italeri IL-28

P.S. De la achizitionarea aerografului acum 3-4 ani, am realizat un singur kit, un MIG 21 B de la Parc Models, pe care nu l-am dus chiar pana la capat, dupa cum se poate vedea din pozele urmatoare (silvering pe decaluri, nu am dat un strat final mat, etc.):
Imagine postataImagine postataImagine postata

Aceasta postare a fost editata de Danescu: 01 November 2010 - 02:06 PM

#2 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 05 November 2010 - 03:36 PM

Salut.Uite aici un link cu fotografii,legat de IL-28/Hong H-5B in dotarea RoAF:

http://romanian-spotters.forumer.ro/aerona...n-roaf-t545.htm

Sper sa-ti fie de folos.Spor.

Aceasta postare a fost editata de deltadagger: 05 November 2010 - 03:37 PM

#3 Useril este offline   Danescu 

• Membru deplin
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 01-November 10

Postat 05 November 2010 - 03:45 PM

Multumesc, chiar ieri am gasit pagina respectiva, dupa niste cautari extensive :)

M-am lamurit intr-o oarecare masura privind culoarea folosita in interiorul fuselajului (era necunoscuta #1, avand in vedere ca celelalte forte aeriene foloseau alte culori), acum astept sa pun mana pe niste Future ca sa incep lucrul, mai ales ca am ceva parti transparente (pe care vreau sa le si "ingalbenesc").

#4 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 05 November 2010 - 03:53 PM

Un Il-28 Italeri la 1:72 am si eu,dar nu stiu cand ma voi apuca de el.Nu-mi ramane decat sa urmaresc ceea ce vei face tu cu Beagle-ul tau :hi: Spor in continuare.Toate bune.

#5 Useril este offline   RaduR 

• Membru deplin
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 06-March 11

Postat 26 March 2011 - 11:23 AM

Buna, Danescu,

Am si eu o intrebare. Vreau sa incep un Il-28 (Hong-5) romanesc (Bilek 1:72) similar cu Italieri. Am cautat in documentatie (cartea de la Modelism, cea a lui Sandachi, una a lui Gordon) si nu am reusit sa gasesc o informatie clara (cica din cauza secretului): care erau numerele de bordaj ale fiecarei variante din dotarea RoAF: Il-28U, Il-28B si Il-28R©? As dori sa construiesc o varianta din anii '90 vopsita in griul inchis si cu cocarde, dar si cu ceva vopsea sarita. Inca ma uit la poze sa vad ce aparat sa fac, dar nu m-am hotarat. Vreu insa sa stiu care e B si care e R©. La bunul simt, as zice ca doar C-urile au supravietuit dupa '80...

In aceeasi ordine de idei, si eu voi folosi Vallejo acrilic, ai gasit o echivalenta pentru galbenul murdar din baile trenului de aterizare? Pentru interior la ce nuanta te-ai oprit? 71016 cumva?

Multumesc!

#6 Useril este offline   RaduR 

• Membru deplin
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 06-March 11

Postat 27 March 2011 - 06:10 PM

Dupa putina documentare, am aflat urmatoarele (poate foloseste cuiva sa fie puse in acest topic):

(A) aparatele initiale IL-28 aduse din URSS in 1955 au fost
(i) IL-28U cu inmatricularile: 01, 03, 62, 018, 501
(ii) IL-28B cu inmatricularile: 433 (apare in niste poze alb-negru), 443, 014, 015 (apare in niste poze alb-negru)
(iii) IL-28R cu inmatricularile: 402 (apare in niste poze alb-negru), 403 (accident in 1.08.1955), 405 (cel de la muzeu)

(B) aparatele chinezesti Harbin H-5 din anii '70
(i) H-5R cu seriile 3xx (venite in 1971): 307 (accident in 2.08.2000), 308, 309, 310 (cel cu vopsirea particulara pentru RIAT2001, accidentat la 21.07.2001 inainte de a zbura in Anglia)
(ii) H-5B cu seriile 7xx (venite in 1973): 701 (accident in 2.04.1991), 703, 704, 706, 707, 708, 709, 710 (accident in 17.07.1985)
(iii) HJ-5 cu seriile 4xx (venite in 1979): 407, 408

Din pozele stranse din diverse surse, am impresia ca nu a existat o nuanta unica de gri la H-5-uri. Unele par mai inchise, altele mai deschise (cam aceeasi problema cu ce se gasea la Aerostar ca si la MiG-21MF). Poate totusi cineva sa imi spuna daca nuanta are vreun echivalent FS (gen Light Ghost Grey sau Dark Ghost Grey)? Indicatiile de pe wp.scn.ru sunt cam inchise... Mie mi se pare mai degraba Vallejo 71005 (Intermediate Blue) decat Vallejo 71097 (Grey Basic).

Aceasta postare a fost editata de RaduR: 27 March 2011 - 06:16 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi