1-0-9, la 24 March 2015 - 09:42 PM, a spus:
Noi, modelistii, ne luam dupa detaliile vizibile cind zicem ca e e3 sau e7 ...cabina, coafa elicei etc.. in acte insa, li se rupea de cabina, principalele diferente dintre e3 si e7 fiind prinauntru (declansare tuniri-parca) sau pe dedesupt (lansatoe bomba sau rezervor suplimentar) .
Cred ca daca avea dunga pe fuselaj, o avea si pe aripi si sub aripi. Era , zic gurile rele, un insemn de comandant de escadrila sau ceva de genul asta, asa ca numai citeva din grupul 7 aveau acele dungi.
Mai adaug ca intre e3 si 7 mai era ca diferenta si armura schimbata si imbunatatiri structurale alte tunuri in aripa si foarte important radioul.
Eu de acele dungi colorate am citit in cartea lui RaduB ca existau la avioanele militare romanesti, nu doar la comandatii de escadrila, inainte de schimbarea cocardei cu crucea lui mihai, (pe aripi sub aripi si pe fuselaj si ca erau 3 culori, rosu galben albastru)
Si ca in functie de culoare iti dadeai seama de numarul escadrilei din care facea parte (fiecare grup avea atunci 3 escadrile, prima a doua sau a treia din grupul respectiv)
Le-am vazut si la PZL si la IAR si la Bf-109 in poze