Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfaturi despre iarba! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfaturi despre iarba! si alte verdeturi...

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 01 October 2010 - 05:06 PM

Pana acum am incercat sa reproduc iarba 1/35 folosind un strat de aracet + pliculete de ceai; am obtinut mai mult frunze decat iarba si in plus dupa un timp isi schimba culoarea.

M-am uitat pe machete.ro si am observat cateva produse de la Noch pentru iarba. Stiu ca acest producator s-a orientat pentru modelismul feroviar, dar iarba este potrivita pentru 1/35? (ma refer la iarba scurta pe care as vrea sa o presor)
De unde as putea sa cumpar din tara iarba inalta, tufe de "buruieni", muschi etc.?

Doresc as aflu mai multe despre verdeata din diorame.

#2 Useril este offline   szek 

• Membru senior
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 01 October 2010 - 06:38 PM

uite un producator de verdeturi ptr diorame, din UK:
http://treemendusmodels.co.uk/

#3 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 01 October 2010 - 07:43 PM

Nu trebuie sa mergi pana in UK.
Tasteaza pe Gogu "trenulete" si apar o serie de magazine care comercializeaza iarba si nu numai pentru machete.
Daca doresti recomandari pentru un magazin sau altul, unii mai dau si tepe, doar pe privat.

Spor la cumparaturi!

p.s.Iarba Noch se aplica ceva mai complicat. In principiu ai nevoie de un aplicator, ieftin sau scump, asa ca ar fi bine sa te gandesti inainte de a cumpara.
Mai este un producator "Woodland Scenic", ale carui produse ajung la distribuitori din RO iar iarba de la el este mai usor de aplicat.
Trebuie comparate produsele si in functie de ce doresti sa faci ales produsul potrivit.

Nu stiu cat vrei sa acoperi cu iarba dar eu as recomanda pentru diramele mici, ce nu necesita o acoperire importanta cu verdeata, produsul Noch 07122. Este un fel de covor fara suport. Se poate taia sau rupe. Se "planteaza" foarte usor pe un strat de aracet tip Moment (ce devine transparent dupa uscare) iar firele de iarba stau vertical.

Imagine postata

#4 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 02 October 2010 - 08:53 PM

Voi folosi iarba doar pentru suprafete mici, iti multumesc pentru recomandare.
Sa inteleg ca iarba de la Noch pentru care se foloseste "pistolul" nu poate fi lipita cu aracet sau un adeziv transparent?

#5 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 02 October 2010 - 09:36 PM

Vezi postareabuha, la 2 Oct 2010, 20:53, a spus:

Voi folosi iarba doar pentru suprafete mici, iti multumesc pentru recomandare.
Sa inteleg ca iarba de la Noch pentru care se foloseste "pistolul" nu poate fi lipita cu aracet sau un adeziv transparent?

Cu placere

Toata iarba, indiferent de producator, se lipeste cu aracet.
Important este ca acesta sa devina transparent dupa uscare.
In acest fel se poate da o nuanta suportului pe care se "planteaza" fara a fi afectata de adeziv si fara a fi obligati sa "coloram" adezivul.
In cazul utilizarii plantatorului electrostatic este recomandat aracetul deoarece este mai bun conducator de electricitate decat alt tip de adeziv.
Recomand aracetul pentru parchet.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi