Ma indepartez o vreme de zburatoare si revin cu un nou WIP, de data aceasta cu o motocicleta Yamaha YZF R1.
Cu acest WIP doresc sa si arat metoda mea de lucru celor care m-au intrebat cum sa procedeze in anumite situatii, dar deocamdata nu voi face modificari prea mari si nu voi detalia macheta. Gradul de detaliere al kit-ului este oricum decent!
Macheta am inceput-o in concediu (lucrind putin cite putin in fiecare dimineata la o cafeluta ) prin taierea componentelor de pe rame. Calitatea partilor este buna, dar spre suprinderea mea, toate piesele mici au pe mijloc acele linii suparatoare. Nu sunt bavuri, mai degraba in engleza asa numitele "mold lines". Ok, cutitul meu OLFA si-a facut treaba cu succes, dar a luat ceva timp.
Venit acasa, am spalat toate piesele si am trecut la vopsirea lor. Cadrul, furca spate, furca fata au fost curatate cu Triumf de vopseaua crom deoarece piesele aveau prea multe imbinari cu rama iar la taiere si slefuirea acestora vopseaua se ducea, din pacate in multe locuri vizibile. Vezi topicul deschis aici!
Furca spate a fost inchisa intr-un loc unde Tamiya deobicei nu inchide acea componenta. Multi folosesc chituri expoxidice sau de polyester, eu am ales foaie de stiren. Cadrul si furca spate a fost vopsita cu grund alb Tamiya iar dupa o saptamana in care am permis grundului sa se usuce bine bine am aplicat vopseaua Tamiya TS 30 Silver Leaf.
Motorul este vopsit conform instructiunilor, folosind exact culorile recomandate de Tamiya. Ca o atentionare, vopselele Tamiya XF 16 si X 11 trebuie sigilate cu un lac, altfel mai ales la mascare cu banda adeziva (Tamiya) particule de metal se desprind de suprafata vopsita si nu mai arata bine. Aseara am reusit sa lipesc toate componentele motorului si am atasat si tubulatura. Pentru un mic test am prins motorul pe cadru.
Carenajele au fost vopsite si ele mai intai in grund alb Tamiya urmeaza vopselele (Tamiya TS 26 si TS . Teava de esapament a fost vopsita tot vineri cu vopsea TS 14 Gloss Black (o vopsea exceptionala!!) pentru a o pregatii pentru cromare cu Alclad II Chrome. Mai jos vedeti si poza cu un test pe o lingurita de plastic folosind acelasi tratament...
Va las cu pozele actuale, incerc sa revin diseara cu alte pozei ale componentelor mici care sunt deja vopsite!
Cu se zice pe aici... bafta!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 27 September 2010 - 08:07 AM