Forum Machete,Modelism,Hobby: Propunere sectiune noua - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Propunere sectiune noua

#1 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 22-December 07

Postat 22 September 2010 - 12:50 AM

As propune o sectiune experimentala: "Critici constructive (mai mult sau mai putin)"

Sunt sigur ca atunci cand cineva pune poze cu o macheta, exista o retinere in a critica orice detaliu iti sare in ochi, mai mult din politete si a nu atrage aversiunea celorlalti membri. De aceea, ar fi interesant un sub-forum creat special pentru critici, cu niste reguli simple. Cel care isi publica macheta spre criticare isi asuma responsabilitatea de a nu se supara indiferent ce defecte sau critici ii sunt aduse la cunostiinta (evident adresate machetei, nu persoanei), iar cei care raspund unei cereri de criticare sa nu posteze daca nu au nicio critica de adus, dar pot raspunde altor postari. Laudele sa fie pastrate pentru sectiunile traditionale. Umorul sa nu fie obligatoriu, dar bineinteles permis (criticile fiind subiective). Cred ca ar fi nu numai constructiv, ci si distractiv.

Aceasta postare a fost editata de Dragos_P: 22 September 2010 - 12:54 AM

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 22 September 2010 - 08:55 AM

Daca mi-e permisa exprimarea unei opinii :
Postarea de catre un user a unei lucrari personale intr-o sectiune dedicata, obligatoriu atrage dupa sine si asumarea unor critici mai mult sau mai putin constructive din partea celorlalti useri; mai mult, ma gandesc ca orice critica a lucrarii vizeaza de fapt persoana care a lucrat la ea, iar una constructiva ar trebui sa fie un pas inainte, nu motiv de suparare.
Daca se asteapta sau cauta doar laude e alta poveste si care (in opinia mea), nu reliefeaza deloc calitatile modelistice ale userului ci doar dorinta de a i se recunoaste un statut in cadrul forumului, ceea ce n-ar trebui sa fie de dorit de catre nimeni.
Aversiunea unora sau altora vis-a-vis de postari reprezentand critici/laude ar trebui pastrata ca opinie personala si nu exprimata public, chiar daca exista asa numitele "bisericute". Din nou parerea mea doar.
Pentru orice alte discutii atat constructive cat mai ales distractive, exista si rubrica adiacenta "Discutii libere".

Oricum, interesanta propunerea lui Dragos. Eu as sugerea eventuala formare a unei rubrici "Asa da, asa nu", pentru lamurirea unor aspecte modelistice ce ne-ar putea ajuta pe toti cei care vrem sa mai invatam lucruri noi, sau incercam sa scapam de obiceiuri proaste privind constructia/vopsirea machetelor.
Spor sa aveti

#3 Useril este offline   Emil_A 

• Membru senior
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 15-March 09
  • Interests:Fotografie / Modelism

Postat 17 November 2010 - 07:39 PM

Postez si eu aici ca sa nu mai deschid un topic cu acelasi subiect:

Eu, personal, am senzatia ca o problema a forumului este devierea de la subiect.

Datorita acestui fapt, consider ca s-ar putea deschide un topic (sau chiar o sectiune) cu postari "off topic", unde sa fie mutate postarile care nu au legatura cu subiectul topicului respectiv. (eventual cu o mentiune "mutat de la topicul nustiucare deoarece "off topic")

Astfel, cred ca s-ar putea evita poluarea topicurilor, pierderea posturilor off topic (care poate au informatii foarte pretioase) si (de ce nu?) frustrarile de genul "mi-a fost sters topicul si au ceva cu mine si nu e democratie si sa-i ia gaia ca parasesc forumul, n-ai cu cine etc.,".

Oricum anumite posturi ar trebui sterse, cum ar fii cele cu injurii sau invective adresate direct unui user. Poate si pentru asa ceva s-ar putea infiinta un topic cu cereri de stergere posturi sau chiar topicuri. Cine este nemultumit de un post sau chiar topic sa scrie: "Tovarasa, cutarica m-a injurat!" Sau "Ala scrie despre masinute" sau mai stiu eu ce frustrari ar mai putea avea omul.

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 17 November 2010 - 08:20 PM

Punctual (pe partea de administrare):

Citeaza

Datorita acestui fapt, consider ca s-ar putea deschide un topic (sau chiar o sectiune) cu postari "off topic", unde sa fie mutate postarile care nu au legatura cu subiectul topicului respectiv. (eventual cu o mentiune "mutat de la topicul nustiucare deoarece "off topic")

- exista sectiunea "Discutii libere". Acolo pot fi mutate discutiile off-topic de catre moderatori, daca vor considera necesar.

Citeaza

Poate si pentru asa ceva s-ar putea infiinta un topic cu cereri de stergere posturi sau chiar topicuri. Cine este nemultumit de un post sau chiar topic sa scrie: "Tovarasa, cutarica m-a injurat!" Sau "Ala scrie despre masinute" sau mai stiu eu ce frustrari ar mai putea avea omul.

- pentru asa ceva exista optiunea "Report post". Se afla in dreptul fiecarei postari, sub caseta cu numele de utilizator, butonul "REPORT". Pentru fiecare raport se completeaza si motivul, iar acesta se duce automat catre moderatori.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi