Forum Machete,Modelism,Hobby: Bismarck - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bismarck

#21 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 19 March 2011 - 09:08 AM

BISMARK REDIVIVUS!!!

A aparut reclama la tv. Probabil ca de saptamana viitoare apare la chioscuri.
Continuam discutia aici (ca tot exista topicul) cu cei ce vor cumpara kitul de la Hachette???
Eu am sa-l cumpar, il pastrez si ma apuc de el cand ies la pensie. :rofl:

#22 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 19 March 2011 - 11:05 AM

A aparut nr.1. L-am luat. Urmatorul peste doua saptamani.

#23 Useril este offline   MasterOfDark 

• Membru deplin
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 11-September 06

Postat 19 March 2011 - 11:38 AM

nr 1 pentru ine e interesat il gaseste la piata delfinului , acu 15 minute lam vazut la chiosc

#24 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 19 March 2011 - 01:02 PM

Se gaseste si in tm,
am cumparat primul numar, sper ca nu se vor relua discutiile cu intreruperea seriei. Cred ca este vorba de concurenta, de aceasta data lucrul inceput va fi dus la bun sfarsit. Probabil va fi necesar a creea un topic nou pe forum, la fel ca si cel dedicat velierului.

Oricum, este un lucru bun, daca se merge pe linia aceasta, sustin la fel ca si la aparitia machetei concurente ca este un pas inainte in modelismul romanesc, o gramada de tineri si mai putin tineri, care nu erau atrasi de aceasta pasiune, o vor descoperi datorita marelui avantaj al reclamelor pe tv, singurul mijloc care mai poate penetra suficient de eficient societatea romanesca actuala. Forumurile sunt foarte bune, pentru cei dispusi a se orienta catre ceva constructiv, dar o reclama tv la ore de maxima audienta, pe posturi cu mare rating, face enorm.

spor la lucru

#25 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 19 March 2011 - 04:26 PM

N-am avut rabdare si am deschis primul numar. :rofl:
Am ramas placut surprins.
Ideea cu pastrarea componentelor in bucata de material este excelenta. Se limiteaza deformarile pieselor.
Grosimea placajului masurat de mine 3.8mm in 3 straturi.
Taieturile foarte finute si precise la un premontaj rapid.
Instructiunile de montaj clare si concise. Intradevar traducerea cred ca lasa de dorit dar intelegem noi.

Pana acum e de bine.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 March 2011 - 04:27 PM

#26 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 19 March 2011 - 05:56 PM

Am luat si eu primul numar.Fain , dar ma intreb daca vor fi de gasit toate cele 140 de numere... :rofl:

#27 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 19 March 2011 - 05:59 PM

Probabil ca o sa apara o sectiune dedicata si lui Bismarck pe post de "work in progress".
Pana una alta, Amati ... :rofl:
Imagine atasata: numarul1.jpg

Asa cum scriam intr-u alt topic, kitul este gandit altfel.
In plus de asta, daca nu mai apare, eu nu am mari emotii. Exista planuri pentru nava asta, exista o multime de poze pe net cu nava asta si pe langa kiturile din plastic la diverse scari mai exista si cele din carton si pe unul dintre ele chiar il detin
Imagine postata
Este tot la scara 1:200 si probabil ca o sa-l fac la pensie daca cumva ajung la varsta de pensionare.
N-am facut inca comparatii dimensionale cu planurile si cu kitul de carton asa ca nu ma pronunt mai mult decat ca noul kit pare sa fie tras bine in forme.

Bafta!

#28 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 13-September 08

Postat 19 March 2011 - 07:18 PM

Am si eu o nelamurire: cum se continua dunga alb-negru si pe piesele de pe bord, avand in vedere ca ele vor fi montate (cred) inainte de vopsire?

#29 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 19 March 2011 - 10:23 PM

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar acest kit, desi facut pentru larga masa, spre deosebire de Sfantul Ioan Botezatorul, nu mai este pentru incepatori.
In cel mai fericit caz, incepatorii vor deveni avansati pana-l vor termina. Pentru a-l finaliza necesita inclusiv cunoasterea de tehnici de pictare, aerograf, compresor ... vor fi suprafete mari de chituit, finisat, vopsit (fara a parea incarcat de vopsea).
Din cate am vazut, editura pune la dispozitie un numar de telefon de mobil la care va raspunde un machetist sambelele intre 10 si 12 si o adresa de e-mail (bismarck@modelism.ro) in domeniul ce apartine binecunoscutei reviste Modelism International, revista care anunta la randul ei aparitia Bismarck-ului de la Hachette.
O alta problema este cea a spatiului de lucru, spatiu pe care structura navei o va ocupa timp indelungat si este vorba de cel putin 1,3 metrii x 0,5 metrii doar pentru asta + spatu de lucru efectiv.
Si ca sa inchei, problema realizarii dungilor camuflajului, vazand la ce nivel se ridica kitul, pot spune ca va fi cea mai mica problema. Aici, cu toate instructiunile scrise de publicatie si de forum, va fi nevoie simt tehnic, cunoastere de tehnici si de de antrenament in domeniul modelistic.
Tuturor celor ce se vor inhama la realizarea acestui minunat navomodel macheta (sau macheta navomodel :rofl: ) cel putin trei ani minunati care sa-i ajute sa-si vada visul expus in sufragerie.

Bafta!

#30 Useril este offline   Ady 

• Membru senior
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 19 March 2011 - 11:43 PM

Vezi postareacrios, la 19 Mar 2011, 22:23, a spus:

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar acest kit, desi facut pentru larga masa, spre deosebire de Sfantul Ioan Botezatorul, nu mai este pentru incepatori.
In cel mai fericit caz, incepatorii vor deveni avansati pana-l vor termina. Pentru a-l finaliza necesita inclusiv cunoasterea de tehnici de pictare, aerograf, compresor ... vor fi suprafete mari de chituit, finisat, vopsit (fara a parea incarcat de vopsea).
Din cate am vazut, editura pune la dispozitie un numar de telefon de mobil la care va raspunde un machetist sambelele intre 10 si 12 si o adresa de e-mail (bismarck@modelism.ro) in domeniul ce apartine binecunoscutei reviste Modelism International, revista care anunta la randul ei aparitia Bismarck-ului de la Hachette.
O alta problema este cea a spatiului de lucru, spatiu pe care structura navei o va ocupa timp indelungat si este vorba de cel putin 1,3 metrii x 0,5 metrii doar pentru asta + spatu de lucru efectiv.
Si ca sa inchei, problema realizarii dungilor camuflajului, vazand la ce nivel se ridica kitul, pot spune ca va fi cea mai mica problema. Aici, cu toate instructiunile scrise de publicatie si de forum, va fi nevoie simt tehnic, cunoastere de tehnici si de de antrenament in domeniul modelistic.
Tuturor celor ce se vor inhama la realizarea acestui minunat navomodel macheta (sau macheta navomodel :-) ) cel putin trei ani minunati care sa-i ajute sa-si vada visul expus in sufragerie.

Bafta!

Stiam eu ca asta o sa zici. :rofl: :rofl:

#31 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 20 March 2011 - 08:01 AM

Vezi postareaoctav_x, la 19 Mar 2011, 19:18, a spus:

Am si eu o nelamurire: cum se continua dunga alb-negru si pe piesele de pe bord, avand in vedere ca ele vor fi montate (cred) inainte de vopsire?

Vezi Painting the camouflage of the Bismarck.

#32 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 20 March 2011 - 11:36 AM

Vezi postareacrios, la 19 Mar 2011, 22:23, a spus:

In cel mai fericit caz, incepatorii vor deveni avansati pana-l vor termina.

Ne facem mana cu Sf Ioan pe cand ne apucam de Bismark :rofl:

#33 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 20 March 2011 - 12:04 PM

Priviti aici cu ce se mananca
http://www.buildtheb.../modelframe.htm

prima parte a constructiei seamana cu cea de la DeAgostini dar la un moment dat se schimba treaba, aici se lucreaza cu multe PE uri spre fericirea multora. Eu unu sunt curios cum o sa arate avioanele Arado si din ce sunt facute

#34 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 20 March 2011 - 01:22 PM

In Ploiesti nu l-am vazut. Sper ca doar din cauza ca era Weekend....

#35 Useril este offline   MariusA 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 07-February 11

Postat 20 March 2011 - 02:12 PM

Intr-adevar e altceva.
Din pacate ma rezum doar la galionul SIB, pentru ca aceasta lucare ma depaseste.
In schimb voi sta in umbra :rofl: si voi urmari evolutia constructiei.
Bafta tuturor celor ce vor incepe aceasta lucrare.

#36 Useril este offline   Ady 

• Membru senior
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 20 March 2011 - 05:55 PM

Si mie imi surade ideea, dar am deja destule kituri de lemn in cutii si nici nu stiu cand am timp liber. Problema e si de spatiu, altceva cred eu ca ar fi daca ar aparea HMS Victory.

#37 Useril este offline   Napster 

• Membru senior
  • Inregistrat: 20-December 10
  • Interests:Modelism, auto, IT

Postat 20 March 2011 - 06:29 PM

Scuzati ignoranta dar nu am inteles. Pana la urma revista se afla la numarul 5 sau abia a aparut primul? Vor iesi in continuare sau ne riscam la o intrerupere prematura?

#38 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 20 March 2011 - 07:06 PM

Vezi postareaNapster, la 20 Mar 2011, 18:29, a spus:

Scuzati ignoranta dar nu am inteles. Pana la urma revista se afla la numarul 5 sau abia a aparut primul? Vor iesi in continuare sau ne riscam la o intrerupere prematura?

Revista se reafla la numarul 1.

Bafta!

#39 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 20 March 2011 - 07:19 PM

Hachette este societatea (editura) franceza care detine toate chioscurile de ziare din magazinele Kaufland. Daca va incumetati sa purcedeti la o calatorie alaturi de Bismark, acolo e primul loc in care trebuie intrebat saptamanal.
Eu zic pas, nu am nici experienta si nici rabdarea pt cei 3 ani. Si nici spatiu de lucru/expunere (macheta va avea 1250 mm. la final).
Spor la modelit!

#40 Useril este offline   agathodan 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 20 March 2011 - 07:58 PM

Vezi postareaLego_Man, la 24 Sep 2010, 08:49, a spus:

In Piata Romana, in Bucuresti, nici un chiosc nu are asa ceva. Marea mlor majoritate s-au uitat strimb la mine cind le-am aratat print-ul...
Din pacate din poza atasata nu se vede cine o publica in romania si nici unul nu a putut sa imi spuna daca exista Hachette Romania...

Am cautat pe net si am gasit HSD Imedio...

Vestile nu sunt tocmai bune. Am vorbit la telefon cu cei de la Imedio si mi-au explicat ca e vorba de un "test de piata", revista se gaseste la Imedio Iride 2 - Pipera, la Auchan (Titan cred) si la Cora Sun Plaza (Berceni). In functie de rezultatul vinzarilor initiativa se va continua sau nu. Din pacate nu am fost inspirat sa ii intreb cite numere va avea publicatia in cazul in care primeste aprobare de continuare dar cred ca e vorba de 140 numere...

bismarck se gaseste si la piata veteranilor,in militari, langa shaormeria de langa statia de ratb (chioscul de langa trecerea de pietoni)- pentru cei care sunt din zona
omul distrubuie si marile corabii

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi