Bismarck
Postat 19 March 2011 - 01:02 PM
am cumparat primul numar, sper ca nu se vor relua discutiile cu intreruperea seriei. Cred ca este vorba de concurenta, de aceasta data lucrul inceput va fi dus la bun sfarsit. Probabil va fi necesar a creea un topic nou pe forum, la fel ca si cel dedicat velierului.
Oricum, este un lucru bun, daca se merge pe linia aceasta, sustin la fel ca si la aparitia machetei concurente ca este un pas inainte in modelismul romanesc, o gramada de tineri si mai putin tineri, care nu erau atrasi de aceasta pasiune, o vor descoperi datorita marelui avantaj al reclamelor pe tv, singurul mijloc care mai poate penetra suficient de eficient societatea romanesca actuala. Forumurile sunt foarte bune, pentru cei dispusi a se orienta catre ceva constructiv, dar o reclama tv la ore de maxima audienta, pe posturi cu mare rating, face enorm.
spor la lucru
Postat 19 March 2011 - 04:26 PM
Am ramas placut surprins.
Ideea cu pastrarea componentelor in bucata de material este excelenta. Se limiteaza deformarile pieselor.
Grosimea placajului masurat de mine 3.8mm in 3 straturi.
Taieturile foarte finute si precise la un premontaj rapid.
Instructiunile de montaj clare si concise. Intradevar traducerea cred ca lasa de dorit dar intelegem noi.
Pana acum e de bine.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 March 2011 - 04:27 PM
Postat 19 March 2011 - 05:59 PM
Pana una alta, Amati ...
Asa cum scriam intr-u alt topic, kitul este gandit altfel.
In plus de asta, daca nu mai apare, eu nu am mari emotii. Exista planuri pentru nava asta, exista o multime de poze pe net cu nava asta si pe langa kiturile din plastic la diverse scari mai exista si cele din carton si pe unul dintre ele chiar il detin
Este tot la scara 1:200 si probabil ca o sa-l fac la pensie daca cumva ajung la varsta de pensionare.
N-am facut inca comparatii dimensionale cu planurile si cu kitul de carton asa ca nu ma pronunt mai mult decat ca noul kit pare sa fie tras bine in forme.
Bafta!
Postat 19 March 2011 - 10:23 PM
In cel mai fericit caz, incepatorii vor deveni avansati pana-l vor termina. Pentru a-l finaliza necesita inclusiv cunoasterea de tehnici de pictare, aerograf, compresor ... vor fi suprafete mari de chituit, finisat, vopsit (fara a parea incarcat de vopsea).
Din cate am vazut, editura pune la dispozitie un numar de telefon de mobil la care va raspunde un machetist sambelele intre 10 si 12 si o adresa de e-mail (bismarck@modelism.ro) in domeniul ce apartine binecunoscutei reviste Modelism International, revista care anunta la randul ei aparitia Bismarck-ului de la Hachette.
O alta problema este cea a spatiului de lucru, spatiu pe care structura navei o va ocupa timp indelungat si este vorba de cel putin 1,3 metrii x 0,5 metrii doar pentru asta + spatu de lucru efectiv.
Si ca sa inchei, problema realizarii dungilor camuflajului, vazand la ce nivel se ridica kitul, pot spune ca va fi cea mai mica problema. Aici, cu toate instructiunile scrise de publicatie si de forum, va fi nevoie simt tehnic, cunoastere de tehnici si de de antrenament in domeniul modelistic.
Tuturor celor ce se vor inhama la realizarea acestui minunat navomodel macheta (sau macheta navomodel ) cel putin trei ani minunati care sa-i ajute sa-si vada visul expus in sufragerie.
Bafta!
Postat 19 March 2011 - 11:43 PM
crios, la 19 Mar 2011, 22:23, a spus:
In cel mai fericit caz, incepatorii vor deveni avansati pana-l vor termina. Pentru a-l finaliza necesita inclusiv cunoasterea de tehnici de pictare, aerograf, compresor ... vor fi suprafete mari de chituit, finisat, vopsit (fara a parea incarcat de vopsea).
Din cate am vazut, editura pune la dispozitie un numar de telefon de mobil la care va raspunde un machetist sambelele intre 10 si 12 si o adresa de e-mail (bismarck@modelism.ro) in domeniul ce apartine binecunoscutei reviste Modelism International, revista care anunta la randul ei aparitia Bismarck-ului de la Hachette.
O alta problema este cea a spatiului de lucru, spatiu pe care structura navei o va ocupa timp indelungat si este vorba de cel putin 1,3 metrii x 0,5 metrii doar pentru asta + spatu de lucru efectiv.
Si ca sa inchei, problema realizarii dungilor camuflajului, vazand la ce nivel se ridica kitul, pot spune ca va fi cea mai mica problema. Aici, cu toate instructiunile scrise de publicatie si de forum, va fi nevoie simt tehnic, cunoastere de tehnici si de de antrenament in domeniul modelistic.
Tuturor celor ce se vor inhama la realizarea acestui minunat navomodel macheta (sau macheta navomodel ) cel putin trei ani minunati care sa-i ajute sa-si vada visul expus in sufragerie.
Bafta!
Stiam eu ca asta o sa zici.
Postat 20 March 2011 - 08:01 AM
octav_x, la 19 Mar 2011, 19:18, a spus:
Vezi Painting the camouflage of the Bismarck.
Postat 20 March 2011 - 11:36 AM
crios, la 19 Mar 2011, 22:23, a spus:
In cel mai fericit caz, incepatorii vor deveni avansati pana-l vor termina.
Ne facem mana cu Sf Ioan pe cand ne apucam de Bismark
Postat 20 March 2011 - 12:04 PM
http://www.buildtheb.../modelframe.htm
prima parte a constructiei seamana cu cea de la DeAgostini dar la un moment dat se schimba treaba, aici se lucreaza cu multe PE uri spre fericirea multora. Eu unu sunt curios cum o sa arate avioanele Arado si din ce sunt facute
Postat 20 March 2011 - 07:19 PM
Eu zic pas, nu am nici experienta si nici rabdarea pt cei 3 ani. Si nici spatiu de lucru/expunere (macheta va avea 1250 mm. la final).
Spor la modelit!
Postat 20 March 2011 - 07:58 PM
Lego_Man, la 24 Sep 2010, 08:49, a spus:
Din pacate din poza atasata nu se vede cine o publica in romania si nici unul nu a putut sa imi spuna daca exista Hachette Romania...
Am cautat pe net si am gasit HSD Imedio...
Vestile nu sunt tocmai bune. Am vorbit la telefon cu cei de la Imedio si mi-au explicat ca e vorba de un "test de piata", revista se gaseste la Imedio Iride 2 - Pipera, la Auchan (Titan cred) si la Cora Sun Plaza (Berceni). In functie de rezultatul vinzarilor initiativa se va continua sau nu. Din pacate nu am fost inspirat sa ii intreb cite numere va avea publicatia in cazul in care primeste aprobare de continuare dar cred ca e vorba de 140 numere...
bismarck se gaseste si la piata veteranilor,in militari, langa shaormeria de langa statia de ratb (chioscul de langa trecerea de pietoni)- pentru cei care sunt din zona
omul distrubuie si marile corabii