Forum Machete,Modelism,Hobby: Macheta statica HMS Victory - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Macheta statica HMS Victory Materiale necesare...

#141 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 03 October 2011 - 10:42 PM

Adica cum tot, tot de tot sau tot in actuala faza?

#142 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 24-August 10

Postat 04 October 2011 - 07:51 PM

A, nu, nu ...
Era doar pentru ziua de ieri....
Mai e muuuult până la de tot.

Oricum, mă apropii cu paşi repezi de acel punct: azi am urcat şi restul de vergi, le-am fixat pe toate în balansinele de bază, ca să le zic aşa, urmând ca, de mâine, să trag la întinzătoarele din plan tranversal.

Ceea ce mi se pare ciudat este că nu "aud" deloc critici, sau observaţii referitoare la corăbiuţa mea...
Poate că proiectul meu nu trezeşte interesul decât a 2-3 oameni...

#143 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 04 October 2011 - 08:27 PM

@Valix - poti fi sigur ca sintem mai multi...
Doar ca majoritatea cre' ca-s ca si mine: mult prea Imagine postata si Imagine postata si mult prea nestiutori - ca sa avem ce comenta...

#144 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 05 October 2011 - 12:11 AM

Vezi postareaVALIX, la 04 October 2011 - 07:51 PM, a spus:

A, nu, nu ...
Era doar pentru ziua de ieri....
Mai e muuuult până la de tot.............
Ceea ce mi se pare ciudat este că nu "aud" deloc critici, sau observaţii .............

Cam asa ma gandeam si eu dar ma ingrijorase postarea.
Eu zic sa nu te mai gandesti la ciudatenii si sa tii ritmul. Te asigur ca sunt suficiente critici si nu putine fara temei dar in aceeasi masura sunt sigur ca esti constient de greseli si sigur la urmatorul model nu o sa le repeti. Eu nu te critic pentru nimic, am expus pe ici pe colo parerea mea si de laudat te laud cand spui GATA. Ce e sigur e ca o sa te laud.
Spor!

#145 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 05 October 2011 - 12:12 AM

Nu e asa, Valix... iti urmaresc topicul de la inceput. Si chiar si eu, ca amator, am observat o evolutie in executia navei tale (care e una din preferatele mele). Daca ai fi folosit de la inceput o vopsea mai potrivita, modelul tau era extrem de reusit. De fapt asta e lucrul care mi-a sarit in ochi la corabia ta, vopseaua. Altfel, arata minunat. Sunt sigur ca urmatorul tau model va fi demn de urmarit! Insa vreau sa retii ca imi place ce ai facut (nu-mi sta in obicei sa laud aiurea).

Pe de alta parte, parerea mea nu este importanta pentru ca nu am nici pe departe indemanarea ta, si sunt si eu la inceput. Te urmaresc in continuare si spor la lucru!

Aceasta postare a fost editata de moflea: 05 October 2011 - 12:15 AM

#146 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 05 October 2011 - 09:35 PM

Da, m-am gândit că dacă voi formula fraza aceea cu observaţiile, criticile etc., voi fi interpretat greşit. Ceea ce am vrut să spun nu a fost că "aş cerşi" cuvinte de laudă, departe de mine acest gând. Ideea a fost că, în afara a 2-3 persoane, care şi-au spus părerea (şi din sfaturile cărora am învăţat atâtea), nu au mai fost alţii care să-şi prezinte opinia.

Acum, revenind la ale noastre, deoarece planurile mele mamoliceşti se termină înainte de a întinde velele, aş avea nevoie, dacă se poate, de ceva articole (planuri, scheme etc.) referitoare la acest aspect. Nu aş vrea să o las la acest nivel, ci aş dori să o şi "îmbrac" în vele... Mulţumesc anticipat!

#147 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 05 October 2011 - 10:43 PM

Eu te-as ingropa cu drag in documentatie - dar de cca. o saptamina - HDD-ul pe care am TOATE datele relevante (modelism, Che Guevara, poze de familie, serviciu) s-a dus dracului :-( :-(

#148 Useril este offline   ClaudiuN 

• Membru senior
  • Postari: 191
  • Inregistrat: 02-February 08

Postat 06 October 2011 - 08:40 AM

VALIX te felicit pentru lucrare, realizarea unei machete pentru aceasta nava este o lucrare extrem de complexa indiferent de scara la care lucrezi.
M-am abonat si eu la topicul tau si iti doresc sa ai rabdare sa ii pui si velele, nu va fi usor.
La final fa-i poze in lumina zilei, fara blitz.

SPOR !!! :hi:

Aceasta postare a fost editata de Papy: 06 October 2011 - 08:43 AM

#149 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 06 October 2011 - 11:57 AM

Urmarim, urmarim, nono-stop ai niste ochi care te pandesc, cand mergi prin casa, prin camera cu corabioara, n-ai impresia ca esti urmarit? :yahoo:
Inafara de vopseaua folosita de tine (care pare cam lucioasa si cam tare) nu am ce zice, nici macar nu sunt avizat, sunt debia un postaci neinsemnat si ca experienta, un biet carpaci de SIB, la punga!! Astept insa si velele!! Spor!!!

#150 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 06 October 2011 - 08:50 PM

Salutare!
Am finalizat de întins manevrele curente la trinchet. Doamne ce puzderie de parâme!!! Deja!!!
Am postat câteva poze, cu acest arbore:
Imagine atasata: Victory 407.jpg Imagine atasata: Victory 409.jpg Imagine atasata: Victory 410.jpg

Imagine atasata: Victory 408.jpg Imagine atasata: Victory 412.jpg

Imagine atasata: Victory 411.jpg Imagine atasata: Victory 413.jpg Imagine atasata: Victory 414.jpg

Iar aici, sunt câteva făcute, anterior acestei operaţii, în balcon, într-o zi când am ajuns mai devreme acasă, de la serviciu, şi am mai prins ceva lumină naturală:
Imagine atasata: Victory 398.jpg Imagine atasata: Victory 401.jpg

Imagine atasata: Victory 402.jpg Imagine atasata: Victory 404.jpg

Numai bine, oameni buni!

#151 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 07 October 2011 - 08:59 AM

Initial am avut impresia ca pozele sunt facute la Portsmouth, dupa ce am citit am vazut ca le-ai facut acasa. :good: . Ai ,,crosetat'' ceva, nu gluma si mai urmeaza si manevrele de la vele.. Poate ar fi bine sa dresezi un paianjen ca sa te ajute.

#152 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 October 2011 - 03:31 PM

:crazy: :blink: :wacko: :80: Ce manete, ce PE-uri, ce hobane, vax albina pe linga ce am vazut eu mai sus! Toata stima pentru lucrare!! :hi:

#153 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 09 October 2011 - 12:32 PM

Mulţumesc, băieţi. Sunteţi prea buni cu mine...

#154 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 09 October 2011 - 04:56 PM

Vezi postareaVALIX, la 09 October 2011 - 12:32 PM, a spus:

Mulţumesc, băieţi. Sunteţi prea buni cu mine...

Poate o sa fii si tu bun sa imi spui daca ai primit E.mailul de le mine.

#155 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 16 October 2011 - 01:06 PM

Salutare, salutare !

Mai am de întins 3 perechi de parâme şi pot să spun că am ajuns la finalul planurilor mamolice. Iată care este stadiul lucrării, acum:
Imagine atasata: Victory 416.jpg Imagine atasata: Victory 419.jpg Imagine atasata: Victory 420.jpg

Imagine atasata: Victory 417.jpg Imagine atasata: Victory 418.jpg

Imagine atasata: Victory 421.jpg Imagine atasata: Victory 422.jpg Imagine atasata: Victory 423.jpg

Imagine atasata: Victory 424.jpg Imagine atasata: Victory 425.jpg

După ce întind şi acele parâme, mă voi apuca de vele. Oricum, am observat că Mamoli, deoarece nu a avut nevoie de vele, nici nu a binevoit să pună în planuri scripeţii necesari pentru acestea. Aşadar, sunt între două decizii, sens în care vă solicit ajutorul: ori nu mai pun vele, deoarece nu am scripeţii necesari, ori le pun şi folosesc scripeţii deja montaţi (bina, asta ar însemna să trec două parâme printr-un singur orificiu)...

#156 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 16 October 2011 - 02:08 PM

Cred ca ar fi mai bine sa experimentezi materiale pentru vele, inainte de a decide daca le faci sau nu. Decizia ar putea sa vina de la sine. Adica daca gasesti materialul corespunzator, te apuci si le faci, daca nu, lasi modelul asa cum e.E mai misto un model fara velatura decat unul cu velatura facuta prost. Succesuri...

#157 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 16 October 2011 - 03:20 PM

Mai nenea VALIX, da ai "croşetat " ceva la Victoriţa...Imagine postata
Imi place ceea ce vad ! Spor in continuare !Imagine postata

#158 Useril este offline   ClaudiuN 

• Membru senior
  • Postari: 191
  • Inregistrat: 02-February 08

Postat 16 October 2011 - 03:28 PM

Invergarea velelor la vergi este o legare care se face in pasi marunti, trebuia sa te gandesti inainte ca vrei sa pui velele si sa ridici fiecare verga impreuna cu vela corespunzatoare.
Iti va fi foarte greu sa legi velele pe vergi printre atatea parame. Mai gandeste-te.
Este FRUMOASA si fara vele. Bravo !

#159 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 16 October 2011 - 09:27 PM

Nimic nu este imposibil, doar sa vrei.
Papy - mai tii minte ce iti ziceam cand aveai idei din astea, daca nu, repet
- o corabie fara panze e ca o lebada fara pene -

E pacat de munca de pana acum sa ramana asa. Ca material poti folosi ,,naghin'' , e o panza nealbita din in care se folosea pentru dosuri de perna si se gaseste pe la pravalii de mercerie ( ti-am mai zis eu ca cele mai bune materiale se gasesc in pravaliile marginase nu in supermarketul din centru ) Velele de la Santa Leocadia din asa ceva sunt facute, ca tot e si Papy la discutie, da un ochi pe topic.Daca vrei te servesc si cu planul de macarale si manevre pentru velatura, nu te incurca cu nimic ce ai facut pana acum, trebuie doar ceva mai multa atentie la invergare.

#160 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 25 October 2011 - 08:59 AM

Ok, notat: materialul să fie nanghin, dar mi se pare cam gros, merge aşa grosuţ? Şi ce culoare să fie? Tot un bej deschis, nu?

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi