Macheta statica HMS Victory Materiale necesare...
Postat 04 October 2011 - 07:51 PM
Era doar pentru ziua de ieri....
Mai e muuuult până la de tot.
Oricum, mă apropii cu paşi repezi de acel punct: azi am urcat şi restul de vergi, le-am fixat pe toate în balansinele de bază, ca să le zic aşa, urmând ca, de mâine, să trag la întinzătoarele din plan tranversal.
Ceea ce mi se pare ciudat este că nu "aud" deloc critici, sau observaţii referitoare la corăbiuţa mea...
Poate că proiectul meu nu trezeşte interesul decât a 2-3 oameni...
Postat 05 October 2011 - 12:11 AM
VALIX, la 04 October 2011 - 07:51 PM, a spus:
Era doar pentru ziua de ieri....
Mai e muuuult până la de tot.............
Ceea ce mi se pare ciudat este că nu "aud" deloc critici, sau observaţii .............
Cam asa ma gandeam si eu dar ma ingrijorase postarea.
Eu zic sa nu te mai gandesti la ciudatenii si sa tii ritmul. Te asigur ca sunt suficiente critici si nu putine fara temei dar in aceeasi masura sunt sigur ca esti constient de greseli si sigur la urmatorul model nu o sa le repeti. Eu nu te critic pentru nimic, am expus pe ici pe colo parerea mea si de laudat te laud cand spui GATA. Ce e sigur e ca o sa te laud.
Spor!
Postat 05 October 2011 - 12:12 AM
Pe de alta parte, parerea mea nu este importanta pentru ca nu am nici pe departe indemanarea ta, si sunt si eu la inceput. Te urmaresc in continuare si spor la lucru!
Aceasta postare a fost editata de moflea: 05 October 2011 - 12:15 AM
Postat 05 October 2011 - 09:35 PM
Acum, revenind la ale noastre, deoarece planurile mele mamoliceşti se termină înainte de a întinde velele, aş avea nevoie, dacă se poate, de ceva articole (planuri, scheme etc.) referitoare la acest aspect. Nu aş vrea să o las la acest nivel, ci aş dori să o şi "îmbrac" în vele... Mulţumesc anticipat!
Postat 06 October 2011 - 08:40 AM
M-am abonat si eu la topicul tau si iti doresc sa ai rabdare sa ii pui si velele, nu va fi usor.
La final fa-i poze in lumina zilei, fara blitz.
SPOR !!!
Aceasta postare a fost editata de Papy: 06 October 2011 - 08:43 AM
Postat 06 October 2011 - 11:57 AM
Inafara de vopseaua folosita de tine (care pare cam lucioasa si cam tare) nu am ce zice, nici macar nu sunt avizat, sunt debia un postaci neinsemnat si ca experienta, un biet carpaci de SIB, la punga!! Astept insa si velele!! Spor!!!
Postat 06 October 2011 - 08:50 PM
Am finalizat de întins manevrele curente la trinchet. Doamne ce puzderie de parâme!!! Deja!!!
Am postat câteva poze, cu acest arbore:
Iar aici, sunt câteva făcute, anterior acestei operaţii, în balcon, într-o zi când am ajuns mai devreme acasă, de la serviciu, şi am mai prins ceva lumină naturală:
Numai bine, oameni buni!
Postat 16 October 2011 - 01:06 PM
Mai am de întins 3 perechi de parâme şi pot să spun că am ajuns la finalul planurilor mamolice. Iată care este stadiul lucrării, acum:
După ce întind şi acele parâme, mă voi apuca de vele. Oricum, am observat că Mamoli, deoarece nu a avut nevoie de vele, nici nu a binevoit să pună în planuri scripeţii necesari pentru acestea. Aşadar, sunt între două decizii, sens în care vă solicit ajutorul: ori nu mai pun vele, deoarece nu am scripeţii necesari, ori le pun şi folosesc scripeţii deja montaţi (bina, asta ar însemna să trec două parâme printr-un singur orificiu)...
Postat 16 October 2011 - 02:08 PM
Postat 16 October 2011 - 03:28 PM
Iti va fi foarte greu sa legi velele pe vergi printre atatea parame. Mai gandeste-te.
Este FRUMOASA si fara vele. Bravo !
Postat 16 October 2011 - 09:27 PM
Papy - mai tii minte ce iti ziceam cand aveai idei din astea, daca nu, repet
- o corabie fara panze e ca o lebada fara pene -
E pacat de munca de pana acum sa ramana asa. Ca material poti folosi ,,naghin'' , e o panza nealbita din in care se folosea pentru dosuri de perna si se gaseste pe la pravalii de mercerie ( ti-am mai zis eu ca cele mai bune materiale se gasesc in pravaliile marginase nu in supermarketul din centru ) Velele de la Santa Leocadia din asa ceva sunt facute, ca tot e si Papy la discutie, da un ochi pe topic.Daca vrei te servesc si cu planul de macarale si manevre pentru velatura, nu te incurca cu nimic ce ai facut pana acum, trebuie doar ceva mai multa atentie la invergare.