Forum Machete,Modelism,Hobby: Macheta statica HMS Victory - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Macheta statica HMS Victory Materiale necesare...

#81 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 31 July 2011 - 07:09 PM

Manevrele ar trebui sa fie ceva mai... maronii/cafenii.Despre culoarea corecta se poate vorbi mult, asa ca nu am sa-ti spun eu care e. In orice caz NU e alb-farmacie.De asemenea poti incerca sa vopsesti ghiurile cu... tus.Adica vopsesti lasi sa se usuce, slefuiesti, vopsesti iar, si tot asa pana obtii negru intens.Daca faci operatia cum trebuie, vei jura ca piesele sunt din abanos!:crazy: In felul sta dispare si efectul "vopsea de gard". Cat despre expozitii, never say never!Succesuri!

#82 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 31 July 2011 - 08:28 PM

De acord la treaba cu albeata manevrelor. Incearca o vopsire in cafea sau in ceai si o sa vezi ce diferenta e. Cu vopseaua nu te mai bazai ca am mai dezbatut problema., ramane la urmatoarea da oricum arata destul de bine.

#83 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 24-August 10

Postat 31 July 2011 - 08:40 PM

Vezi postareagobi71, la 31 July 2011 - 07:09 PM, a spus:

Manevrele ar trebui sa fie ceva mai... maronii/cafenii.

Vezi postareatraian, la 31 July 2011 - 08:28 PM, a spus:

De acord la treaba cu albeata manevrelor. Incearca o vopsire in cafea sau in ceai si o sa vezi ce diferenta e.

Roger! :hi:
Am urmat sfatul vostru calificat şi am încercat, experimental, să vopsesc bumbacul ăla alb, printr-o metodă originală (trecându-l prin... baiţ şi apoi "tras" printr-un şerveţel de hârtie). A ieşit un crem frumos, spre culoarea ceaiului, cum zicea Traian. Din fericire, a mers să colorez şi manevrele deja montate, aşa că nu a mai trebuit să le dau jos...

#84 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 04 August 2011 - 08:27 PM

Helău evribadi!

Azi am început să sărtuiesc :yahoo: Deşi este o treabă foarte migăloasă, sunt extrem de bucuros că am ajuns la etapa asta.
Aş avea nevoie de un mic sfat aici:
pe portsarturi vin, deopotrivă, şi sarturi şi pataraţine, acestea chiar intercalându-se. Tocmai despre această intercalare vă cer sfatul: pot să întind în primă fază sarturile şi apoi pataraţinele (iar în acest caz se pune întrebarea dacă pot lucra între două întinzătoare deja montate), sau să merg la rând, aşa cum le este ordinea pe portsart?

Nu ştiu dacă m-am făcut înţeles...
Voi pune o frântură de poză unde capătul de berbece încercuit aparţine unui întinzător de pataraţină_
Imagine atasata: intinzatoare.jpg

L.E.
Am încercat să fac o poză a primelor sarturi, dar nu iese macro cu blitz-ul, voi face una mâine, în balcon... Până atunci, merge asta?
Imagine atasata: Victory 282-2.jpg
Numai bine!

Aceasta postare a fost editata de VALIX: 04 August 2011 - 08:35 PM

#85 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 30-June 09

Postat 04 August 2011 - 08:33 PM

Intinde in prima faza sarturile si abia apoi pataratinele.

#86 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 04 August 2011 - 08:43 PM

Vezi postareatulaji, la 04 August 2011 - 08:33 PM, a spus:

Intinde in prima faza sarturile si abia apoi pataratinele.

Ok, mulţumesc pentru sfat, tulaji.
Ajunsei deja la al treilea sart, urmează un întinzător pentru o pataraţină ce merge până la crucetă. Sper să am loc între sarturi după... Mulţumesc, încă o dată.

#87 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 07 August 2011 - 05:34 PM

Am terminat de întins sarturile la trinchet şi catargul mare:
Imagine atasata: Victory 288.jpg Imagine atasata: Victory 294.jpg

Ştiu ceea ce aţi vrea să-mi spuneţi, de aceea vă devansez şi îmi fac autocritica:
Da, la trinchet capetele de berbece de deasupra nu sunt aliniate, ce să-i faci, au fost primele montate şi ştiţi cum se spune: m-a mai "furat" şi sfoara... (oricum, eu am folosit peste tot un distanțier din sârmă, dar...)
Iarăşi da, sfoara de la întinzătoare e cam scămoşată: păi am apretat-o cum m-a sfătuit frigate-264, am trecut-o şi prin baia de baiţ pentru colorare, era netedă, într-adevăr, însă când am tras-o prin ochii capetelor de berbece, s-a scămoşat din nou.

Oricum, de departe nu se vede:
Imagine atasata: Victory 293.jpg

Păreri?

Numai bine!

#88 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 08 August 2011 - 02:54 PM

Cauta ata de macrame, e de mai multe grosimi, e la nuanta si nu se scamoseaza si in plus are si o usoara elasticitate care o sa iti usureze munca la intinddere.
Pataratinele le pui la urma, dupa ce ai montat toate sarturile. Atentie la intinderea sarturilor sa fie concomitent cu straiurile ca sa obtii o buna pozitionare a catargelor.

Aceasta postare a fost editata de traian: 08 August 2011 - 02:58 PM

#89 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 08 August 2011 - 07:40 PM

salutare!

Imi place f mult lucrarea ta si am urmarit cu interes fiecare postare .

Insa de data asta am totusi o obiectie; capetele de berbece de pe sarturi trebuiau puse invers , adica cu cele doua gauri in jos ca in imagine

spor in continuare

cu stima...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: deadeyes-HMS-Victory.jpg

#90 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 08 August 2011 - 08:36 PM

Vezi postareatraian, la 08 August 2011 - 02:54 PM, a spus:

Cauta ata de macrame, e de mai multe grosimi, e la nuanta si nu se scamoseaza si in plus are si o usoara elasticitate care o sa iti usureze munca la intinddere.
Pataratinele le pui la urma, dupa ce ai montat toate sarturile. Atentie la intinderea sarturilor sa fie concomitent cu straiurile ca sa obtii o buna pozitionare a catargelor.

Da, macrame este, doar cea neagră, iar la problema cu pataraţinele am observat că aveţi dreptate amândoi, dacă le-aş fi întins o dată cu sarturile, aş fi avut probleme la plasarea grijelor. Referitor la straiuri, să le pun acum, înainte de a pune sarturile la gabiere? (ar fi bine, că oricum nu aş avea destule căpăţâni momentan...)

Vezi postareamihai8888, la 08 August 2011 - 07:40 PM, a spus:

capetele de berbece de pe sarturi trebuiau puse invers , adica cu cele doua gauri in jos ca in imagine

Ai MARE MARE dreptate! Am observat şi eu după ce răul a fost deja făcut. Şi să mă apuc să montez iar 44 de sarturi, asta nu o mai fac...
Am compensat greşeala cu montarea corectă a celor de la artimon (6 + 6)

#91 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 09 August 2011 - 08:39 AM

Desi arborii sunt bine fixati in locasurile din corp conteaza mult si ancorarea in cele 3 puncte formate de sarturi si straiuri si cel mai comod e sa lucrezi pe nivele si de la prova spre pupa. Daca intinzi doar sarturile sau doar straiurile si o faci mai puternic asa cum se intampla la toata lumea la inceput risti sa curbezi catargele.

#92 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 09 August 2011 - 10:03 PM

Ţinând cont de toate sugestiile şi reclamaţiile din condica cu aceeaşi nume, am catadicsit să fac niscava drumuri prin oraşul nostru scump şi drag, pe la merceriile dinlăuntrul său, vreo 2-3 la număr, de unde am luat nişte scule... de macrame. O dată ajuns acasă, am tăiat mai cu sete decât ne-a tăiat unul salariile, toate parâmele scămoşate şi urât mirositoare şi iată ce a ieşit:
De amintit este faptul că am reuşit să refac numai tribordul, mâine urmează babordul:
Iată artimonul în toată splendoarea (hai că vă place, recunoaşteţi, o văd pe faţa voastră...):
Imagine atasata: Victory 299.jpg
Şi iată şi catargul mare, respectiv, trinchetul (poze făcute deja seara):
Imagine atasata: Victory 307.jpg Imagine atasata: Victory 308.jpg
Atât de mult mi-a plăcut cum a ieşit, că am distrus şi balansinele vechi, demodate, ale picului, rezultând aşa ceva:
Imagine atasata: Victory 301.jpg Imagine atasata: Victory 302.jpg

Condica de sugestii şi reclamaţii este încă deschisă...
Succesuri!

Referitor la ultimul sfat al lui traian, aşa voi face, următorul pas va fi montarea grijelor şi întinderea straiurilor.

L.E. (după 2 minute) A se observa că am întors şi berbecii în proţap, cu ochiul... maro în sus. :whistle:

Aceasta postare a fost editata de VALIX: 09 August 2011 - 10:04 PM

#93 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 10 August 2011 - 10:32 AM

Ar mai o problema pentru (viitorul model), capetele de berbec nu aveau acelasi diametru peste tot.

#94 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 11 August 2011 - 07:11 PM

Vezi postareafrigate-264, la 10 August 2011 - 10:32 AM, a spus:

Ar mai o problema pentru (viitorul model), capetele de berbec nu aveau acelasi diametru peste tot.

Am mai spus-o: şi eu am două tipuri de căpăţâni, de 6 şi de 5 mm, pe care le-am pus după cum am crezut eu că ar trebui: adică cele mai mari pentru sarturi, iar cele mai mici pentru pataraţine (iarăşi mă repet, planurile mele Mamolice spuneau că se foloseşte o singură cotă de capete).

Acum să revenim la ale noastre: am început să nu mai am grije... deoarece le-am aruncat peste sarturi. Iaca ce-o ieşit. Prima este de pe şantier, alături de un bun prieten - acul curbat, iar a doua, o mică probă, fără "paravan":
Imagine atasata: Victory 309.jpg Imagine atasata: Victory 311.jpg

M-am inspirat din topicul cu Santa Leocadia.

Ok. Pa!

#95 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 11 August 2011 - 08:19 PM

iang aprentis:e de bine ceea ce faci tu acolo, cu o mica rautaciozitate din partea mea:grijelele trebuie sa fie mai... lejere,sa cada putin in jos, ca si cum chiar ar avea greutate proprie.Nu vad exact ce (cum) faci tu acolo, dar evita pe cat posibil lipiturile cu cianoacrilat. Ala e pentru juniori... tu straduieste-te sa faci noduri. Succesuri.

#96 Useril este offline   vio 

• Membru deplin
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 03-August 11
  • Interests:tot ceea ce te ajuta sa nu ramai un om limitat

Postat 11 August 2011 - 08:36 PM

Gobi,daca te uiti mai atent la poza din dreapta ,se poate observa,mai greu ce-i drept,ca baiatul chiar s-a straduit...

#97 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior

Postat 11 August 2011 - 08:59 PM

Vezi postareagobi71, la 11 August 2011 - 08:19 PM, a spus:

Nu vad exact ce (cum) faci tu acolo, dar evita pe cat posibil lipiturile cu cianoacrilat. Ala e pentru juniori... tu straduieste-te sa faci noduri. Succesuri.

O fi, nu zic nu... dar folosesc metoda lui tulaji, explicată mai pe larg aici.
Îmi permit să-l citez:

"...Sa-ti spun cum procedez eu la realizarea lor.Pentru grijele folosesc o sfoara cam la un sfert din grosimea celei utilizate pentru sarturi.Grijeaua o leg de sart cu nod, la fel cum ai facut si tu.Pe urma pe o lama de ras aplic o picatura de lipici Superglue sau Picatura.Cu un varf de ac foarte gros ating picatura de Superglue si pe urma ating unul din noduri; altfel spus, aplic o cantitate foarte mica de lipici pe fiecare nod pentru a nu se desface.Dupa ce am instalat toate grijelele si am lipit nodurile, cu o lama noua tai excesul de sfoara de la grijele.Superglue lasa o pelicula lucioasa pe sfoara care arata urat.Pentru asta vopsesc tot sistemul de sarturi ,straiuri,grijele,cam tot ce e sfoara neagra cu VOPSEA PENTRU MACHETE NEGRU MAT...."

Acum, dacă şi el e junior, atunci...

#98 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 12 August 2011 - 01:56 PM

Nu incerc sa fiu rautacios, sau sa o fac pe desteptu'. Cantitatea de cianoacrilat trebuie sa fie imperceptibila si nu trebuie decat sa tina parama la locul ei pana ii faci nodul. Vezi prin carti cum se leaga grijelele... Pentru ca nu folositi tipul de parama corespunzator (sunt de cele mai multe ori scamosate sau/si de dimensiuni necorespunzatoare) nu va ies nici nodurile si de aici pana la esec nu mai e decat un pas... Calin nu e nici pe departe junior sau incepator, (din contra,) dar nici nu putem afirma cu tarie ca ce a facut el acolo e corect. Tu alegi cum vrei sa arate nava ta, si din moment ce ai facut-o publica, suporti si consecintete...:crazy: Succesuri.

#99 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 30-June 09

Postat 12 August 2011 - 03:29 PM

:rolleyes:

#100 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 12 August 2011 - 09:43 PM

Vezi postareaVALIX, la 11 August 2011 - 07:11 PM, a spus:

Am mai spus-o: şi eu am două tipuri de căpăţâni, de 6 şi de 5 mm, pe care le-am pus după cum am crezut eu că ar trebui: adică cele mai mari pentru sarturi, iar cele mai mici pentru pataraţine (iarăşi mă repet, planurile mele Mamolice spuneau că se foloseşte o singură cotă de capete).

Acum să revenim la ale noastre: am început să nu mai am grije... deoarece le-am aruncat peste sarturi. Iaca ce-o ieşit. Prima este de pe şantier, alături de un bun prieten - acul curbat, iar a doua, o mică probă, fără "paravan":
Atasament Victory 309.jpg Atasament Victory 311.jpg

M-am inspirat din topicul cu Santa Leocadia.

Ok. Pa!

Din pacate problema persista. Sunt trei dimensiuni si nu doua, nu stiu la ce scara lucrezi tu dar eu pentru Santa Leocadia folosesc de 3,5mm , 2,5mm si 2mm diametru, la scara de 1/96.

Aceasta postare a fost editata de frigate-264: 12 August 2011 - 09:44 PM

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic