frigate-264, la 02 July 2011 - 05:54 PM, a spus:
N-au iesit rau piesele. Vei folosi acelasi diametru la capetele de mort, pentru toti trei arborii?
Da, pentru toate catargele sunt aceeaşi dimensiune, aşa e planul. Oricum, Mamoli a început să mă dezamăgească, nu merge după cea reală, din câte am văzut, singurii care se apropie de adevăr sunt cei de la Jotika. Revenind la dimensiunile ochilor de mort, sunt unii mai micuţi, de 4 mm, pe care i-am însemnat pe desen:
traian, la 03 July 2011 - 08:46 AM, a spus:
Vezi ca la arbori e in portiunea in care se inbina la gabii si la crucete capatul profilat patrat pe lungime de cativa cm. (sunt date cotele pe planuri).
Aşa le-am făcut, dar... abia azi, de-aia nu apar pe poza aceea.
La vergi sunt portiunile alea mai groase din zona centrala, alea se placheaza cu file, nu se fac din bucata pe strung.
Înseamnă că am dat-o în bară cu cele 2 vergi unde am făcut porţiunea îngroşată direct din strung... O să le rectific când mai merg la ţară.
Pentru vergile la care soliciti ajutor de ce nu faci o comanda de baghete la ,,Sierra'' de exemplu, daca e sa le calculezi cost + transport tot cam acolo iese si iti mai si ramane ceva material. Ai putea include in comanda si ceva baghete sectiune dreptunghiulara, o sa iti trbuiasca la armaturile arborilor.
Păi tot de la site-ul cu pricina am luat şi celelalte beţe. Cred că tot aşa voi proceda şi cu cele 4 vergi. Şi da, am şi profiluri drptunghiulare, pătrate etc. deja (m-am aprovizionat din timp
![;-)](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/wink.gif)
)
Aceasta postare a fost editata de VALIX: 03 July 2011 - 01:02 PM