JU88 A-1, 1:32, Revell Intrebari de semi-incepator
Postat 18 September 2010 - 12:56 PM
De curand, am decis sa reintru in randul machetistilor, dupa o pauza de aproximativ 10 ani, mai ales prin bunavointa colegilor de birou, de la care am primit cadou kitul din titlu.
Am cateva intrebari:
1. Intructiunile de vopsire se aplica pentru vopseaua Revell. Sunt ok RLM-urile lor, merita sa le folosesc? Sau exista firme cu nuante mai corecte, Agama, MM, etc?
2. Ce fel de putty e indicat? Momentan, am comandat un tamya white putty.
3. E nevoie de grunduirea suprafetelor?
4. Detaliile mici din interior merg vopsite cu pensula?
5. In sfat de culoare pentru un dry-brushing la panoul de bord?
Odata ce ma apuc de lucru, cu siguranta am sa mai stresez lumea cu intrebari
Multumesc anticipat
Postat 19 September 2010 - 09:34 AM
Mai jos ai raspunsurile date de mine...
Succes!
AndreiGosman, la 18 Sep 2010, 13:56, a spus:
Salutare la toata lumea
De curand, am decis sa reintru in randul machetistilor, dupa o pauza de aproximativ 10 ani, mai ales prin bunavointa colegilor de birou, de la care am primit cadou kitul din titlu.
Am cateva intrebari:
1. Intructiunile de vopsire se aplica pentru vopseaua Revell. Sunt ok RLM-urile lor, merita sa le folosesc? Sau exista firme cu nuante mai corecte, Agama, MM, etc? Nu am lucrat inca cu RLM-uri Revell dar cred ca sunt bune, acum mai bine de un an a fost un fel de group build aici pe forum, din pacate sunt singurul care a terminat macheta. Eu am folosit RLM-uri Gunze acrilice, de care unii membrii ai forumului spuneau ca nu sunt chiar potrivite. Din discutii reiesea ca cele de le Revell sunt ok, deci mergi pe aceste vopsele.
2. Ce fel de putty e indicat? Momentan, am comandat un tamya white putty. Putty = chit - cel de la Tamiya este destul de bun, la aplicare sa fii atent sa nu aplici prea gros. Are prostul obicei sa se mai traga dupa un timp si partile chituite se pot vedea. Lasa chitul doua zile la uscat inainte de a te apuca sa slefuiesti!
3. E nevoie de grunduirea suprafetelor? Depinde de felul in care vrei sa lucrezi. Eu aplic grund pe toate machetele, folosesc grund Tamiya Primer L white aplicat prin aerograf. Grundul este ideal si pentru a depista eventuale defecte de turnare, lipirea partilor incorecte, crapaturi etc. Mareste aderenta vopselei...
4. Detaliile mici din interior merg vopsite cu pensula? - Da, fara probleme
5. In sfat de culoare pentru un dry-brushing la panoul de bord? - Depinde de efectul pe carevrei sa-l obtii, merge cu gri sau daca vrei sa faci uzura poti folosii argintiu, aluminiu, metal etc...
Odata ce ma apuc de lucru, cu siguranta am sa mai stresez lumea cu intrebari - No problem, de aia este forum, nu?!
Multumesc anticipat
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 19 September 2010 - 09:41 AM
Postat 19 September 2010 - 06:19 PM
2. Humbrol, Tamiya, Revell. Nu pune in strat gros, slefuieste la ud.
3. Nu neaparat. Eu nu am folosit niciodata. Consider ca incarca inutil detaliile. Il folosesti doar la suprafete dificile gen rasina sau metal.
4. Pai cam la pensula trebuie vopsite!
5. Un gri deschis. Eu folosesc MM1728. Dar, functie de efectul dorit si culoare de baza se pot folosi si alte nuante.
Postat 05 December 2010 - 10:41 PM
Multumesc celor care au raspuns pana acum. Nu am mai apucat sa postez, dar in ultima vreme mi-am facut un pic de timp si am lucrat serios la avion. Mai jos sunt niste poze.
Apreciez comentariile, stiu ca am facut si niste greseli, dar e prima macheta dupa mai mult de 10 ani de pauza.
Alte poze:
Postat 06 December 2010 - 10:31 AM
gasesti ce cauti tu:lac mat si semi lucios.Este perfect compatibil cu orice fel de vopsea acrilica.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 December 2010 - 10:34 AM
Postat 06 December 2010 - 10:33 AM
Aparatura din spate FuG 10, e putin altfel vopsita.
Lac ti-as recomada cel auto Sinto, din pacate nu stiu daca se mai gaseste. Tamiya are niste lacuri bine, incearca aici http://www.hobbyx.ro/
Postat 06 December 2010 - 12:26 PM
AlexPl, la 6 Dec 2010, 10:57, a spus:
Conform schitei din cutie, e pus bine. Daca schita e gresita ...
Longinus, la 6 Dec 2010, 10:31, a spus:
gasesti ce cauti tu:lac mat si semi lucios.Este perfect compatibil cu orice fel de vopsea acrilica.
In afara de 85013 TS-13 CLEAR , mai este vreunul? Ca eu nu am gasit, par a fi toate vopsele.
Multumesc
Postat 06 December 2010 - 01:02 PM
Asta ti-ar trebuii DAR eu unul nu as aplica aceste lacuri peste vopsea acrilica. Din cite stiu nu se prea impaca. TS 13 este destul de agresiv si nu cred ca cel matt sa fie mai bun.
Ce ar fi bun pentru tine ar fi cele pe baza de apa (dar tot in spary) de la gunze => B 501, B 502, B 503 . Vorbeste cu xaba, cred ca el iti poate procura aceste lacuri!
Postat 06 December 2010 - 04:17 PM
tibi22, la 6 Dec 2010, 13:02, a spus:
Asta ti-ar trebuii DAR eu unul nu as aplica aceste lacuri peste vopsea acrilica. Din cite stiu nu se prea impaca. TS 13 este destul de agresiv si nu cred ca cel matt sa fie mai bun.
Ce ar fi bun pentru tine ar fi cele pe baza de apa (dar tot in spary) de la gunze => B 501, B 502, B 503 . Vorbeste cu xaba, cred ca el iti poate procura aceste lacuri!
Am gasit la parcmodels lac acrilic lucios si mat. Sper sa fie ok
Postat 08 December 2010 - 12:23 PM