Forum Machete,Modelism,Hobby: Ce-ar fi daca? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce-ar fi daca? PanzerIII & Tiger I

#1 Useril este offline   Abburo 

• Membru deplin
  • Grup: Validating
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 01-April 10
  • Interests:aeromodele

Postat 14 September 2010 - 10:55 AM

Indraznesc sa va apelez pe aceasta cale si a va cere ajutorul pentru o tema "ce-ar fi daca ?"

Ce-ar fi daca un Panzer III si un Tiger I ar fi inmatriculate romaneste. Ce teme de vopsire s-ar folosi, ce ati face voi?

Sau, cum ar fi cele doua modele capturate de oricine vreti voi si revopsite?

Nu caut adevar istoric ci doar o modalitate de evidentia cele doua tancuri atunci cand ajung cu ele pe un tancodrom. Stiu ca s-ar putea si roz dar as prefera totusi o tema de camuflaj diferita de cele clasice germane.

Imi cer scuze anticipat daca acest subiect e in contradictie cu temele dezbatute aici si nu e nici o problema daca va fi sters/mutat.

Multumesc anticipat!

#2 Useril este offline   LiviuMaff 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 14 September 2010 - 11:16 AM

Panzer III a fost in dotarea armatei romane inca din 1942. Cauta lucrarea "Trupele blindate din Armata Romana 1919-1947"(o gasesti la MMN) si acolo vei gasi nu "ce ar fi daca" ci "ce a fost". Inafara de P.III se mai adauga la lista si P.IV si P.V(cel din urma, dupa ww2). Cat despre Tiger, poti face doar un "what if..." folosind schemele de vopsire folosite in armata romana.

#3 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4820
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 14 September 2010 - 09:47 PM

Pz iii il poti vopsi linistit in culori specifice Afrika Korps . Din cele cateva foto se poate observa o culoare deschisa si e foarte posibil sa fi fost destinate initial teatrului de operatiuni african. Din cate imi aduc aminte ale noastre erau varianta N . Pentru Tiger poti foarte simplu sa acoperi doar crucea germana cu o vopsea ,sa spunem oliv si apoi sa pui deasupra un decal - Crucea M . Daca nu ,varianta sa spunem de dupa 23 august -- verde oliv , integral iar in zonele unde s-ar fi aflat crucile germane un cerc alb , in interiorul caruia se afla o stea , in culoarea tancului ( verde oliv in acest caz ).Pe inelul dinspre turela a tunului poti sa pictezi o banda albastra sau alba .

Aceasta postare a fost editata de dany: 14 September 2010 - 09:54 PM

#4 Useril este offline   malasorte 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 18 September 2010 - 12:36 PM

Lucrarea "Trupele blindate din Armata Romana 1919-1947" este scanata aici :

http://news.webshots...574496075UtQJiv

In poze Panzer III folosit de Armata Romana sub denumirea T 3.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PZ_3_R_Nr.002.JPG
  • Imagine atasata: VII.jpg

#5 Useril este offline   Abburo 

• Membru deplin

Postat 07 December 2010 - 02:09 AM

Revin dupa o perioada destul de lunga cu "creeatiile" mele. Pana la urma nu am mai experimentat tema propusa in titlu si le-am vopsit in versiunea "timpurie" pe ambele. Nuanta RAL7021 am obtinut-o din negru, alb si albastru din sprayuri Genius (nu am vopsit cu sprayul :pardon:).

Am urmatoarea dilema: vreau sa aplic un wheathering discret pentru ca oricum isi vor primi portia zdravana de murdarie naturala afara in praf si noroi. Totusi nu le pot lasa nici asa "lucioase" cum sunt acum si din ce am gasit pe net nu am putut observa altceva in afara de praf si rugina pe respectiva vopsea. Va rog asadar daca aveti rabdare sa va exprimati punctul de vedere vis-a-vis uzura lor,adica (,) cum le-ati vedea voi putin uzate, dar sa tineti totusi cont ca sunt niste modele RC (cu alte cuvinte nu vreau nici sa le fac o uzura exagerata).

Multumesc anticipat!

PS: revin imediat cu foto... of limita asta de dimensiune

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1585.JPG
  • Imagine atasata: DSCN1622.JPG
  • Imagine atasata: DSCN1623.JPG
  • Imagine atasata: DSCN1632.JPG
  • Imagine atasata: DSCN1639.JPG
  • Imagine atasata: DSCN1593.JPG

Aceasta postare a fost editata de Abburo: 07 December 2010 - 02:19 AM

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 07 December 2010 - 10:09 AM

Abburo ,pana una alta,vopseste adecvat teava de tun (la gura tevii in exterior si evident in interior),impreuna cu tevile armamentului secundar(mitraliere).
Si inca ceva: ce fel de senile ai pus pe PzIII ? Sunt mult prea late.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 07 December 2010 - 10:14 AM

#7 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 07 December 2010 - 10:46 AM

Alea-s zale de Tigru, nu P-III.
Uzurile cred ca vor veni de la sine, odata ce scoti masinile in teren.
Pe coca superioara poti sugera ceva urme de praf, apa scursa, poate ceva uleiuri/combustibili scursi pe puntea spate, si asa mai departe.

#8 Useril este offline   Abburo 

• Membru deplin

Postat 07 December 2010 - 12:33 PM

La gura tevii voi simula negrul de fum, dar la interior nu pot vopsi deorece sunt tevi de airsoft de 6mm, ceea ce duce la oaresce constrangeri de toleranta. Ambele modele au tunuri functionale.

In ceea ce priveste latimea senilelor pot spune doar ca nu sunt zale de tigru, panther sau altceva ci sunt de Pz3. Se observa usor ca au doar o singra linie mediana de ghidare fata de celelalte. Din documentari pe internet am gasit ca dupa 1940 Pz3 au primit senile late intrucat cele originale nu se pretau pe terenuri dificile. E adevarat insa ca au inceput sa fie montate de la verisunea H, iar al meu se doreste un L.

Armamentul secundar este vopsit cu gunmetal si apare intradevar cam deschis in poze. Ar fi oare mai bine sa le fac ceva mai inchise, un negru sau ceva de genul asta?

Multumesc pentru sugestiile si comentariile primite.

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 07 December 2010 - 02:51 PM

Vezi postareaAbburo, la 7 Dec 2010, 12:33, a spus:

La gura tevii voi simula negrul de fum

Asta asa ca licenta artistica, nu ca ar putea cumva, in realitate, sa se depuna ceva funingine pe exteriorul tevii. :pardon:

Bafta!

Vezi postareamalasorte, la 18 Sep 2010, 12:36, a spus:

Lucrarea "Trupele blindate din Armata Romana 1919-1947" este scanata aici :

Atentie la drepturile de autor. Posibil ca nu toti cei trei autori sa doreasca sa-si gasesca cartea scanata pe net mai ales ca aceasta lucrare se afla inca la vanzare la MMN.
A! Chiar unii dintre ei mai si citesc pe acest forum.

Bafta!

#10 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 07 December 2010 - 07:02 PM

si cu toate acestea, o multime de modelisti de pe acest forum, dau cu negru pe exteriorul tevii pentru a simula funinginea depusa. si nu inteleg un lucru, multi dintre ei au facut armata si au tras barem cu un pistol, ceea ce, la o scara mai mica, ar putea fi echivalent cu teava unui tanc. se depunea funinginea pe exterior? eu mai trag si in ziua de azi si nu vad asa ceva. am tras si cu tunuri fara frana de gura si nu am vazut asa ceva.

#11 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 07 December 2010 - 09:07 PM

Salutare mai ostasi (e o gluma,nu va suparati pe mine).Despre trageri...Negrul de pe teava,nu este funingine ci "tratament termic" adica expulzarea gazelor fierbinti la gura tevii dupa care urmeaza racirea metalului;asta duce la un efect de "innegrire" a vopselei sau chiar la arderea ei.
Nu este vorba despre funingine ci despre metal gol;
uite,asta vreau sa spun:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1247216104_470x353_m1_abrams_with_snow.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 07 December 2010 - 09:10 PM

#12 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 07 December 2010 - 09:25 PM

nu mai vreau sa incepem iar o polemica pe tema asta, ca iar sare un cunoscator ca si data trecuta.

#13 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 07 December 2010 - 09:32 PM

Da' nu-i polemica bunul meu prieten.
Eu incerc sa demonstrez ceva;si nici n-am zis ca-s cunoscator intr-ale artileriei.Am facut oaresceva armata,da'tot nu zic ca ma stiu. :pardon:
uite-i pe israelienii astia ce fac

sau pe astia

sau
Imagine atasata: stock_photo_muzzle_of_howitzer_m_field_artillery_piece_1598673.jpg

Legion Etrangere

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 07 December 2010 - 09:53 PM

#14 Useril este offline   malasorte 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 07 December 2010 - 10:17 PM

Lucrarea "Trupele blindate din Armata Romana 1919-1947" nu mai exista pe www.webshots.com

lucrarea scanata nu avea un scop comercial.

Imi cer scuza daca am ofensat pe cineva.

Aceasta postare a fost editata de malasorte: 07 December 2010 - 10:22 PM

#15 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 07 December 2010 - 11:10 PM

Vezi postareaKIT, la 7 Dec 2010, 21:25, a spus:

nu mai vreau sa incepem iar o polemica pe tema asta, ca iar sare un cunoscator ca si data trecuta.

Mai bine, ca iar te faci de 3 lei singur. Preferabil sa te rezumi la postari despre circulare sau chiar despre barci, care sunt mai "safe".

#16 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 07 December 2010 - 11:48 PM

Way out off topic :
-Guys, chill out please... .
-Vine Craciunul curand; o sa fie vreme destula incepand cu 1 ianuarie sa tot polemizam/intepam/despicam fire/criticam opinii, carti ori alte cele si asa mai departe. Pentru ca se vede treaba ca in ultima vreme predomina mai mult asta in detrimentul discutiilor strict constructive privind machetele.
Asa ca, d-aia zic : Chill out. :pardon:

On topic (oarecum)
@Abburo
Da, ai avut dreptate in legatura cu incaltarile masinii tale, eroarea fiind a mea. E vorba intr-adevar de patine OstKetten, aparute incepand cu anul 1944, respectiv imbunatatire a mai cunoscutelor Winterketten fabricate incepand cu 1942 (cu extensii lungi - prinse in suruburi). Ultimele fiind mai raspandite in imaginile de front, de aici si confuzarea mea.
Spor sai ai amice la al tau RC.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 07 December 2010 - 11:50 PM

#17 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 07 December 2010 - 11:59 PM

Interesanta optiune a producatorului.

Dupa cum arata panzerul III este echipat cu ostketten. Ostketten a fost dezvoltata in 1944 pentru a fi folosita primavara si toamna pe terenurile foarte noroioase din cauza zapezii si ploilor pe terenurile rusesti. Practic au crescut suprafata de contact prin latirea senilei astfel ca blindatul sa pluteasca pe suprafata noroioasa. Nu cred ca ele erau montate standard pe panzer III versiunea H produs intre 1940-1941 mai mult versiunea L cum spui tu a fost produsa in 1942 deci putin mai tirziu. Ostketten a fost in principal apanajul PIV si a StuG-urilor. Cum in 1944 cind au fost create panzerul III nu mai era demult in prima linie probabilitatea ca acesta sa fie echipat cu asa ceva era destul de mica dar sigur nu imposibila.
Nu stiu daca Ostketten sint neparat o imbunatatire a Winterketten intrucit conform datelor intrebuintarea si destinatia lor era diferita. Un lucru e cert panzer III chiar a folosit winterketten.

Aceasta postare a fost editata de orogos: 08 December 2010 - 12:08 AM

#18 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 08 December 2010 - 12:19 AM

Ai dreptate, Orogos.
"Imbunatatire" in sensul aparitiei ulterior Winterketten-ului (1942) ; destinatia ultimelor aparute lor vizand tocmai incaltarea masinilor la inceput de primavara si sfarsit de toamna, mai ales pe frontul de rasarit. Cu predilectie P-IV si StuG-uri III sau IV.

Am gasit cateva imagini prin carti si aiurea, cu cateva P-III-uri incaltate cu Ostketten, insa mult prea putine pentru a-mi sugera o posibila regula privind incaltarea uzuala si in perioadele mai sus amintite , a unei asemenea masini cu Ostketten, in '44.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 08 December 2010 - 12:24 AM

#19 Useril este offline   Abburo 

• Membru deplin

Postat 08 December 2010 - 12:20 AM

Ok, deja aduceti o serie de detalii foarte interesante la capitolul senile. Stiam ca au folosit initial senilele late de iarna... dupa care au trecut la [cum ziceti voi :)].

Si da, se pare ca aceste Ostketten au fost folosite de fapt pe Stug3 care avea acelasi sasiu cu Pz3... de unde si nimereala mea. Eh, nu e el istoric dar macar e haios :pardon:. Mi-ati dat idei noi filtrare a cautarilor... mercic mult.

#20 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 08 December 2010 - 12:40 AM

Pentru cei interesati Friulmodel produce la 1/35 winterketten pentru panzer III si va pot spune ca sint chiar spectaculoase in sensul in care schimba aspectul blindatului in mod simtitor. Un bun prieten are un astfel de set pe un bergepanzer III (conversia de la Precision Models).

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi