De citeva saptamani m-am apucat de o motocicleta Yamaha R1 (Tamiya).
Cadrul este din pacate vopsit de fabrica, foarte frumos dar cu multe puncte de legatura pe rame, astfel ca atunci cind indepartezi partile componente raman vizible parti nevopsite. Mai mult, acele locuri trebuie slefuite, astfel "pata" nevopsita devine si mai mare. Dotarea mea de vopsele metalice este din ce in ce mai mare, astfel ca m-am hotarit sa dau vopseaua metalica jos si sa incerc vopsirea cadrului cu vopsea Alclad sau Tamiya (TS).
Curatarea acestor parti vopsite metalic sau crom se poate efectua extrem de usor. Tot de ceea ce este nevoie este un vas de plastic suficient de mare in care piesele sa intre usor si solutia de aragaz Triumf de care am mai scris si cu alte ocazii.
Piesele odata introduse in acest vas cu Triumf sunt curatate in mai putin de 3 minute. Interesant este faptul ca vopseaua se dizolva efectiv si lichidul nu isi schimba culoarea asa cum este cazul vopselelelor enamel.
Un alt avataj cu acest lichid este ca e refolosibil! Deci dupa folosire turnati solutia inapoi in recipientul original!
Atentie!!! Triumf este extrem de coroziv si agresiv cu pielea! Este ideal sa folositi manusi de latex sau o penseta de plastic pentru extragerea pieselor din vasul cu Triumf! Piesele se pot spala imediat cu apa la robinet si lasate sa se usuce normal sau fortat.
Va las cu fotografiile demostrative!
Spor la modelit!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 04 September 2010 - 07:42 AM