Forum Machete,Modelism,Hobby: Expo modelism - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Expo modelism

#1 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 30 August 2010 - 10:22 AM

Cu nu foarte mult timp in urma, am avut ocazia sa vad o expo de modelism.
Organizata - bineinteles, de catre un ... club de modelism. Simplu, eficient si fara prea multe ... fasoane.
Tragedia :drinks: este ca a tinut doar o zi, o Duminica, de la 9 la 5.
Fara prea multe alte comentarii - deocamdata, hai sa vedem si niste poza.

Am sa incep cu vehiculele aduse de diversi colectionari.

Total functional, un Ferret. Sau ce-o fi el ...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Normal ca oamenii s-au incins la discutii si comentarii.
M-am gandit sa ma amestec si eu printre ei si sa ma dau "cult in cap" . Mi-am adus repede aminte
ca ... nu sant acasa si m-am potolit.

Imagine postata

Ceva mai la distanta statea cuminte un camion ...

Imagine postata

Dupa cum am vazut ceva mai tarziu, folosit pentru transportul blindatei la si de la expo.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Si acum facem o pauza pentru ca - nu-i asa ?, pauzele lungi si dese ... cheia marilor succesuri.

#2 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 30 August 2010 - 02:43 PM

Mai usor de gasit si de procurat ... vehicule americane.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#3 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 30 August 2010 - 10:36 PM

Nu exista manifestare serioasa la care sa nu participe si ...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Ambele vehicule apartinand unui "tinerel" respectabil.
Si iata-l pregatindu-se sa-si duca acasa "comoara".

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Sub atenta supraveghere a consoartei !

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#4 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 31 August 2010 - 10:17 PM

Si acum expozitia propriu-zisa, adapostita in doua sali ... maricele.
Multi participanti - de toate varstele, foarte multe modele. Calitate ... de la medie in sus. Sau in jos, functie de ... cat de carcotas erai.
Dupa cum se vede, unii mai faceau si cate ceva.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#5 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 02 September 2010 - 03:09 PM

Cateva modele SF.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#6 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 02 September 2010 - 10:37 PM

In continuare, vehicule militare. Doar ...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#7 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 04 September 2010 - 01:29 PM

Un nou lot de foto.
Tot incarcand la foto ... mi-am adus aminte de replica unui gurutzu de p-acilea - "Eu n-am nevoie sa vad d-ale
altora, ma uit in galeria forum-ului si-mi ajunge." Cred ca, poate, nu dormise bine cu o noapte inainte.
Oricum ar fi, uitandu-ma fie pe aici fie prin alte parti, o intrebare revine ... "La ce bun ?" ...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#8 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 04 September 2010 - 04:35 PM

Din pctul meu de vedere toate sunt superbe!

Multumim pt poze!

#9 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 04 September 2010 - 06:23 PM

Cum adica ?

Vezi postareaSteelMaster, la 4 Sep 2010, 14:29, a spus:

Oricum ar fi, uitandu-ma fie pe aici fie prin alte parti, o intrebare revine ... "La ce bun ?" ...

Unde s-a desfasurat frumosul eveniment?
De ce pozele din primele postari nu mai sunt accesibile?
"Oricum ar fi" merita. Multumim.

#10 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 04 September 2010 - 08:10 PM

Vezi postareaSteelMaster, la 4 Sep 2010, 14:29, a spus:

mi-am adus aminte de replica unui gurutzu de p-acilea - "Eu n-am nevoie sa vad d-ale
altora, ma uit in galeria forum-ului si-mi ajunge."

Foarte tare!
Ceva insa ... nu prea functioneaza in replica asta. Ori citatul este neadevarat, ori gurutzu nu-i gurutzu.
Poate, draga Sandu, ne informezi si pe noi cine-i personajul "de p-acilea" care mai stie ca acest forum are galerie, dar nu stie cum arata aceasta.
Cat despre

Citeaza

"La ce bun?"
... o intrebare cu multe sensuri, care se refera la multe lucruri si are cam tot atatea raspunsuri.
De obicei, daca ti-o pui, nu faci, dar faci daca nu ti-o pui. Restu-i praf de stele.

Bafta!

#11 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 05 September 2010 - 12:57 AM

Mda, hai sa ne luminam un pic.

Gurutzu' exista, este bine mersi si-i urez multi ani de aici inainte. Si ceva mai multe ... realizari, nu doar sfaturi.
Greseala imi apartine - cred ca s-a referit la forum, in general. Nu are insa niciun sens in a face prea multe sapaturi, este vorba doar de ideea pe care a exprimat-o. Si asta s-a intamplat cu ceva ani in urma ...

De ce au disparut pozele ? Un raspuns se afla chiar in ... interiorul dreptunghiurilor ... Fara niciun fel de ironie, scuze.
Un al 2-lea raspuns rezida din ... interesul pe care l-am sesizat dupa postari. Nu este vorba de comentarii, ci despre accesari.
Mi-am zis ca am gresit forum-ul, ca aici este vorba despre modele .. statice si de aceea au disparut.

"La ce bun ?"
Inca odata, este vorba de interesul ... modelistic. In general.
Nu comentariile sunt cele care ma intereseaza, ci interesul si curiozitatea, manifestate prin ... vizualizari.
Probabil ca si aici am gresit si ca din multele sute de ... inscrisi, doar cativa sunt modelisti.
Asta este ...

Mai am doar cateva poze de pus si .. gata ! Bine sau prost facute, astea sunt. Le-am facut pentru mine dar am zis
ca, poate, nu strica sa le vada si altii. Scuze pentru eroare !

Si o ultima rugaminte - nu ma intereseaza absolut deloc o continuare a discutiilor.
Hai sa le lasam asa, cine poate sa traga o concluzie, bine, cine nu ... are tot timpul.
Praf de stele, nu ?

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#12 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 05 September 2010 - 08:49 AM

Vezi postareaSteelMaster, la 5 Sep 2010, 01:57, a spus:

Greseala imi apartine - cred ca s-a referit la forum, in general.

Eeee! Asta-i alta socoteala. De fapt era ceva de genul ca orice intrebare in domeniu ai pune, gasesti raspunsul aici pe forum. Lucru ... m, aproximativ adevarat.
Nu ma pronunt in legatura cu marja de aproximare data de cuvantul "aproximativ".
Ce mi se pare un pic curios, Sandu, este ca tu esti un pic deranjat de lipsa de interes a forumistilor legata de topicul tau cu atat mai mult cu cat eu sunt mai mult decat invidios pe felul cum a fost tratat topicul tau.
Topicul tau se afla intre cele trei cele mai importante din sectiune, alaturi de "Mosonmagyarovar 2010" in timp ce topice legate de saloane nationale, internationale si alte expozitii romanesti stau la rand, ratacite printere zeci de alte topice.
Sunt invidios pentru faptul ca topicul tau tot a avut macar doua raspunsuri date de catre doi useri (nu m-am pus la socoteala), lucru care nu s-a intamplat cu topicul in care invitam machetistii sa participe la o activitate similara celei prezentate de tine, activitate care a avut loc ieri si e si acum in desfasurare, nu in alta tara ci aci la noi, in romanica. Atata interes a trezit topicul ala ca l-am si inchis.
Pana la urma, explicatia pare sa fie chiar simpla:

Vezi postareaSteelMaster, la 5 Sep 2010, 01:57, a spus:

din multele sute de ... inscrisi, doar cativa sunt modelisti.

Cat despre praf ...

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 05 September 2010 - 08:50 AM

#13 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 05 September 2010 - 01:10 PM

Cristi, hai sa incerc sa-ti dau cateva lamuriri ... ;-) . Mai ales ca stiu ca vei fi printre putinii, daca nu chiar singurul care vei ... citi ... :drinks: .

De aflat, afli lucrurui noi si utile in orice site, forum sau blog. Ca-ti place unul sau altul mai mult ... asta-i alta socoteala. Ca pentru unii limba este un obstacol ... neinteresant, fotografiile au un limbaj comun. Macar pe asta ar trebui sa-l cunoastem.
Deci ... eu nu am cum sa gasesc rapuns la orice intrebare, chiar aproximativ, doar aici.

Deranjat ? Poate doar ca mi-am pierdut timpul cu o gramada de manevre. De data asta, insa, am avut timp la dispozitie.
Deranjat ... nu, poate doar contrariat. Dar si asta mi-a trecut dupa ce am vazut o replica de genul - "Ce nevoie am eu de cultura generala in modelism, mie-mi spui unde sa gasesc cutare si cutare, si ... gata." Mai ales ca-mi aduc aminte si de ce-mi spunea un alt amic de-al meu de pe aici - "sunt destui care stiu modelele doar dupa codul ... producatorului" :diablo: :wtf:
Problema este de cum iti ... calibrezi asteptarile. In ceea ce ma priveste, cred ca am terminat de calibrat ... cel putin aici ...
Nu intotdeauna calitatea este reflectata prin ... cantitate.

Invidie zici ? Las-n colo de invidie ! Eu unul gasesc gramezi de motive de invidie in multe alte locuri, de se inverzeste oglinda ... cand ma uit in ea :hi: . Toate insa, constructive si motivante.
Ti se intampla ce zici ca ti se intampla, tot din cauza asteptarilor ... Mult prea mari.
Zau ca n-am vrut nici sa devina cel mai important si nici sa existe ... tone de comentarii. La cate comentarii, care mai de care amintind de ... Gaga, am citit ... multumesc dar nu.

Zici de expo si alte manifestari ? Cred ca multi de p-acilea stiu ca modelul afara este ca expo sa tina una, maxim doua zile.
Si poate ca ar fi util, pentru toata lumea, a vada asmenea manifestari.
Multi vin de dimineata, umbla si umbla, se uita, stau de vorba, pun intrebari, iau o bere, iar mai umbla, unii lucreaza, mai iau o cafea, stau la coada sa-si ia de mancare, si iar umbla si se uita, mai si cumpara, si intreaba, discuta, stau de vorba comenteaza ... si tot asa pana se termina si pleaca acasa. Poate ca alta este tensiunea cand manifestarea este condensata.
Incearca sa nu piarda timpul, stiind ca ceva la fel nu mai vad decat anul urmator.
Si asta se intampla in multe locuri, aproape in fiecare saptamana.
Modelisti, producatori, comercianti.
A fost un fel de ... bate seaua ca sa priceapa iapa. Probabil ca unii vor zice ... "da' cine tine haturile ?" :-P

romanica ... romanica-i romanica, singulara, originala si .. eterna. Ce nevoie avem noi de altceva ?
Si, apropo de explicatie, stii ca mai este o vorba ... Multi chemati, putini alesi. Indiferent de cate scuze vom cauta si gasi,
asta-i adevarul care ramane in cele din urma.

Gata, si acum ultimele foto.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Modelul din urmatoarele doua foto este un scratchbuilt, scara 1/35. Nu modelul neaparat, ci cel care se afla in spatele lui ar fi interesant - un tip de peste 60 de ani. Pe masa, in fata lui, mai erau cateva, in lucru. Si tipul nu era chiar foarte vorbaret si dornic de a da pe din-afara ....

Imagine postata

Imagine postata

Si acum am sa zic si eu, precum un alt personaj ... Cu sau fara voia Dvs, ultimele foto pe lista prezinta un model 1/72, vechi, antic si de demult, un CMP Kfz 15, construit acum mai bine de 12-13 ani. Este foarte adevarat, kit-ologia nu se preda nicaieri, ci se invata pas cu pas, incet si cu rabdare, mai ales daca exista ceea ce unii numesc ... pasiune.

Imagine postata

Imagine postata

Si acum in mod absolut normal, natural si chiar firesc, administratorii forum-ului pot inchide pe veci acest topic, inutil pentru o mare majoritate :hi: .

#14 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 05 September 2010 - 03:27 PM

Observ in primul rand ca se vorbeste extrem de putin despre machetele prezentate in poze.

Nu te cunosc, insa este destul de evident ca ai avut parte de niste dezamagiri de-a lungul timpului in relatia cu niste persoane - poate chiar membrii aici pe forum. Oricum ar fi, te rog sa ma crezi ca pe mine unul m-ar interesa despre ce este vorba daca evenimentele respective ar avea vreo relevanta pentru terti si ai dori sa spui si lucrurilor pe nume; poate putem cu totii sa invatam ceva din greselile altora...

Altfel, nu imi dau seama ce fel de reactii urmaresti sa starnesti cu acest gen de afirmatii!?

Vezi postareaSteelMaster, la 5 Sep 2010, 14:10, a spus:

Si acum in mod absolut normal, natural si chiar firesc, administratorii forum-ului pot inchide pe veci acest topic, inutil pentru o mare majoritate :drinks: .

Tine cont, te rog, ca pe aici se mai uita si altcineva decat cei initiati in problemele si disputele - amicale, sunt sigur - din "spatele culiselor". De aceea, poate ar fi mai bine ca discutiile despre aceste lucruri sa le purtati via PM sau in topic-uri special amenajate. Pe mine titlul prezentului topic, recunosc, m-a pacalit...

#15 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 05 September 2010 - 04:15 PM

Am urmarit fotografiile,am deslusit modelele,ba pe unele le-am chiar recunoscut,vazute si analizate fiind pe alte site-uri.
Inca de la "inceput" care va sa zica m-as numara si eu printre "visitors" pe acest topic.
Cat despre restul tiradelor/frustrarilor si alte cele...ce sa zic?
-am mai observat replici de genul "inchideti tot dupa aceasta..." - fac parte din genul melodramatic si au,uneori,chiar un iz shakespearean. Ma rog.

Eu cred c-or fi vreo cativa mai cu talent/pasiune si p-aci pe forum.

P.S. Domnule Giersch, nu numai Cristi a citit.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 05 September 2010 - 04:18 PM

#16 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4825
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 05 September 2010 - 05:21 PM

" nu numai Cristi a citit." :drinks:------ Si mie imi sint cunoscute vreo cateva lucrari pe care acum le revad , pe unele in alte ipostaze ( lumina) . Imi place uneori sa " rumeg " vreun subiect placut un timp indelungat . Ar fi multe de spus... De pilda , la o prima vedere , mi se pare foarte interesant felul in a fost pus in valoare cu ajutorul "prafuielilor" Blitz-ul cu canistre si butoi in bena . Din cate vad , ceea ce se afla sub pigmenti este tratat foarte lejer ( multi dintre modelistii aflati pe la inceputul activitatii pot realiza ceea ce a facut artistul ) . Pare sa fie doar culoarea de desert ,peste care a pensulat semiuscat " gri-da-panzer " . Apoi prin felul in care l-a " prafuit " a reusit sa dea credibilitate si realism lucrarii . --- Apoi cisterna ( remorca ) americana este absolut " ucigatoare " ca detaliere si finete .Am impresia ca este si 1/72 , dar nu-mi mai aduc aminte cine o producea ; parca Retrokit ( in privinta scarii s-ar putea sa ma insel ) .--- Si ar fi ...

Aceasta postare a fost editata de dany: 05 September 2010 - 05:48 PM

#17 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 05 September 2010 - 06:31 PM

Asa cum bine remarca si Crios,eu zic ca ar fi bine sa nominalizezi pe acel gurutzu...altfel ceva mai multi[din cei cu care ai avut divergente]s-ar putea simti deranjati-si ar fi pacat,nu de alta dar,forumul asta nu a mai avut parte de mult timp de "circ". Intr-adevar, a devenit atat de "pasnic" si linistit,incat arareori mai vezi poze cu un model finalizat sau in curs de finalizare. :diablo: :hi: :-P .Marea intrebare care se pune e din ce cauza s-a ajuns aici????

Iar vizavi de modele si modelisti,sunt convins c-ai observat si pe alte forumuri[inclusiv pe Smallscale-favoritul tau]aceasi inactivitate.Motivele sunt varii pe toate forumurile,lipsa timpului insa,fiind elementul primordial pt marea majoritate a modelistilor...

Nu ma pot abtine, totusi ,sa-ti pun o fireasca intrebare:cand ai postat un model pe acest forum ultima oara?...nu de alta ,dar apare din nou aceasi "chestiune":cine pe cine,si cu ce, a mai "lezat"iarasi? :hi: :wtf: ;-) ...asa,ca sa stim si noi...si sa ne ferim de a mai face din nou aceasi greseala. ;-) .

In rest ,cred ca Longinus si Niki au spus cam tot ce era de spus,asa ca eu ma opresc aici...

P.S.Era cat pe ce sa ma pacalesti-n-ai fi singurul-eu chiar am crezut c-ai fost bine intentionat... :drinks:

#18 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 05 September 2010 - 09:08 PM

Vezi postareadani, la 5 Sep 2010, 19:31, a spus:

In rest ,cred ca Longinus si Niki au spus cam tot ce era de spus,asa ca eu ma opresc aici...

P.S.Era cat pe ce sa ma pacalesti-n-ai fi singurul-eu chiar am crezut c-ai fost bine intentionat... :diablo:

Atat Niki cat si Longinus, ca si tine Dani, v-ati pacalit.
Atat topicul cat si cel ce l-a deschis, au fost cat se poate de bine intentionati. Ma indoiesc profund de faptul ca ... :-P ;-) :hi: "restul tiradelor/frustrarilor" :wtf: ar exista pe undeva si te asigur , Daniel, ca nici de data asata nu este nimic care sa te vizeze.
Dani, vrei sa sti cine-i gurutzu? ;-) Eu stiam raspunsul de la inceput. Gurutzu este un ințelept, filozof, mentor spiritual ... dar un pic mai mic. Iar sunt invidios. :drinks: Nu sunt eu. :hi:
A! Dani, Sandu posteaza rar modelele lui. Sincer, nici nu cred ca are de ce. De regula cei ce posteaza modelele lui sunt cei ce le monteaza fie ele modele sub sigla Wespe si/sau multe alte firme din lume. Multe rasinoase la 72 (chiar tu lucrezi 1:72) de la diverse firme, sunt creatia masteristului Alexandru Giersch, masterist ce se duce ca experienta catre aproape 20 de ani si n-a lucrat numai 72 in tot acest timp.
Sandu a scris cateva adevaruri pe care, poate ar fi bine sa le luati ca atare. Si pe ale mele la fel.
Nu este cazul ca minunatul praf de stele sa devina ocular.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 05 September 2010 - 09:10 PM

#19 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 06 September 2010 - 07:32 AM

Vezi postareaSteelMaster, la 5 Sep 2010, 14:10, a spus:

Eu unul gasesc gramezi de motive de invidie in multe alte locuri, de se inverzeste oglinda ... cand ma uit in ea

Dupa cate pricep eu te uiti in oglinda, te admiri, iti spui ce frumos si destept esti, apoi te invidiezi singur si se inverzeste oglinda de invidie?

Sau varianta cealalta, te uiti in oglinda, nu iti place ce vezi si dai flegme verzi pe cel care e acolo pana cand se inverzeste toata?

Care e varianta corecta?

#20 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 06 September 2010 - 09:10 AM

:diablo: Cristi,am inteles foarte exact ce se spunea in postarile anterioare.Sigur ca nu eram eu cel vizat;n-ar fi nici un temei pentru una ca asta;cunosc "who is who".Priveam acele...hai sa le spunem reprosuri,ca vizind toti (sau aproape toti) membrii acestui forum si consider,in continuare,ca inacceptabila "culpa comuna".
-in ceea ce priveste munca domnului Giersch,am mai spus-o public si sustin in continuare:am tot respectul pentru dansul si il consider cel mai mare/bun creator de mastere(fie ele 1/72 sau alte scari) din tara noastra.
Chiar mi-ar placea sa vad modele postate de insusi creatorul lor,aici pe forum.Din pacate nu cred ca se va intampla.

Eu personal nu vad acest forum ca o mica/mare arena,in care ne confruntam talentele, ne privim peste umar sau printre gene,cu sau fara aroganta.Suntem aici pentru ca vrem sa fim si,nu in ultimul rand,pentru ca avem unde sa fim.
Mici,mari,buni sau mai putin buni. :drinks:

Va asigur ca aveti tot respectul meu.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 September 2010 - 09:12 AM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi