KV 2 , 1/35
Postat 20 November 2005 - 11:54 AM
KV 2,scara 1/35,macheta Tamiya.Un model frumos si reusit ,pentru varsta lui(1972).Ca la orice Tamiya, imbinarile sunt foarte precise.La vremea respectiva a fost proiectat pentru a fi functional,avand loc pentru motoras si baterii.Senila , din vinil moale ,destul de corecta, am inlocuit-o cu una de la Russian Project,mai putin detaliata , avand avantajele patinelor din plastic bucata cu bucata. Am mizat si pe faptul ca va fi acoperita cu zapada,noroi,etc.
Monstrul sovietic, echipat cu un obuzier de 152 mm,a fost un soc pentru germani,alaturi de KV 1 si magnificul T 34/76.A fost proiectat pentru a rupe liniile fortificate,surclasand , la vremea lui (1941),prin puterea de foc, orice tanc nemtesc(pz IV-75mm,pz III-50mm, R 35 si pz 38 t-37mm si puscoacea de 20mm al pz II)
Ca orice tanc, a avut si el deficientele lui,datorita tonajului si marimii tunului.De exemplu ,nu isi putea roti turela ,daca era inclinat lateral pe o panta ,datorita imensitatii ei.
Nu pot incheia fara a preciza,ca am tinut in mana macheta KV 2 de TRUMPETER,la prietenul Ronin,o noua magnifica realizare ce o recomand tuturor iubitorilor blindatelor.
In speranta ca va place, va doresc numai bine.
Vali.
Monstrul sovietic, echipat cu un obuzier de 152 mm,a fost un soc pentru germani,alaturi de KV 1 si magnificul T 34/76.A fost proiectat pentru a rupe liniile fortificate,surclasand , la vremea lui (1941),prin puterea de foc, orice tanc nemtesc(pz IV-75mm,pz III-50mm, R 35 si pz 38 t-37mm si puscoacea de 20mm al pz II)
Ca orice tanc, a avut si el deficientele lui,datorita tonajului si marimii tunului.De exemplu ,nu isi putea roti turela ,daca era inclinat lateral pe o panta ,datorita imensitatii ei.
Nu pot incheia fara a preciza,ca am tinut in mana macheta KV 2 de TRUMPETER,la prietenul Ronin,o noua magnifica realizare ce o recomand tuturor iubitorilor blindatelor.
In speranta ca va place, va doresc numai bine.
Vali.
Postat 25 November 2005 - 08:59 AM
kingtiger3002, la Nov 25 2005, 05:46 AM, a spus:
ar fi foarte interesant sa vad un avion noroios.............poate asha o sa arate dupa ce a afost scos ca epava din apa?
Nu!, asa arata dupa doborare (capturare) si modificat de Ivan pentru cotet (50%), 50% detine socrul care a amenajat o cocina . Tre' sa mai studiez chestia cu uzura 8-)