Forum Machete,Modelism,Hobby: lipici pentru plastic transparent - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

lipici pentru plastic transparent

#1 Useril este offline   roland 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 05 August 2010 - 03:08 PM

Salut.Ce lipici as putea sa folosesc pentru plasticul transparent,astfel incit sa nu-l patez,dar sa fie si rezistent?

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 August 2010 - 05:31 PM

Cit de rezistent? Daca nu e spatiu inchis (cocpit) poti folosi superglue. Mai poti folosi Contacta Liquid Special, de la Revell, desi se lucreaza greoi cu el, fiind foarte viscos.
Mai exact, ce vrei sa faci?

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 05 August 2010 - 07:04 PM

Daca este vorba de lipirea cupolei pe fuselaj poti sa lipesti foarte bine cu adeziv Tamiya Extra Thinn Cement. Lipeste lafel de bine (sau chiar mai bine) ca orice adeziv de modelism, are in schimb avantajul ca se poate prelinge prin cele mai mici crapaturi sau orificii si lipeste prin dizolvarea suprafatelor care sunt puse in contact.

#4 Useril este offline   roland 

• Membru senior

Postat 05 August 2010 - 07:23 PM

Salut Z-mare.Imi cer scuze,n-am explicat.Nu construiesc nimic special,imi trebuie pentru cockpit-ul unui elicopter si geamurile unui humvee 1/35.Nu stiu daca are rost sa-mi cumpar contacta liquid special pentru doua machete,nu prea am sa construiesc avioane,imi plac mai mult blindatele si figurinele.Am cautat prin magazine adezivi pentru plastic,dar nu m-am lamurit care ar fi potrivit.De aceea,ii rog pe cei care construiesc avioane,sa ma indrume ce as putea cumpara,ma gindesc ca exista ceva adezivi uhu,poxipol etc,buni pentru asa ceva.

Salut tibi.Tamiya extra thinn cement,nu afecteaza plasticul? adica nu il abureste?Am de la tamiya adezivul TAMIYA CEMENT, n-am incercat dar sint aproape sigur ca afecteaza plasticul.

#5 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 05 August 2010 - 07:37 PM

Salut Roland,

Tamyia Cement este gel, Tamiya Extra T. Cement este extrem de lichid, ca apa. Orice adeziv "afecteaza" putin plasticul, altfel nu se lipeste! Singurele care nu afecteaza sunt cele de genul aracet, pe care eu il folosesc in proportie de 70% din cazuri.
Tu vrei o lipire buna, atunci zic ca Tamiya extra te ajuta. Fixezi cu mina parbrizul pe fuselaj, aplici adezivul punind virful ascutit al pensulei din loc in loc, exact intre cele doua parti care vin lipite, adezivul se va prelinge frumos prin capilaritate intre cele doua parti. <dupa vreo doua minute poti aplica banda de mascare pentru a tine parbrizul de fuselaj si lasi sa se usuce complett! Sa nu pui banda de mascat (sau adeziva) inainte de lipire pentru ca adezivul se va prelinge si pe linga banda adeziva si atunci afecteaza putin plasticul!

#6 Useril este offline   roland 

• Membru senior

Postat 06 August 2010 - 02:04 PM

Tamiya EXTRA THIN CEMENT este cod 87038 de la hobbyx? Nu este cam acelasi lucru cu TAMIYA CEMENT (87003),doar ca mai subtire?Ma gindesc sa folosesc adezivul(87003) pe care il am,sa aplic un strat mai subtire pe plasticul netransparent,sa-l las putin sa se solidifice pina devine usor lipicios,si apoi sa aplic cupola transparenta.Crezi ca exista vreun risc sa matizez cupola?Spuneai de aracet.Ce tip de aracet folosesti?Lipeste suficient de bine?

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 August 2010 - 04:04 PM

Pentru cupola poti folosi foarte bine aracet de calitate. Acesta devine aproape transparent dupa uscare si adera destul de bine la plastic. Nu produce nici un fel de daune.
Eu zic sa faci niste teste, vezi ce merge mai bine si mai sigur.

#8 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:aviatie

Postat 06 August 2010 - 06:27 PM

Eu am folosit pt transparent un lipici special pt transparent DeLUXE MATERIALS - GLU n GLAZE si de care sunt foarte multumit. La noi il poti gasi la hobbyx.ro. E un pret mai mare fata de alti adezivi (30 de lei), dar mie mi-a convenit, m-a scapat de problemele care apareau la lipirea pieselor transparente.

#9 Useril este offline   roland 

• Membru senior

Postat 08 August 2010 - 12:02 PM

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

#10 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-September 10

Postat 09 November 2010 - 04:46 PM

salut.am si eu "mica" problema.am folosi pentru lipirea partilor transparente de la o macheta adezivull de la revell si binenteles ca fiind neatent s-a scurs si pe partea transparenta nu numai la imbinare.asa ca geamul s-a matuit si arata destul de nasol. intrebarea este daca exista vreo solutie cu care il face din nou transparent sau daca pot face si altceva. innafara de al matui pe tot.
merci.

#11 Useril este offline   bmwh548 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 18-December 08

Postat 10 November 2010 - 07:59 AM

@68laur: http://www.cartula.r...atat-t5764.html

@roland: eu folosesc Poxipol transparent pentru suprafetele transparente (e putin mai greu de lucrat pentru ca e foarte vascos).

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi