IAR 99 Planuri, profile,macheta 1/48
Postat 29 July 2010 - 01:01 PM
Un nou inceput......
O sa fac o macheta de IAR 99 (nu sunt sigur ce varianta....modernizata sau nemodernizata) la scara 1/48 din rasina plus photoetch
frumos ar fi sa gasesc sa-l torn in plastic....daca stie cineva o solutie prin europa sau mai spre est vreo companie care face asa ceva......sunt interesat sa fac masterul......
asa ca am inceput cu planurile.....cele din modelism nu prea imi plac.....desi dupa ce am pus coordonate, dimensiuni si cadre in proiect se apropie de forma reala a avionului dar sunt diferente de proportii pe ici si colo...ma rog judecati singuri.....
Nivelul de detaliere al planului este destul de mare.....
O sa fac o macheta de IAR 99 (nu sunt sigur ce varianta....modernizata sau nemodernizata) la scara 1/48 din rasina plus photoetch
frumos ar fi sa gasesc sa-l torn in plastic....daca stie cineva o solutie prin europa sau mai spre est vreo companie care face asa ceva......sunt interesat sa fac masterul......
asa ca am inceput cu planurile.....cele din modelism nu prea imi plac.....desi dupa ce am pus coordonate, dimensiuni si cadre in proiect se apropie de forma reala a avionului dar sunt diferente de proportii pe ici si colo...ma rog judecati singuri.....
Nivelul de detaliere al planului este destul de mare.....
Postat 29 July 2010 - 02:53 PM
Am vazut ca pe modelism.ro au o macheta la scara 1/48 IAR-99 Soim din rasina ( http://modelism.ro/m...soim-p-865.html ). Ar fi frumos daca cei de la Modelism te-ar ajuta sa scoti una din plastic cu niste imbunatatiri (PE).
Postat 02 September 2010 - 01:00 PM
1-o sa coste mult mai mult (dublu aproape).....si e criza la romani
2-multi se plang ca nu au spatiu pt machete in vitrina (spatiu este administrat de nevasta)
3-majoritatea prefera 1/48 este o scara folosita de majoritatea modelistilor
4-matritele nu incap in oala de presiune pt resin casting
dar cine stie poate o sa incerc........depinde de cat ma costa matrita......
la 1/48 o matrita competenta printul 3D se ridica la 800-1200 dolari
2-multi se plang ca nu au spatiu pt machete in vitrina (spatiu este administrat de nevasta)
3-majoritatea prefera 1/48 este o scara folosita de majoritatea modelistilor
4-matritele nu incap in oala de presiune pt resin casting
dar cine stie poate o sa incerc........depinde de cat ma costa matrita......
la 1/48 o matrita competenta printul 3D se ridica la 800-1200 dolari
Postat 21 September 2010 - 12:54 PM
Postat 21 September 2010 - 06:14 PM
goposaurus, la 21 Sep 2010, 17:13, a spus:
Cataline, care varianta de cupola vrei sa o faci? Prima varianta, dintr-o bucata, sau varianta curenta?
este varianta de 99 clasic....dintr o bucata
la final am sa fac si din 2 buc.....+restul de upgrade-uri pt varianta modernizata.....dar separat
problema la cupola e ca nu poti face print 3d si apoi sa o tragi in rasina transparenta....(la printare nu iese destul de neteda
) asa ca o sa printez cupola dintr-o singura bucata, o netezesc (polish) aplic ramele si alte detalii apoi o trag la rasina transparenta
Postat 24 September 2010 - 08:53 PM
Felicitari pentru modelare . Cum m-am apucat si eu sa-l modelez 3D ( varianta 109 ) de ceva vreme m-am poticnit in layout-ul aparaturii de bord . Aveti cumva asa ceva ? ( ceva imagini cu cockpitul am insa trebuie sa aproximez prea multe detalii ) . Sau asezarea aparaturii pentru 99 si diferentele fata de 109 ? Multumesc.
Postat 02 October 2010 - 02:56 PM
mamutel, la 28 Sep 2010, 16:50, a spus:
pccdtk nu ne arati si noua ce ai lucrat?
cabina de sus este "exceptia de la regula" adica incercarea de upgrade cu altii decat Elbit, nu este cea de pe Soim, daca te referi la 109 ca varianta Soim a lu' IAR-99.
cabina de sus este "exceptia de la regula" adica incercarea de upgrade cu altii decat Elbit, nu este cea de pe Soim, daca te referi la 109 ca varianta Soim a lu' IAR-99.
....desigur !!! Modelare pt. 99 ( facuta de ceva vreme ) :
Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 02 October 2010 - 03:05 PM